Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αφρικανός χαφ, επιλογή Κορδόν - Κουμπώνει στο 4-3-3 του Μαρτίνεθ - Ολυμπιακός για... Ch. League με Μπαρτρά"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-26 22:34:00

"Αφρικανός χαφ, επιλογή Κορδόν - Κουμπώνει στο 4-3-3 του Μαρτίνεθ - Ολυμπιακός για... Ch. League με Μπαρτρά"!

του Γιώργου Κτενά

Μέσος από τη La Liga και ο πρώην στόπερ της Μπαρτσελόνα. Δύο πολύ δυνατές επιλογές για τους Πειραιώτες, που φορτσάρουν τις επόμενες ώρες για να κλείσουν τις πρώτες τους μεταγραφές. Το Sportdog.gr παρουσιάζει δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις...

Ολυμπιακός: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, δεδομένου ότι τόσο ο Αντόνιο Κορδόν όσο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζουν άριστα την αγορά στην πατρίδα τους και, φυσικά, την εμπιστεύονται.

Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, είναι εξαιρετικές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν γραφτεί για τους Ερυθρόλευκους και το ίδιο ισχύει για τα δυο νέα ονόματα που βρέθηκαν στο ρεπορτάζ - Ο λόγος γίνεται για τον Πολ Ακουόκου και τον Μαρκ Μπάρτρα, που εχουν την τιμητική τους στο ρεπορτάζ.

Ο πρώτος είναι αμυντικός μέσος, 25 ετών, έχει συμβόλαιο με την Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι του 2024, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και φέτος είχε 18 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα.

Ο Μπάρτρα δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι στόπερ με θητεία στην Μπαρτσελόνα, 32 ετών, που το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Τράμπζονσπορ και το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα ολοκληρωνεται το 2025.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να μαζέψουμε πληροφορίες για τους δύο παίκτες.

"Τρεξίματα, δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά - Σιμάο αλλά καλύτερος - Μαζί με Χουάνγκ στην 11άδα"

"Ο Πολ Ακουόκου είναι αμυντικός χαφ, πιτσιρικάς, ήταν επιλογή του Κορδόν να τον πάει στην Μπέτις. Σίγουρα είναι μέσα στην ομάδα την τελευταία τριετία, δεν ειναι βασικός αλλά είναι στο ροτέισον - Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζουν και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Κλασικός Αφρικανός χαφ είναι, με πολλά τρεξίματα, πολύ δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά γιατί είναι πολλά χρόνια στην Ισπανία, έχει αξιόλογη κοντινή πάσα και κάνει το βασικό που κάνει ένας αμυντικός χαφ - Δίνει τρεξίματα και πνευμόνια".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Είναι στο στιλ του Σιμάο που είχε κάποτε ο Παναθηναϊκός, αν και ο Σιμάο δεν μπορούσε να την δώσει στα δύο μέτρα. Ο Ακουόκου δεν είναι έτσι τεχνικά".

Πώς μπορεί να ταιριάξει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Για εμένα είναι καθαρό αμυντικό χαφ, άρα σίγουρα αν παίξει με  4-3-3 ο Μαρτίνεθ θέλει δημιουργικά χαφ πλά του - Δηλαδή τον Χουάνγκ και κάποιον ακόμα που θα αναλάβουν τις πιο δημιουργικές καταστάσεις. Οπότε σε τριάδα κοιτάζεις να έχεις πιο δημιουργικούς παίκτες αλλά δεν είναι ποδοσφαιριστής που παίρνει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, δεν είναι σε αυτό το επίπεδο τώρα. Μπορεί να έχει εξέλιξη βέβαια, αλλά μένει να το δούμε. Δεν είναι καν επιπέδου Εμβιλά ας πούμε, που είναι φτασμένος χαφ".

"Με το ζόρι στην Τουρκία ο Μπάρτρα - Άνετα στην Ελλάδα - Με Μπα ή Σισέ στην άμυνα"

Ο Μπάρτρα;

"Πολύ καλό όνομα, ήταν στην Μπαρτσελόνα, ήταν πολλά χρόνια στην Μπέτις, σχετικά βασικός αλλά σίγουρα στο ροτέισον. Πέρσι η Μπέτις έπρεπε σώνει και καλά να πουλήσει παίκτη και έκαψαν το Μπάρτρα. Δηλαδή πήγε λίγο με το ζόρι στην Τουρκία".

Στην Ελλάδα τον βλέπεις;

"Πολύ καλό επίπεδο, στην Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να αντεπεξέλθει. Εγκεφαλικός στόπερ, μπορεί να ξεκινήσει από πίσω και να κάνει build up και με τα προσόντα που είχε (γιατί έχει περάσει από Μπαρτσελόνα την εποχή του Πικέ) θα μπορούσε να είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από ομάδα Γιουρόπα Λιγκ".

Με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ο Μπάρτρα θα ταίριαζε με πιο δυναμικό στόπερ, όπως τον Μπα ή τον Σισέ. Γιατί και αυτός είναι ψηλό παιδί αλλά είναι καλός τεχνικά, έχει καλή πάσα και δημιουργία. Είναι κάτι περισσότερο σαν λίμπερο, αλλά είναι για βασικότατος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρουσίαση φανέλας με Μαρινάκη και… μπαμ - Κορυφαίο όνομα για Ολυμπιακό - Πρώην Μπάρτσα, Γιουνάιτεντ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags