Facebook Pixel Χαάλαντ vs Μπενζεμά: Μονομαχία «γιγάντων» και στο τραπέζι…
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-17 18:45:00

Χάαλαντ vs Μπενζεμά: Μονομαχία «γιγάντων» και στο τραπέζι…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

 Έξι χιλιάδες θερμίδες την ημέρα χρειάζεται ο Νορβηγός για να διατηρηθεί στην, ομολογουμένως «δαιμονιώδη» του φόρμα, τις μισές ο Γάλλος που εμπιστεύτηκε τη διατροφή του σε επιστήμονες της Nasa. Αμφότεροι, πάντως συμφωνούν κι απορρίπτουν διά ροπάλου, ζάχαρη, λάδι, αλάτι και αλκοόλ.

 Από την ετυμηγορία του Μάντσεστερ Σίτι- Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα βγει μόνο ο αντίπαλος της Ίντερ στον τελικό Champions League της 10ης Ιουνίου, στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ποιος από τους δύο «Γίγαντες του γκολ» θα είναι, ξανά υποψήφιος και για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα».

 Ο Μπενζεμά την κέρδισε πέρυσι ως κερασάκι στην τούρτα μίας λαμπρής καριέρας, μεταξύ άλλων εμπλουτισμένης από 5 Champions League, σε ισάριθμους τελικούς. Ο Χάλαντ όμως έχει βάλει για τα καλά πλώρη να την κατακτήσει φέτος, έχοντας ήδη σκοράρει 52 γκολ με τη φανέλα της Σίτι, από τα οποία τα 32 στην Premier, τα 12 στο Champions League, το ένα με πέναλτι., τα 7 ή 8 με κεφαλιά.

 Τον βοηθούν, αναμφισβήτητα τα 194 εκ. ύψους, έναντι του 1.85μ. του Μπενζεμά, τα 88 κιλά βάρους, έναντι των 81 του Γάλλου. Φυσικά και τα 12 χρόνια λιγότερα, αφού ο «Karim the Dream» θα γίνει 36 τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το μεγάλο μυστικό όμως, γενικώς και αορίστως για όλους, όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές είναι ένα: η διατροφή.

 Ο Νορβηγός καταναλώσει 9 γεύματα (!) την ημέρα, εναλλάσσοντας ψάρι, κοτόπουλο, ζυμαρικά, καρδιά και συκώτι από μοσχάρι, ωμά λαχανικά και φρούτα, γάλα και φιλτραρισμένο νερό πριν ολοκληρώσει την ημέρα του με την 3η συνεδρία παγοθεραπείας. Ενώ ο Γάλλος, 5 γεύματα την ημέρα με βάση επίσης, το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα λαχανικά, όλα όμως στον ατμό. Η διαφορά του είναι στο πρωινό, πολύ περισσότεροι πλούσιο σε λίπη, όπως για παράδειγμα το λάδι καρύδας.

 Όσον αφορά την καθημερινή του προπόνηση, κι αφού την δοκίμασε, αλλά «ξεπάγιασε» με την παγοθεραπεία, από μικρός είχε τρέλα με τη γυμναστική, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που επί εποχών ακόμη της θητείας του στη Λιόν είχε, μες στο σπίτι ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Έχει όμως κι εκείνος το μυστικό του: κάτι σαν τις δικές μας, παραδοσιακές «βεντούζες» σε κανονικά, μικρά, γυάλινα ποτηράκια που βοηθούν το κυκλοφορικό. Το πόσο βέβαια μπορεί να ωφελούν ή όχι, διατροφή και διαφόρων ειδών θεραπείες θα το δούμε στην πράξη: αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα στείλει την ομάδα του στην Κωνσταντινούπολη…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags