Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αφεντικό" στον ΠΑΟ ο Γιοβάνοβιτς - Διώχνει τρεις παίκτες από Κύπρο - Ζήτησε... Μπερνάρ από Αλαφούζο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-30 10:00:00

"Αφεντικό" στον ΠΑΟ ο Γιοβάνοβιτς - Διώχνει 3 παίκτες από Κύπρο - Ζήτησε... Μπερνάρ από Αλαφούζο!

του Νίκου Στεργίου
"Αφεντικό" στον ΠΑΟ ο Γιοβάνοβιτς - Διώχνει 3 παίκτες από Κύπρο - Ζήτησε... Μπερνάρ από Αλαφούζο!

Οι 2+1 μεταγραφές, ποιοι φεύγουν και η καθυστέρηση στις κινήσεις. Το Τριφύλλι έχει πλέον στόχο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και η διοίκηση είναι αποφασισμένη να φέρει τους παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής τον Ιανουάριο. Γιατί όμως φαίνεται πως αργούν και ποιες οι αλλαγές στο ρόστερ;

Παναθηναϊκός: Την έλευση χαφ και εξτρέμ περιμένει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Τριφύλλι, αν και ακόμα οι Πράσινοι δεν φαίνεται ότι έχουν κάποια προωθημένη λύση στη λίστα τους. Άρα δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ποιος είναι και σε ποια θέση θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το μόνο σίγουρο ότι θα έρθουν μίνιμουμ δύο παίκτες: Ένας για τα χαφ (έχουν κυκλοφορήσει κάποια ονόματα, κλικ ΕΔΩ) και ένας για τη θέση του Αϊτόρ στην 11άδα. Ενώ δεν αποκλείεται να έρθει και τρίτος ποδοσφαιριστής, που να είναι... Μπερνάρ: Να μπορεί, δηλαδή, να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Για την ιστορία να προσθέσουμε εδώ ότι ο λόγος που αργεί ο Γιοβάνοβιτς να προχωρήσει τις μεταγραφές (το είδαμε και στις τρεις μεταγραφικές περιόδους που έχει περάσει με εκείνον ο Παναθηναϊκός) είναι γιατί ξεσκονίζει τα πάντα γύρω από τις κινήσεις που θα γίνουν - Είτε αυτό αφορά δική του εισήγηση είτε πρόταση του τμήματος σκάουτινγκ προς τον προπονητή, αφού τα τελευταία χρόνια οι Πράσινοι έχουν οργανώσει ξανά το τμήμα σκάουτινγκ και, ήδη, αποδίδει καρπούς.

Για αυτό, ειδικά φέτος, ο σύλλογος παίρνει πολλά από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα - Έστω κι αν καθυστέρησαν κάπως να ενταχθούν στο ρόστερ της: Είναι... ξεψυρισμένη κάθε μεταγραφή που γίνεται.

Εκτός όμως από αφίξεις, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, πάντα με απόφαση του προπονητή. Ας δούμε και εκείνους που θα αποχωρήσουν. Σε κάθε θέση ξεχωριστά.

Τερματοφύλακες: Ο Διούδης είναι ο μεγάλο χαμένος σε αυτή τη θέση και, μαζί του, τα οικονομικά της ομάδας. Ο διεθνής Έλληνας άσος έχει χάσει το στάτους τού βασικού αλλά με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, πολύ δύσκολα θα βρεθεί έστω και χαμηλή πρόταση για την παραχώρησή του. Τον Γενάρη θα φύγει και, λογικά, ως ελεύθερος - Υπάρχει, άλλωστε, ήδη ενδιαφέρον κυρίως από την Πολωνία και την Ολλανδία. Ο Μπρινιόλι είναι κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, αλλά αν βρεθεί πρόταση 1,5+ εκατ. ευρώ θα πωληθεί (υπάρχει σενάριο από την Ιταλία), ενώ στην ομάδα βρίσκεται ο Λοντίγκιν (που μπορεί άνετα, αγωνιστικά, να αποκτήσει στάτους βασικού) και ο νεαρός Ξενόπουλος που είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής της ομάδας και στα 24 του είναι έτοιμος από Νο4 να γίνει Νο2 στην ιεραρχία.

Αμυντικοί: Ο Σένκεφελντ διατηρεί στάτους βασικού και ετοιμάζεται να ανανεώσει, ο Μάγκνουσον είναι καλοκαιρινή μεταγραφή που ήρθε για να αλλάξει επίπεδο την άμυνα, ενώ στα άκρα οι Κώτσιρας, Σάντσες, Χουανκάρ και Γκάνεα συνεχίζουν κανονικά. Κανείς δεν ξέρει αν ισχύει το ίδιο για τον Πούγγουρα (που γενικά όποτε αγωνίστηκε ήταν αξιόπιστος) και τον Σάρλια (ισχύει το ίδιο με τον Πούγγουρα). Αν συμβιβαστούν με τη θέση στον πάγκο, λογικά θα παραμείνουν. Τον Βαγιαννίδη δεν τον βάζουμε στην εξίσωση γιατί ενώ ο Γιοβάνοβιτς είναι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του, μάλλον δεν τον βλέπει ως μπακ αλλά για πιο μπροστά.

Χαφ: Ο Πέρεθ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο Μπερνάρ είναι αμετακίνητος από την 11άδα, Τσέριν-Τσοκάι προσαρμόζονται, ανεβάζουν στροφές, παίρνουν χρόνο, ο Τρουιγιέ ήταν άτυχος λόγω του τραυματισμού (όπως και ο Αϊτόρ, που επίσης θα ανανεώσει), ο Κουρμπέλης θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και θα γίνει σταθερή σημαία στην ομάδα. Ο Βέρμπιτς, επίσης, ανεβάζει διαρκώς στροφές, ο Παλάσιος επίσης είναι πολύ πιθανό να υπογράψει άμεσα επέκταση συμβολαίου. Μόνο ο Σαβιέρ είναι οριστικά και αμετάκλητα τελειωμένος από το ρόστερ.

Επιθετικοί: Το Τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι έθεσε ως στόχο το step up του Ιωαννίδη, κι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με έναν τρόπο: Με το να παίζει! Γι' αυτό ήρθε ένας επιθετικός-killer όπως ο Σπόραρ, για να έχει η ομάδα το κεφάλι της ήσυχο, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λύση πίσω από τον Ιωαννίδη. Γιατί ο Καμπετσής που είναι στο ρόστερ έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια αρκετές ευκαιρίες και το πιθανότερο είναι τον Γενάρη να αποχωρήσει. Για αυτό και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει έλευση ενός κυνηγού που να μπορεί να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, όπως γράψαμε στην αρχή - Έναν ποδοσφαιριστή τύπου Λιβάγια για παράδειγμα.

Συμπερασματικά: Οι Πράσινοι θα κάνουν 2+1 μεταγραφές τον χειμώνα, αλλά για την ώρα δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι προχωρημένο - Ώστε να προχωρήσει άμεσα δηλαδή. Στις αποχωρήσεις, από την άλλη, είναι περίπου κλειδωμένο ποντάρισμα ότι οι Διούδης, Σαβιέρ και Καμπετσής, παρότι βρίσκονται στην προετοιμασία στην Κύπρο, δεν έχουν κανένα μέλλον στην ομάδα.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συναγερμός" στον ΠΑΟ με Μπρινιόλι - Καμία σχέση με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό - Τι ζητάει από Αλαφούζο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags