Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή με τον... τελειωμένο στον Ολυμπιακό - Του άλλαξε θέση ο Μαρτίνεθ - Νέα καριέρα για τον μπαλαδόρο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-11 10:30:00

Ανατροπή με τον... τελειωμένο στον Ολυμπιακό - Του άλλαξε θέση ο Μαρτίνεθ - Νέα καριέρα για τον μπαλαδόρο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή με τον... τελειωμένο στον Ολυμπιακό - Του άλλαξε θέση ο Μαρτίνεθ - Νέα καριέρα για τον μπαλαδόρο!

Προσπαθεί για το restart στην Αυστρία, τον βοηθάει ο Φορτούνης. Ο νέος προπονητής των Πειραιωτών προσπαθεί να αξιολογήσει το μεγάλο ρόστερ που βρήκε στου Ρέντη και ήδη κάποιοι παίκτες που δεν υπολογίζονταν πέρυσι, φαίνεται πως μέχρι τώρα κερδίζουν το στοίχημα...
 

Ολυμπιακός - Ζοάο Καρβάλιο: Σε καλή κατάσταση φαίνεται στην προετοιμασία των Πειραιωτών ο 26χρονος άσος που, αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι οι Ερυθρόλευκοι θα τον πουλούσαν, τελικά πήγε με την υπόλοιπη ομάδα στην Αυστρία. Χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει ότι αν έρθει αξιόλογη πρόταση για την παραχώρησή του, δεν θα συζητηθεί με ενδιαφέρον.

Να το πιάσουμε, όμως, με τον Πορτογάλο άσο λίγο από την αρχή; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το καλοκαίρι του 2018 είχε δαπανήσει 15 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και στον Ολυμπιακό τον είχε φέρει τον χειμώνα του 2022 για να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του. Τελικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στην Εστορίλ (36 ματς, 3 γκολ, 2 ασίστ) και φαίνεται ότι υπήρχε ενδιαφέρον για εκείνον για να συνεχίσει!

Από τα 10 εκατ. ευρώ που είχε φτάσει η  χρηματιστηριακή αξία του το καλοκαίρι του 2018 σήμερα βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι όσο κι αν θέλει να γλιτώσει τη χασούρα τουύ2018 ο Μαρινάκης, δύσκολα θα καταφέρει να πιάσει ένα μεγάλο ποσό. Παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσει, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάνει μια καλή σεζόν φέτος με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι τού 2024 μπορεί να μιλήσουμε από άλλη βάση. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να κάνει μια καλή σεζόν, γιατί είχε φανεί τα προηγούμενα χρόνια ότι η καριέρα του είχε πιάσει ταβάνι. Παρόλα αυτά, τώρα, μαθαίνουμε από την Αυστρία τα καλύτερα και, μάλιστα, σε άλλη θέση σε σχέση με εκείνη που τον είχαμε συνηθίσει - Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον αξιοποιεί ως 8άρι και όχι ως 10άρι, με τον Καρβάλιο να είναι ποιοτικός, αποδοτικός και να συνεργάζεται καλά με τον Κώστα Φορτούνη που παίζει μπροστά του.

Θα μπορέσει ο Μαρτίνεθ να τον βοηθήσει να κάνει restart στην καριέρα του, όταν δεν το είχε καταφέρει ο συμπατριώτης του Πέδρο Μαρτίνς; Φυσικά και μπορεί, γιατί τότε ο Καρβάλιο είχε έρθει από μια σεζόν που δεν είχε παιχνίδια στη Νότιγχαμ ενώ, τώρα, ο Πορτογάλος άσος προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά με την Εστορίλ. Με μια έννοια, δηλαδή, αν ο Καρβάλιο "πιάσει" φέτος, θα γίνει εσωτερική μεταγραφή τού Μαρτίνεθ και θα αξιοποιηθεί το τεράστιο ποσό που είχε δώσει η Νότιγχαμ για την απόκτησή του πριν από 5 χρόνια!

"Χρήσιμος στην Εστορίλ ο Καρβάλιο - Καλό πρότζεκτ στην Πορτογαλία - Θα φανεί στον Ολυμπιακό"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Κώστα Ζιάγκα, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να συμπληρώσουμε το ρεπορτάζ με την περσινή εικόνα του Ζοάο Καρβάλιο, καθώς ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι τελικά μπορεί να κερδίσει πράγματα από την περίπτωσή του.

"Η Εστορίλ σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική, άρα δεν ήταν κάποια ανταγωνιστική ομάδα, παρόλα αυτά ο Καρβάλιο ήταν και χρήσιμος για εκείνη. Αλλά, τονίζω ξανά, σε ομάδα που πάλευε για να σωθεί στην Πορτογαλία και δεν είχε κάποιον υψηλό στόχο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος μέσω του sportdog.

Το σημαντικό είναι ότι και πέρσι ο Καρβάλιο αγωνίστηκε στη θέση 8, με την Εστορίλ, αλλά και αριστερά στη μεσαία γραμμή και όχι μόνο ως 10άρι - Άρα με μια έννοια γνωρίζει τη θέση και για αυτό αποδίδει καλά. Το ζητούμενο, όμως, είναι το ταβάνι του, το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να πιάσει. "Είναι σε καλή ηλικία, αλλά για να φανεί κατά πόσο έχει πάρει τα πάνω του (γιατί κάποτε στην Πορτογαλία ήταν καλό πρότζεκτ, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές και βασικός στην Μπενφίκα), χρειάζεται πιο υψηλό επίπεδο από αυτό της Εστορίλ. Αυτό μένει να φανεί στον Ολυμπιακό", συμπλήρωσε ο Κ. Ζάγκας για τον Ζ. Καρβάλιο

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτυχαν "διάνα" στο Λιμάνι με τον φορ - "Νέος Μπακαμπού, παίζει και 4-4-2" - "Ιδανικός χαφ δίπλα σε Χουάνγκ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags