Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρέι Νιόνι: Ο παίκτης της Λίβερπουλ που χθες έγραψε ιστορία και σήμερα πήγε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-29 15:28:00

Τρέι Νιόνι: Ο παίκτης της Λίβερπουλ που χθες έγραψε ιστορία και σήμερα πήγε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Τρέι Νιόνι: Ο παίκτης της Λίβερπουλ που χθες έγραψε ιστορία και σήμερα πήγε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ της Τετάρτης έκανε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ και σήμερα το πρωί ξύπνησε για να πάει στο σχολείο, αφού είναι 16 ετών.

Ο Τρέι Νιόνι από τη Ζιμπάμπουε έγραψε ιστορία αφού έκανε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ στη νίκη με 3-0 στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των κόκκινων που έπαιξε στο θεσμό.

Ο 16χρονος επιθετικός μέσος είδε το σινιάλο του Γιούργκεν Κλοπ για να ξεντυθεί και μπήκε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό στη θέση του Χάρβεϊ Έλιοτ.

Από τη Λέστερ στη Λίβερπουλ

Ο Νιόνι πέρασε 10 χρόνια στην ακαδημία της Λέστερ προτού οι Κόκκινοι τον υπογράψουν. Ο διεθνής Άγγλος με την U17 εντάχθηκε στη Λίβερπουλ από τη Λέστερ Σίτι και ξεκίνησε έξοχα στο Μερσεϊσάιντ. Σκόραρε στα τρία από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του με την U18 στην Premier League και τράβηξε τα βλέμματα με τις εκθαμβωτικές του εμφανίσεις στη μεσαία γραμμή.

Αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσει ένα βήμα στο επίπεδο της Premier League 2, και δεν έχει κοιτάξει ποτέ πίσω.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα

Ψηλός και τεχνικά προικισμένος, ο Νιόνι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και το μέλλον είναι όλο μπροστά του. Ο Κλοπ έχει προσκαλέσει τον Νιόνι να συμμετάσχει στην προπόνηση της πρώτης ομάδας περισσότερες από μία φορές και στον τελικό του Carabao Cup με την Τσέλσι δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στην αποστολή.

Το γεγονός ότι, σε ηλικία μόλις 16 ετών, όχι μόνο μπόρεσε να παίξει σε μια ηλικιακή ομάδα πάνω από το επίπεδο U18, αλλά έκανε το ντεμπούτο του και σε επίπεδο U21 και εργάστηκε με την πρώτη ομάδα μέσα σε λίγους μήνες αφότου έφτασε στο σύλλογος είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

Η συμμετοχή στο Κύπελλο Αγγλίας είναι μια κορυφαία στιγμή, καθώς έγινε αν ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε ποτέ στη διοργάνωση για τη Λίβερπουλ και ο τρίτος νεότερος παίκτης των Reds συνολικά. Ο Τρέι Νιόνι πάτησε χορτάρι σε ηλικία 16 ετών και 243 ημερών. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ζερόμ Σινλέρ σε ηλικία μόλις 16 ετών και 4 ημερών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags