Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μουρμούρα" στο χειρότερο δυνατό timing και πριν την Σλάβια - Υποχρεώση η πρόκριση γιατί... χάθηκε!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-24 22:40:00

"Μουρμούρα" στο χειρότερο δυνατό timing και πριν την Σλάβια - Υποχρεώση η πρόκριση γιατί... χάθηκε!

"Μουρμούρα" στο χειρότερο δυνατό timing και πριν την Σλάβια - Υποχρεώση η πρόκριση γιατί... χάθηκε!

Οι μεταγραφές που δεν έγιναν και ο αποκλεισμός που θα είναι καταστροφή. Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για την... γκρίνια που υπάρχει στους Πράσινους πριν την από τη μάχη της Ευρώπης και για το ρόστερ που έμεινε... γυμνό.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πριν το φιλικό με τον Βόλο υπήρχε σε εμένα προσωπικά η βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν καλός. Μετά την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών, την αργοπορία στις μεταγραφές, τη διαρροή της ΠΑΕ για την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το μόνο που έλειπε για να ενταθεί η μουρμούρα θα ήταν μία κακή εμφάνιση λίγο πριν το πρώτο ματς με την Σλάβια στην Πράγα. Και όπως φάνηκε στην πράξη, το τεστ με τον Βόλο στη Λεωφόρο δεν άφησε διάπλατα χαμόγελα. Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Τσέριν στο χορτάρι τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Η κριτική από τον κόσμο είναι δικαιολογημένη. Ακόμα και η παρόρμηση που τη συνοδεύει. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλός και ανταγωνιστικός φέτος. Και θα ενισχυθεί. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν μάταια αν χαθεί το "τρένο" της Ευρώπης.

Δεν ξέρω αν πολλοί το συνειδητοποιούν, αλλά το να μπει η ομάδα στους ομίλους του Conference δεν είναι κάτι προαιρετικό, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Το Τριφύλλι έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για μία πενταετία και φέτος στην κλήρωση δεν είχε καν βαθμολογία! Κληρώθηκε ως non listed και φυσικά αδύναμος με τη βαθμολογία που έχει η Ελλάδα. Αν φέτος έπεσε πάνω στη Σλάβια, του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο δύσκολα.

Δεν δικαιολογείται η τόσο καθυστέρηση για την ενίσχυση. Και δεν δικαιολογείται διότι δεν προέκυψε κάτι αναπάντεχο στον προγραμματισμό. Το μοναδικό βασικά που δεν υπολόγιζαν στο σύλλογο ήταν η απώλεια Βέλεθ, την οποία όμως κάλυψαν με (θεωρητικά) καλύτερο παίκτη, τον Μάγκνουσον. Από τον περασμένο Γενάρη ήξεραν στο κλαμπ ότι θέλουν βασικό φορ. Από τον περασμένο Γενάρη γνώριζαν ότι τελειώνουν Λούντκβιστ-Μαουρίσιο και χρειάζονται χαφ. Πώς είναι δυνατόν, ακόμα, να μην έχει έρθει κανείς σε αυτές τις θέσεις;

Επαναλαμβάνουμε: Ο Παναθηναϊκός θα τις κάνει έστω και αργά τις μεταγραφές του. Ακόμα και καλές να είναι, όμως, η ομάδα αφέθηκε στον πιο δύσκολο προκριματικό γύρο του Conference «γυμνή». Με λιγότερες επιλογές απ' ότι είχε πέρσι. Με τον Ιβάν να παίρνει πάνω του όλο το βάρος της επικείμενης αποτυχίας ή επιτυχίας. Και δυστυχώς, ενδεχόμενος αποκλεισμός από τη Σλάβια θα κάνει τα πράγματα πολύ πολύ χειρότερα για όλους...

Υ.Γ. Όσα αναφέραμε παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο Παναθηναϊκός θα καταστεί εύκολη… λεία για την Σλάβια. Η ομάδα θα δώσει τη μάχη της και θα παλέψει. Απλά θα το κάνει με λιγότερα εφόδια απ’ όσο θα έπρεπε. Με άλλα λόγια, η πρόκριση θα έρθει μόνο με υπέρβαση.

 

 
Παναθηναϊκός - Βόλος ΝΠΣ 0-0 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags