Facebook Pixel Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Από την Ίντερ, στη Γιουβέντους - Η Serie A καλεί τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο: όχι όμως και… τσάμπα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-09 15:53:00

Από την Ίντερ, στη Γιουβέντους - Η Serie A καλεί τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο: όχι όμως και… τσάμπα!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Τον περασμένο χειμώνα τον ήθελαν οι «Nerazzurri» για την μετά Σκρίνιαρ εποχή. Αυτό το καλοκαίρι οι «Bianconeri» στην περίπτωση που ο Βραζιλιάνος, Γκλέισον Μπρέμερ συνεχίσει στην Premier League. 

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Υπάρχει όμως ένα, ναι μεν, αλλά, γιατί οι Ιταλοί, πονηρά σκεπτόμενοι και αναμασώντας την καραμέλα της «βαριάς φανέλας» δεν προσφέρουν στη Στουτγκάρδη περισσότερα από 10εκ. ευρώ. Επειδή όμως οι Γερμανοί δεν είναι χαζοί, και αφού είδαν τη Μπάγερν Μονάχου πέρυσι, να πληρώνει 70εκ. για τον Ντε Λιχτ και φέτος, 50 για τον Κιμ, ορθά απαντούν μ’ ένα κυνικό «ξεχάστε το».

Για την ιταλική «Gazzetta dello Sport» πάντως, ο διεθνής 25χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του νέου, τεχνικού διευθυντή της Γιουβέντους Κριστιάνο Τζούντολι, «μάγου» των λεγόμενων «low cost» μεταγραφών, αρχιτέκτονα, με τους άσημους Κβαρατσκέλια και Όσιμεν του τελευταίου θριάμβου της Νάπολι. Από τότε, ούτε μία εβδομάδα, που ανέλαβε τα κλειδιά της ριζικής, ανανέωσης των «Bianconeri» ο Τζούντολι χτύπησε αμέσως την πόρτα της Στουτγκάρδης για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο εισπράττοντας ωστόσο ένα απόλυτα λογικό «no money, no honey». Πόσο μάλλον όταν, με την ομάδα που υποστηρίζεται από τον κολοσσό της Μερτσέντες ο ταλαντούχος Έλληνας «δένεται» από συμβόλαιο έως το 2025.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 11 Δεκεμβρίου του ’97, ο «γίγαντας», 1.94 ύψους, 90 κιλών βάρους, που έχει ως ίνδαλμά του τον Τραϊανό Δέλλα, αλλά παράλληλα που δεν χάνει γκραν- πρι της Φόρμουλα 1 και τον οποίο οι γονείς του προόριζαν να γίνει μπασκετμπολίστας βρίσκεται στη Στουτγκάρδη τα δύο τελευταία χρόνια έχοντας φορέσει τη φανέλα της 80 φορές, με έξι γκολ στη Μπουντεσλίγκα.

Αφού έπεισε τους δικούς του ότι τον ελκύει η ποδοσφαιρική μπάλα, από την… σπυρωτή πορτοκαλί, σε ηλικία 11 ετών τους έπεισε να τον αφήσουν να λάβει μέρος σ’ ένα δοκιμαστικό στους πιτσιρικάδες του Απόλλωνα Σμύρνης και αυτό ήταν. Από κει και πέρα η καριέρα του πήρε μία απότομη, ανοδική καμπή: στη Ριζούπολη έμεινε έως το ’16, τον «άρπαξε» ο ΠΑΣ Γιάννενα, τον κράτησε δύο χρόνια και μία ωραία ημέρα, αφού μπήκε στο ραντάρ του Σβεν Μίσλιντατ, πρώην επικεφαλής scouting της Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ τον πούλησε με 2.1εκ. ευρώ στην Άρσεναλ.

Υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, που προτιμούσε την πείρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με τους «Gunners» αγωνίστηκε όλες κι όλες οκτώ φορές σε δύο σεζόν, είχε όμως την τύχη να παίξει, και να «σβήσει» ολόκληρο Ρομέλου Λουκάκου αποσπώντας, παρόλο το 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θετικά σχόλια για ένα ακόμη περισσότερο λαμπρό μέλλον. Μετά ο Βενγκέρ έφυγε, ο Ουνάι Έμερι είχε άλλα πλάνα και ύστερα από συμβουλή του Γερμανού μέντορά του πείστηκε ν’ αποδεχθεί τον δανεισμό του στη Νυρεμβέργη με την οποία σώθηκε στο μπαράζ. Η καλή του απόδοση δεν πέρασε απαρατήρητη, η Στουτγκάρδη μπήκε στο παιχνίδι για τον δανεισμό της, πλήρωσε στην Άρσεναλ 250.000 ευρώ και την επόμενη χρονιά, παρόλο μία σοβαρή επέμβαση στο γόνατο, 3.5εκ. ευρώ για την ολοκληρωτική απόκτησή του.

Στο μεταξύ έμπαινε σταδιακά και στον γύρο της εθνικής ομάδας, με κορυφαία του εμφάνιση το αμφιλεγόμενο 1-0 της 19ης Ιουνίου, στο «Σταντ ντε Φρανς» από τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2024. Του έσουραν πολλά, την επομένη του ανθρώπου: για την κόκκινη κάρτα, με δύο κίτρινες που πήρε στο 68’. Για τα δύο πέναλτι που υποτίθεται είχε κάνει στον Εμπαπέ, αλλά δεν σφυρίχτηκαν και για το πέναλτι που τελικά δόθηκε, αλλά δεν ήταν: πέναλτι που πρώτα απέκρουσε ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος, μετά όμως ο Λαχόζ διέταξε να επαναληφθεί δίνοντας στον Εμπαπέ και τη Γαλλία τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν την 4η τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Για κανέναν αμυντικό δεν θα ήταν εύκολο ν’ αντιμετωπίσει εναλλάξ τους Εμπαπέ, Γκριζμάν, Κολό Μουανί ή Κομάν. Εκείνος όμως έκανε ό,τι μπορούσε και ανεξάρτητα από την (αυστηρή) αποβολή το έκανε τόσο καλά που αναπόφευκτα μαγνήτισε το ενδιαφέρον των πλέον έμπειρων talent scout της Ευρώπης.

Πιθανότατα, σε σχέση με τη Στουτγκάρδη η φανέλα της Γιουβέντους να έχει αναμφισβήτητα διαφορετικές αίγλη, Ιστορία και άλλο βάρος: αυτό όμως δεν φτάνει και δεν αρκεί για να τον απαγάγουν «κοψοχρονιά» όταν, σε λίγα χρόνια, η αξία του θα έχει αναμφισβήτητα πενταπλασιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ από Βαγγέλη Μαρινάκη - Θέλει να υπογράψει με Κωνσταντίνο Μαυροπάνο - Βράχος στην άμυνα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags