Ολυμπιακός: Στην επόμενη μέρα των πρωταθλητών αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Μάκης Κατσαβάκης, παλαίμαχος άσος του συλλόγου και πρώην προπονητής του, καθώς η σεζόν έκλεισε με τους Πειραιώτες στην κορυφή αλλά να προετοιμάζουν αλλαγές.

Ποια είναι η άποψή του για τον Πέδρο Μαρτίνς και τι έχει πετύχει στην ομάδα; Πώς θεωρεί ότι θα πρέπει να κινηθούν οι Πειραιώτες στον σχεδιασμό τους και τι λέει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Οι απαντήσεις ακολουθούν...

"Υγεία και ποδοσφαιρική σκέψη στον Ολυμπιακό - Σε τι να κριθεί ο Μαρτίνς; - Από συγκυρίες δεν έφτασε ευρωπαϊκό τελικό"

Κύριε Κατσαβάκη, η σεζόν για το Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε - Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα της ομάδας;

"Χωρίς να έχω επίγνωση του τι γίνεται μέσα στην ομάδα, η εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός έχει υγεία και ποδοσφαιρική σκέψη, πειθαρχία και ισορροπία στο τρίπτυχο προπονητής-πρόεδρος-τεχνικός διευθυντης/γενικός αρχηγός".

Περισσότερο ως σενάριο από κάποιους κύκλους υπήρξε ένα θέμα για το αν κρίνεται ή όχι και ο Μαρτίνς στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού.

"Σε τι να κριθεί, στο καταπληκτικό έργο που έχει παρουσιάσει; Που πέρσι από συγκυρίες δεν έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό; Που φέτος που έπεσε πάνω στην καταπληκτική Αταλάντα, που μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας και τη Λίβερπουλ; Που έχει ισορροπία στο υλικό και τη διαχείρισή του ακόμα και με την ένταξη παιδιών από τη β΄ ομάδα και τις υποδομές. Δε νομίζω ότι κρίνεται ο Μαρτίνς και η καταλληλότητά του για τον Ολυμπιακό".

"Για αυτό πετυχαίνουν οι μεταγραφές - Ξέρει πολύ καλά ο Μαρινάκης - Σε μέτρια κατάσταση ο Αραμπί"

Στο αγωνιστικό σκέλος πώς θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα όσον αφορά το ρόστερ;

"Αν δεν τον ικανοποιεί κάποιος εκ των έσω, θα βρει τους παίκτες που χρειάζεται. Καρεμπέ και Μοντεστό έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και είναι στα συν του συλλόγου η παρουσία τους. Για αυτό και οι περισσότερες μεταγραφές του Ολυμπιακου πετυχαίνουν".

Το θέμα με την παραμονή τού Ελ Αραμπί είναι ξεχωριστό;

"Ο Μαρινάκης ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνει με τον συγκεκριμένο παίκτη. Πάντως το τελευταίο διάστημα ο Αραμπί ήταν σε μέτρια κατάσταση και δεν ξέρω αν τον έχει επηρεάσει η ανανέωση στο συμβόλαιό του. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε για την προσφορά του συγκεκριμένου παίκτη. Τον ξέρουμε καλά".

"Λάθος για Μαρτίνς και Κούντε - Το μάτι πηγαίνει στον Φορτούνη - Αυτούς θέλει να αναδείξει ο Μαρινάκης"

Η κουβέντα, μετά και από τις τελευταίες εμφανίσεις του, αφορά το μέλλον τού Κούντε στον Ολυμπιακό και αν αδικήθηκε με τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε ο Μαρτίνς.

"Η απόκλιση της αδικίας μπορεί να υπάρχει για τον Κούντε όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές. Η πρώτη κουβέντα που λέω σε παίκτες είναι ότι δεν γίνεται να είμαι 100% δίκαιος, γιατί από τα 28 άτομα ξεκινουν 11. Όμως όταν δεν υπάρχει προκατάληψη και αδικίες συναισθηματικές, με συμπάθειες κ.λπ. δηλαδή, δεν αρμόζει να λέμε αν τον διαχειρίστηκε καλά ο Μαρτίνς".

Για την περίπτωση του Φορτούνη, που έχει συμβόλαιο, φαίνεται ότι επέστρεψε δυνατός αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η ομάδα ίσως κινηθεί για 10άρι στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

"Το βασικό είναι ότι κάθε προπονητής που έχει τον Φορτούνη, σίγουρα το μάτι πέφτει πάνω του. Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης, είναι εξαιρετικό ταλέντο. Αλλά δεν ξέρω τι κάνει στην προπόνηση, αν πήγαινα ως φίλαθλος στο γήπεδο θα έλεγα ότι αξίζει να πληρώσω πιο ακριβό εισιτήριο για να τον δω. Πηγή έμπνευσης είναι, μπορεί να βγάλει περιφερειακά σουτ, πάσες. Αλλά θα πρέπει να δώσει έμφαση στο κομμάτι τής ανάκτησης της μπάλας".

Τέλος, με την εμπειρία που έχετε στον χώρο του ποδοσφαίρου, τι είναι πιο σημαντικό να εντάξει ο Ολυμπιακός στον σχεδιασμό του για τη νέα χρονιά;

"Από την ημέρα που ανέλαβε ο Μαρινάκης που ξεκίνησε στον σύλλογο, έδειξε ότι πιστεύει στα νέα παιδιά από τις Ακαδημίες και θέλει να τα αναδείξει. Συμβαδίζει και με αυτά που θέλει ο Μαρτίνς. Αυτό που έκανε στο Βικελίδης, δηλαδή, εναντίον του Άρη, είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει βάθος και στη β΄ ομάδα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φορ δυναμίτης για Ολυμπιακό - Έχει γκολ και έκρηξη, ταιριάζει σε ΠΑΟΚ" - Στον... αέρα ο Σεμέδο