Facebook Pixel Super League: Στην Ελλάδα για Μαντσίνι, "χουνέρι" Χιμένεθ σε Ολυμπιακό - Δύο χρόνια "καψούρα" Σαββίδη ο Τάισον!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-08 20:33:00

Στην Ελλάδα για Μαντσίνι, "χουνέρι" Χιμένεθ σε Ολυμπιακό - Δύο χρόνια "καψούρα" Σαββίδη ο Τάισον!

Οι Μιχείες
Στην Ελλάδα για Μαντσίνι, "χουνέρι" Χιμένεθ σε Ολυμπιακό - Δύο χρόνια "καψούρα" Σαββίδη ο Τάισον!

Το ταξίδι που αλλάζει ξανά τα δεδομένα για τον Αργεντινό άσο του Άρη. Ποια ομάδα θέλει να πάρει ως δανεικό τον ποδοσφαιριστή που σχεδόν είχε κλείσει στο Λιμάνι και γιατί ο Βραζιλιάνος άσος που έρχεται να υπογράψει στη Θεσσαλονίκη, θα είναι ο... Βαλμπουενά του Λουτσέσκου.

Super League: Κυριακάτικος "Ευαγγελιστής" με μια αποκάλυψη για τον Μαντσίνι που θα σηκώσει σκόνη αλλά και με ρεπορτάζ χωρίς... μαλλιά στην γλώσσα , για τον  35χρονο Βραζιλιάνο σταρ Τάϊσον που έρχεται στον ΠΑΟΚ. Για πάμε...

MAΝΤΣΙΝΙ: η Αλ Ουάχντα του κόουτς Μανόλο Χιμένεθ, ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του άσου του ΆρηΣυγκεκριμένα ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Αμπού Ντάμπι, Arno Buitenweg μαζί με τον ceo του κλαμπ των ΗΑΕ, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα πήγαν και στην Τούμπα, όπου παρακολούθησαν τον Ντανιέλ Μαντσίνι, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης. Μια  πολύ σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση του Αργεντινού εξτρέμ, που αποδεικνύει πως υπάρχουν ομάδες από το εξωτερικό που σταθερά τον ήθελαν και τον θέλουν, εξ ου και οι δικές του υψηλές απαιτήσεις που πάγωσαν πριν από 10 ημέρες την σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό...

ΑΛ ΟΥΑΧΝΤΑ: ήθελε τον Μαντσίνι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και είχε καταθέσει την πρότασή της. Τώρα επέστρεψε ακόμη πιο αποφασισμένη αφού ο Μανόλο Χιμένεθ που την ανέλαβε τον Οκτώβριο (και την έχει 3η , με μόλις 3 βαθμούς διαφορά απο την πρώτη), τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας του τον Μαντσίνι. Το γεγονός δε πως πήγαν στην Θεσσαλονίκη ο ceo και ο τεχνικός διευθυντής της Αλ Ουάχντα, δείχνει πως η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει και deal done.

ΜΑΝΤΣΙΝΙ/ΑΛ ΟΥΑΧΝΤΑ: πάντως ο άσος του Άρη προορίζεται για την θέση του Φάμπιο Μαρτίνς (που ήθελε ο ΠΑΟΚ), ο οποίος αποχώρησε στις 20 Σεπτεμβρίου , παρότι μόλις ένα χρόνο πριν το κλαμπ είχε πληρώσει 3.000.000 ευρώ transfer fee στην Μπράγκα για χάρη του. Η αποτυχία της μεταγραφής του Φάμπιο Μαρτίνς έχει κάνει κάπως επιφυλακτικούς τους Άραβες, οι οποίοι φέρεται να προτιμούν τώρα δανεισμό του Μαντσίνι με υψηλό loan fee και μεγάλη οψ ιόν αγοράς του το καλοκαίρι. Όλα πάντως είναι ακόμη... πάνω στο τραπέζι. Και δεν είναι μόνο η Αλ Ουάχντα

ΤΑΙΣΟΝ/1: την ερχόμενη Παρασκευή θα κλείσει τα 35 του χρόνια!! Πριν απο 10 χρόνια, όταν ήταν στα ντουζένια του, η μετοχή του έκανε limit up στα 15.000.000 κι ενώ η Σαχτάρ του μπαμπά Λουτσέσκου ξόδεψε 15.300.000 για να τον αγοράσει από την Μέταλιστ!  Τώρα ο Τάϊσον ξαναγυρίζει στην Ευρώπη και την ομάδα του γιού Λουτσέσκου αφού έφυγε από την Ιντερνασιονάλ στην οποία ήταν ο αρχηγός της (!) - και είχε συμπαίκτη τον κατά 3 μήνες μεγαλύτερό του Μολέντο - με την χρηματιστηριακή του αξία στο 1.800.000 ευρώ! Στον ΠΑΟΚ  έρχεται με 2 χρόνια καθυστέρηση αφού είχε φτάσει πολύ κοντά στο να υπογράψει τον χειμώνα του 2021 αποχωρώντας τότε, μετά απο μια 8ετία τίτλων και επιτυχιών, απο την Σαχτάρ (τελικά γύρισε στην Βραζιλία και στην αγαπημένη του "Ίντερ").

ΤΑΙΣΟΝ/2: το τελευταίο του 90λεπτο στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας με την Ιντερνασιονάλ ήταν τον περασμένο Μάρτιο. Από τότε ακολούθησαν ακόμη 19 συμμετοχές τους αλλά μόλις στις 4 από αυτές κάθισε στον αγωνιστικό χώρο πάνω απο μια ώρα ( δηλαδή μετά το 60´)! Συνολικά στην βραζιλιάνικη Serie A των 38 αγωνιστικών, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, ο Τάισον κατέγραψε 20 συμμετοχές αλλα μόλις 715 αγωνιστικά λεπτά, με τον φτωχό απολογισμό 1 γκολ/1ασιστ. Μάλιστα απο τα 20 που έπαιξε, στα 14 μπήκε ως αλλαγή! Ο Τάισον αναμφισβήτητα ήταν ένας τεράστιος παίκτης, που παραμένει ενεργός ακόμη σε υψηλό επίπεδο (η Ιντερνασιονάλ είναι από τις μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας, που έκανε πρωταθλητισμό την τελευταία 2ετία) αλλά  όπως δείχνουν και τα νούμερά του στην τελευταία σεζόν εκεί, είναι μια  κλασάτη λύση που έρχεται από τον πάγκο, προκειμένου να κάνει την διαφορά , έχοντας να προσφέρει ποιοτικά 40 με 50 λεπτά!

ΤΑΙΣΟΝ/3: συνήθως τέτοιες μεταγραφές στην Ελλάδα, που συνδύαζαν μεγάλο όνομα αλλά και μεγάλη ηλικία (31 και plus), έκανε και κάνει ο Ολυμπιακός! Στον  νεανικό ΠΑΟΚ (των σταθερά 4 με 5 βασικών U 22), βλέπουν τον Τάϊσον σαν τον δικό τους Βαλμπουενά, για αυτό θα υπογράψει για 1,5 χρόνο. Όπως είναι σημαντικό ότι στον "δικέφαλο" δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις όταν τους προτάθηκε, δηλαδή τον ήθελαν όλοι με την... μια/σε πρώτο χρόνο. Οι Σαββίδηδες που τον ξέρουν πολύ καλά και ήθελαν να τον φέρουν και πριν 2 χρόνια. Ο Μπότο που συνεργάστηκε μαζί του στην Σαχτάρ αλλά και ο Ραζβάν άναψε άμεσα το πράσινο να προχωρήσουν στην απόκτησή του (δεν... κόλλησε καθόλου στην ηλικία του). Γενικά η οικογένεια Λουτσέσκου γνωρίζει και έχει σούπερ άποψη για τον Τάϊσον αλλά η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ δεν... ξεκίνησε από εκεί (λεπτομέρεια που έχει σημειολογικά την αξία της).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: λλαξε τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης - Μεγάλη... μεταγραφή έκανε ο Μίτσελ - "Μήνυμα" με Μαρσέλο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags