Τα είπαμε και χθες μετά το φιλικό με τον Βόλο στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός άργησε απίστευτα να ενισχυθεί ενόψει του κρίσιμου προκριματικού με τη Σλάβια Πράγας και τώρα, η ομάδα φαίνεται πως πηγαίνει να παίξει με κακούς οιωνούς απέναντι στους Τσέχους. Τώρα το αν αυτή η καθυστέρηση θα αποδειχθεί καταδικαστική, θα φανεί από το αν έρθει ο αποκλεισμός. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, αν προκριθεί η ομάδα θα είναι κατ' αποκλειστικότητα έργο Γιοβάνοβιτς. Αν αποκλειστεί, αντίθετα, εκτός από τις ευθύνες του Ιβάν βαρύνεται δεδομένα και η διοίκηση.

Η θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός λογίζεται πιο "γυμνός" είναι στα χαφ. Εκεί όπου χαιρέτησαν Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες και αντ' αυτού έχει αποκτηθεί μόνο ο Τσέριν. Δεν ξέρουμε φυσικά τι παίκτες θα φέρουν οι "πράσινοι" προσεχώς. Ωστόσο, η μη ανανέωση του Βιγιαφάνιες μοιάζει μέχρι στιγμής ως λάθος κίνηση.

Αυτή τη στιγμή μία παρουσία του "Βίγια" στο ρόστερ θα εξασφάλιζε έναν παραπάνω και σημαντικό πόλο δημιουργίας από τον άξονα. Την ίδια στιγμή, ο Αργεντινός θα αποτελούσε ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει και στο "8" και στο "10", ακόμα και ως εξτρέμ. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμα παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά, αποδεικνύει το πόσο δύσκολη αποστολή θα έχει για να εντοπίσει έναν τέτοιο αθλητή στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, πρέπει να επαναλάβουμε κάτι. Κανείς δεν θα μπορεί να πει "μπράβο" για τις μεταγραφικές επιλογές που θα γίνουν μελλοντικά, αν η ομάδα έχει προηγουμένως αποκλειστεί από την Ευρώπη. Πέρσι, επιτυχία καλώς ή κακώς ήταν η επάνοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανεξαρτήτως βαθμολογίας. Φέτος, όμως, ένας αποκλεισμός από το Conference και μια 3η-4η στη Super League δεν αποτελούν λόγους ικανοποίησης.