Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η επόμενη μεγάλη γεννιά του ΠΑΟ - Ο γκολτζής Νταμπίζας, ο στόπερ του Γιοβάνοβιτς και ο βασικός φορ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-12 15:57:00

Η επόμενη μεγάλη γεννιά του ΠΑΟ - Ο γκολτζής Νταμπίζας, ο στόπερ του Γιοβάνοβιτς και ο βασικός φορ (Vid)

του Γιώργου Κτενά
Η επόμενη μεγάλη γεννιά του ΠΑΟ - Ο γκολτζής Νταμπίζας, ο στόπερ του Γιοβάνοβιτς και ο βασικός φορ (Vid)

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον νεαρό Νίκα στο Τριφύλλι; Ο άσος του Λεβαδειακού δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας που έκλεισαν οι Πράσινοι για το... αύριο ούτε φυσικά και το μοναδικό ταλέντο που έχουν στο ραντάρ τους. Άλλωστε, εντός της Ακαδημίας υπάρχει τρομερό υλικό, όπως σας παρουσιάζει το Sportdog.gr!

Παναθηναϊκός: Με τον Γιώργο Νίκα υπέγραψε συμβόλαιο το Τριφύλλι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες δηλαδή πριν εκπνεύσει το περιθώριο για να υπάρξει μεταγραφή, καθώς ο 23χρονος άσος βρισκόταν στο στόχαστρο των Πράσινων εδώ και αρκετούς μήνες και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε το "ok" για να τρέξει η μεταγραφή του.

Ο ταλαντούχος μέσος (που έχει αγωνιστεί και ως φορ) δεν θα φορέσει άμεσα τα Πράσινα, καθώς θα παραμείνει δανεικός για έναν χρόνο στον Λεβαδειακό, παρόλα αυτά το Τριφύλλι δείχνει την πρόθεσή του για... παιδομάζωμα: Η ομάδα ψάχνει να βρει ο,τι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά, προκειμένου να το ντύσει με τη φανέλα του και να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο.

Μόνο που καλοί Έλληνες παίκτες δεν υπάρχουν μόνο στις άλλες ομάδες αλλά και στη υποδομή του Παναθηναϊκού: Στη β΄ ομάδα του αλλά και στην ακαδημία. Το sportdog μάζεψε όλες τις καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν και ο Παναθηναϊκός τούς έχει ήδη στη φαρέτρα του και τους παρουσιάζει.

Θανάσης Νταμπίζας: Πράγματα και θαύματα κάνει στη β΄ ομάδα ο νεαρός άσος, που είναι γιος του Νίκου Νταμπίζα και δείχνει ότι έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο του πατέρα του στο ποδόσφαιρο.

Αγωνίζεται σε άλλη θέση σε σχέση με εκείνη που αγωνιζόταν ο Νίκος, δεδομένου ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του φουνταριστού αλλά και του μεσοεπιθετικού με την ίδια άνεση και ευκολία.

"Είναι εξελίξιμος παίκτης, με πολύ καλά στοιχεία, με καλή τεχνική κατάρτιση και έχει πολύ καλή επαφή με την μπάλα. Πιστεύω ότι η σωματοδομή του είναι κατάλληλη για να παίξει ποδόσφαιρο, γενικά υπήρχε διάκριση προς το πρόσωπό του στην ομάδα", ήταν το σχόλιο μέσω του sportdog του Χρήστου Χατζηλιάδη, προπονητή του Ηρακλή Λάρισας, που ήταν στον ίδιο όμιλο πέρσι με τον Παναθηναϊκό β΄ και έχει άριστη εικόνα για τον νεαρό άσο και προσθεσε για τη θέση του στο γήπεδο: "Επιθετικός είναι αλλά εμένα μου αρέσει και όταν παίζει από πίσω, ως χαφ που πηγαίνει προς την επίθεση. Για εμένα είναι επιτελικός παίκτης, που έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει και επιθετικός. Αλλά χρειάζεται να γίνει λίγο πιο αποτελεσματικός στο σκοράρισμα".

 

Γιάννης Σουρδής: Γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου 2001 στην Αθήνα. Ξεκίνησε στο Φοίβο Βάρης και στα 12 του εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2017 μεταπήδησε στην αγγλική Γουότφορντ, η οποία ένα χρόνο αργότερα τον παραχώρησε στην Ουντινέζε. Από εκεί δόθηκε δανεικός σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, τις Μουζάν και Ρίμινι. Στον Παναθηναϊκό β΄ δείχνει ότι είναι αξιόπιστος και με όλο το μέλλον μπροστά του.

Γιώργος Σιδεράς: Γεννημένος στις 30 Μαΐου 2002 στην Αθήνα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2018. Αγωνίστηκε τη σεζόν 2019-20 στην Κ19. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023. Τη σεζόν 2021-22 έπαιξε δύο φορές με την πρώτη ομάδα, στην οποία συμμετείχε σε προπονήσεις και αποστολές, ενώ ήταν και βασικό μέλος του Παναθηναϊκού Β. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 συμπλήρωσε 24 συμμετοχές με 1 γκολ στην Super League 2, ενώ, ήταν παρών και σε αποστολές της πρώτης ομάδας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας. Λόγω σωματοδομής μπορεί να παίξει και στα πλάγια της άμυνας - Θέση που ίσως είναι προτιμότερη αν θέλει να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

 

Ανδρέας Αθανασακόπουλος: Ο Πατρινός επιτελικός μέσος, ο οποίος από το φθινόπωρο του 2017 έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, έκανε ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό έκανε στις 21 Απριλίου 2019 στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Πλέον, έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2024. Αν θέλει να προλάβει το τρένο για να κάνει καριέρα στην πρώτη ομάδα, φέτος είναι ίσως η τελευταια του ευκαιρία.

Λεάντρο Φρόκου: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου 2003 και βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 2012-13. Πέρασε απ' όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των ακαδημιών του Τριφυλλιού και το 2021-22 υπήρξε βασικός στέλεχος της Κ19 που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League K19. Τον Οκτώβριο του 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Στις 28 Αυγούστου 2022 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-2). Τον Φεβρουάριο του 2023 επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Οι Πράσινοι τον πιστεύουν πολύ.

 

Μπιλάλ: Αιγύπτιος διεθνής με τις μικρές εθνικές της χώρας του, πρόσφατα χρήστηκε και σκόρερ, γεννημένος στις 21/11/2003. Έχει εξαιρετική σωματοδομή, είναι αξιόπιστος στην επίθεση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο παίκτη που θα βρεθεί στην πρώτη ομάδα.

 

Συν ένας!

Τιάγκο Ρομάνο: Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζει στις υποδομές τού Παναθηναϊκού όμως, και συγκεκριμένα στην Κ19 (όχι στη β΄ ομάδα), είναι ο Τιάγκο Ρομάνο! Ο γιος τού Αργεντινού Ντιέγκο Ρομάνο, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα με τον Εργοτέλη, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και τον Εθνικό (και, τώρα, αγωνίζεται ακόμα στον Άρη Βούλας!), Τιάγκο Ρομάνο, είναι 17 ετών και μόνιμα παίζει σε μεγαλύτερα τμήματα.

Η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό (και δεύτερος επιθετικός) αλλά και εξτρέμ, ενώ έχει και ένα γνώρισμα που δεν είναι τόσο σύνηθες: Είναι αριστεροπόδαρος. Είναι πιο ψηλός σε σχέση με τον πατέρα του αλλά έχει το "ίδιο" στιλ παιχνιδιού, καθώς είναι κυριολεκτικά πολύ επιδραστικός για την ομάδα του. Όσοι παρακολουθούν τις υποδομές αναφέρουν ότι αυτό το παιδί, αν δεν του προκύψουν τραυματισμοί, δεδομένα κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια θα αξιολογηθεί για την πρώτη ομάδα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή Αλαφούζου και όχι Γιοβάνοβιτς - "Έκοψε" Έσε και Πισάρο ο ΠΑΟ - 4 Έλληνες για Ίντερ και Μίλαν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags