Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αυτή η μεγάλη διαφορά του φετινού ΠΑΟ - Ήθελε 11 Παλάσιος ο Γιοβάνοβιτς - Το μεγάλο... θέμα με Τζούρισιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-09 00:18:00

Ξεκάθαρη η διαφορά του φετινού ΠΑΟ - Ήθελε 11 Παλάσιος ο Γιοβάνοβιτς - Το μεγάλο... θέμα με Τζούρισιτς

Του Μιχάλη Σοφιανού
Ξεκάθαρη η διαφορά του φετινού ΠΑΟ - Ήθελε 11 Παλάσιος ο Γιοβάνοβιτς - Το μεγάλο... θέμα με Τζούρισιτς

Οι Πράσινοι που παρά τις πολλές αλλαγές δεν είχαν πρόβλημα να διαλύσουν τους Περιστεριώτες στη Λεωφόρο, ο Αργεντίνος που κάνει με το παραπάνω όσα θέλει ο Σέρβος τεχνικός και ο Τζούρισιτς που του βάζει... πονοκέφαλο για τη συνέχεια!

Παναθηναϊκός: Επιστροφή τις νίκες με εμφατικό τρόπο για τους Πράσινους στο πρωτάθλημα που μετέτρεψαν ένα παιχνίδι με πολύ ρίσκο, κόντρα στον Ατρόμητο, σε παράσταση για έναν ρόλο διαλύοντας την ομάδα του Περιστερίου και μαζί ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όντας στο μείον τρία από τον Ολυμπιακό, τον όποιο αντιμετωπίζουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Κι όταν λέμε παιχνίδι με πολύ ρίσκο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνολο του Κρις Κόουλμαν κόντεψε να πάρει βαθμό(ους) απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ το Τριφύλλι ερχόταν από αγώνα… φωτιά την Πέμπτη στο Ισραήλ με τη Μακάμπι, την ομάδα να φτάνει Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αλλάζει 9 (!!) παίκτες στη βασική ενδεκάδα. Εκεί βέβαια είναι και η μεγάλη διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού, σε σχέση με πέρσι. Ο Σέρβος τεχνικός με τον κορμό που κρατήθηκε και τις προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι έχει τη δυνατότητα να κάνει βαθύ ροτέισον, με την εικόνα της ομάδας να μην αλλάζει.

Φυσικά το γκολ του Τζούρισιτς στην αρχή έκανε τα πάντα πιο εύκολα, όμως σε αντίθεση με όσα έχουμε δει από άλλες ομάδες όταν κάνουν κάτι τέτοιο, οι Πράσινοι συνέχισαν να πατούν το πόδι στο… γκάζι μέχρι το φινάλε, με τον Γερεμέγιεφ να βρίσκει γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Όλο αυτό φυσικά δείχνει τη νοοτροπία που υπάρχει πλέον στο Τριφύλλι, το οποίο δείχνει πιο έτοιμο από την προηγούμενη σεζόν να φτάσει στην κορυφή. Όσον αφορά τις ατομικές εμφανίσεις αυτοί που τράβηξαν τα βλέμματα και όχι άδικα είναι οι Τζούρισιτς και Παλάσιος. Για τον Σέρβο τα πράγματα δεν είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά, μιας και από την πρώτη μέρα φάνηκε η απίστευτη ποιότητά του η οποία ανέβαζε επίπεδο την ομάδα. Αυτό που δείχνει ο ίδιος μέρα με τη μέρα είναι το γεγονός πως θέλει να αρπάζει την κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ενώ τα δήθεν σχόλια περί προβλήματος στην τελική προσπάθεια μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όταν ο Μπερνάρ είναι απών από την ενδεκάδα ο Τζούρισιτς είναι άλλος παίκτης, μιας και μοιάζει πολύ στο παιχνίδι με τον Βραζιλιάνο με τους δυό τους να χάνονται όταν παίζουν μαζί.

Για τον Παλάσιος τα πράγματα είναι πολύ απλά, είναι ο ποδοσφαιριστής του Γιοβάνοβιτς. Ο Αργεντίνος δείχνει πως κάνει όσα ζητάει ο Σέρβος τεχνικός από τα εξτρέμ του και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Δημιουργεί, κρατάει μπάλα, ανοίγει χώρους για τα φορ, ενώ παράλληλα δίνει σημαντικές βοήθειες στην άμυνα, γυρνώντας πολλές φορές να καλύψει τα ανεβάσματα των μπακ, κάτι που συμβαίνει περισσότερο όταν παίζει ο Βαγιαννίδης. Την ίδια στιγμή τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και πάλι να «συνδέεται» με το τέρμα, κάτι που του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση εν όψει συνέχειας, μιας και ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί τα γκολ του.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γερεμέγιεφ δείχνει μεγάλη ικανότητα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σουηδός σε τρεις φάσεις που έχει κάνει με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, όσο αγωνίστηκε, μετράει ήδη δύο τέρματα και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει όπλο στη φαρέτρα του Γιοβάνοβιτς στη συνέχεια των διοργανώσεων.

Πλέον το Τριφύλλι ετοιμάζεται να πάρει ανάσες, κατά τη διάρκεια της διακοπής, μιας και το πρωτάθλημα ξαναρχίζει με ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που αν καταφέρει να κερδίσει τότε ανεβαίνει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και αποκτώντας μεγάλο, ψυχολογικό, πλεονέκτημα ενόψει συνέχειας, ενώ ακολουθεί το ματς με τη Ρεν που θα κρίνει πολλά στην ευρωπαϊκή του συνέχεια. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούμε στην επανεμφάνιση του Κάρλος Ζέκα με τα Πράσινα. Ο διεθνής μέσος συγκλόνισε τη Λεωφόρο, με τον ίδιο να αποθεώνεται από κόσμο και συμπαίκτες του, κάτι που άξιζε να ζήσει. Όσον αφορά την κόκκινη κάρτα, μπορεί να μείνει σε δεύτερη μοίρα και να μείνουμε στις σκηνές που είδαμε κατά την είσοδό του στο παιχνίδι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει "τζάμπα" μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟ - Ήταν αποστολή με Μακάμπι - Μεταγραφή με... μέσον στον ΠΑΟΚ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags