Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ντιέγκο Γοδίν: "Ηγέτης στον ΠΑΟΚ με 2 εκατομμύρια ο Γοδίν - Τον φέρνει... ο Πάμπλο Γκαρσία - Να γίνει Βαλμπουενά"
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-08 12:00:00

"Ηγέτης στον ΠΑΟΚ με 2 εκατομμύρια ο Γοδίν - Τον φέρνει... ο Πάμπλο Γκαρσία - Να γίνει Βαλμπουενά"

του Γιώργου Κτενά
"Ηγέτης στον ΠΑΟΚ με 2 εκατομμύρια ο Γοδίν - Τον φέρνει... ο Πάμπλο Γκαρσία - Να γίνει Βαλμπουενά"

Τα τρελά λεφτά που ζητάει, το ξενέρωμα και οι προτάσεις από Ισπανία. Πώς προέκυψε το όνομα του 35χρονου αμυντικού στο ρεπορτάζ των "ασπρόμαυρων", η μέτρια σεζόν που κάνει στην Ιταλία και η συνεργασί του με τον Ίνγκασον που θα... φτιάξει την άμυνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το όνομα του Ντιέγκο Γοδίν βρίσκεται στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ως μια λύση που έχει προταθεί για την άμυνα και μπορεί να προσφέρει επιλογές στα χέρια του Λουτσέσκου. Μπορεί από τον Δικέφαλο να κρατούν χαμηλούς τόνους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, δεδομένου ότι όπως είναι η ομάδα τώρα δεν υπάρχει ζήτημα απόκτησης στόπερ - Αλλά αν αποχωρήσει ο Βαρέλα, που έχει υψηλό συμβόλαιο, μπορεί η κατάσταση να αλλάξει.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κιστογλίδη, δημοσιογράφο που έχει ειδίκευση στις κατηγορίες Serie A και Serie B, προκειμένου να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για την καριέρα του Γοδίν στην Ιταλία.

Ο 35χρονος άσος αγωνίζεται στη γειτονική χώρα από το 2019, αρχικά με τη φανέλα τής Ίντερ και, τώρα, με εκείνη της Κάλιαρι και, παρά τη σπουδαία καριέρα του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, περισσότερο ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς παρουσιάζεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
 

"Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Γοδίν - Πελαγοδρομεί η άμυνα - Το σκέφτεται για Ισπανία"

"Είναι μεγάλος σε ηλικία, 35 ετών, και φέτος δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν και η Κάλιαρι ευρύτερα δεν είναι σε καλή κατάσταση και παλεύει για την παραμονή της. Ο Γοδίν είναι καλός παίκτης αλλά δεν της πηγαίνει καθόλου φέτος της Κάλιαρι, έχει κάνει μια νίκη μόνο στον πρώτο γύρο. Στην κατάσταση που είναι η Κάλιαρι δεν μπορεί να σώσει τον Γοδίν, δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα του, είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχει μια νίκη στο πρώτο γύρο. Μέτρια σεζόν, κάτω του μετρίου ο Γοδίν, δεν είναι αυτό που είχαμε συνηθίσει όταν τον βλέπαμε στην Ατλέτικο Μαδρίτης", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Π. Κιστογλίδης.

Επηρεάζει η ηλικία του την απόδοση ενός παίκτη τέτοιας εμπειρίας;

"Είναι έμπειρος, αλλά η ηλικία δεν αλλάζει. Αμυντικά πελαγοδρομεί η ομάδα του, επίσης δεν είδα να είναι τόσο ζεστός, σαν να έχει ξενερώσει με την επιλογή του να πάει στην Κάλιαρι. Πριν από λίγο καιρό διάβαζα ότι σκέφτεται να επιστρέψει στην Ισπανία, είχαν ακουστεί ομάδες της Ισπανίας που είχαν δείξει ενδιαφέρον - Όχι πρωτοκλασάτες".

 

2 εκατ. και θα είναι ξενερωμένος; - "Ταιριάζει με Ίνγκασον – Να γίνει Βαλμπουενά"

Θεωρείς ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο - Δηλαδή να κάνει πρωταθλητισμό με τον ΠΑΟΚ και να παίζει στην Ευρώπη;

"Προφανώς είναι καλός για τον ΠΑΟΚ, αλλά πολύ σημαντικό είναι να έχει όρεξη. Μπορεί να αναδειχθεί σε ηγέτη αν έρθει στην Ελλάδα, είτε στον ΠΑΟΚ είτε ακόμα και στον Ολυμπιακό. Αλλά υπάρχει θέληση να το κάνει; Επίσης, σίγουρα θα θέλει πολλά λεφτά. Μπορεί να δώσει 2 εκατ. ευρώ συμβόλαιο για έναν χρόνο; Και έπειτα είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί ένας παίκτη με τόσες εμπειρίες και παραστάσεις, είναι σίγουρο ότι το επίπεδο θα το γουστάρει; Θα χαίρεται να παίζει; Είναι ρίσκο να έρθει τέτοιος παίκτης: Δηλαδή με τόσο υψηλό συμβόλαιο αλλά με αμφίβολη διάθεση".

Με ποιον θεωρείς ότι θα έκανε καλό δίδυμο στην άμυνα του ΠΑΟΚ; 

"Για εμένα θα ταίριαζε με τον Ίνγκασον γιατί είναι δυνατά παιδιά και οι δύο, ενώ ο Βαρέλα έχει πέσει πολύ φέτος και είναι κακός. Αγωνιστικά το καλύτερο δίδυμο θα ήταν με τον Ισλανδό, γιατί και ο Κρέσπο δεν είναι καλά".

Τι άλλο θέλεις να συμπληρώσεις για τον ΠΑΟΚ και την περίπτωση του Γοδίν που έχει προταθεί;

"Έχει καλή ιστορία ο ΠΑΟΚ με την Ουρουγουάη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Ουρουγουανός είναι και ο Πάμπλο Γκαρσία. Σίγουρα θα παίξει ρόλο ο Πάμπλο αν και εφόσον έρθει ο Γοδίν στην Ελλάδα, θα μιλήσουν, θα του εξηγήσει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Για αυτό λέω ότι το πρωταρχικό είναι η θέλησή του. Γιατί ο μόνος με τόσο μεγάλο όνομα, που ήρθε και όντως είχε και έχει μεγάλη διάθεση για να βοηθήσει, είναι ο Βαλμπουενά".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις παίκτες... δώρο σε Λουτσέσκου - Μεταγραφή έκπληξη ο Μπότο - "Τελειώνει" top όνομα ο Σαββίδης
 


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags