Facebook Pixel Λαμία - ΑΕΚ: Πάρτι κορυφής με 3άρα στη Λαμία- Έβγαλε... γούστα η ΑΕΚ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-24 20:57:00

Κιτρινόμαυρο πάρτι κορυφής με 3άρα στη Λαμία - Έβγαλε... γούστα η ΑΕΚ, μπορούσε κι άλλα γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κιτρινόμαυρο πάρτι κορυφής με 3άρα στη Λαμία - Έβγαλε... γούστα η ΑΕΚ, μπορούσε κι άλλα γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η "μηχανή" του Ματίας Αλμέιδα πέρασε με 3-1 από τη Λαμία, ξεφεύγοντας προσωρινά με +4 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από την έδρα της Λαμίας με 3-1.

Οι Βίντα (17'), Ελίασον (41') και Τσούμπερ (63') πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης, με τη Λαμία να μειώνει στο τελικό σκορ χάρη σε τέρμα του Σίντκλεϊ στο 64'. Ο Άμραμπατ μοίρασε δύο ασίστ, στο πρώτο και στο τρίτο γκολ, ενώ το 2-0 δημιούργησε με προσωπική ενέργεια και ασίστ ο Πινέδα.

Η Ένωση "γέμισε" τους οπαδούς της με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ, συμπεριλαμβανομένων και δύο δοκαριών (Ελίασον στο 67', Πήλιος στο 90+4').

Παρά την ήττα, η Λαμία διατηρείται στην 6η θέση με +4 από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αντιμετωπίζει την Κυριακή (25/2, 18:00) τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τη Λαμία σε σύστημε 3-5-1-1. Ο Κοσέλεφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με αμυντική τριάδα τούς Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Κορνέζο, δεξί μπακ-χαφ τον Σιμόν και αριστερό τον Σίντκλεϊ. Τζανδάρης, Σλίβκα και Νούνιες συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον Τόσιτς να κινείται πίσω από τον σέντερ φορ, Μάλτσι.

Με σχηματισμό 4-4-2 αγωνίστηκε η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Στάνκοβιτς, με τετράδα στην άμυνα τούς Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς και Πήλιο από δεξιά προς αριστερά. Γιόνσον και Πινέδα κινήθηκαν στον άξονα, έχοντας τον Τσούμπερ μπροστά τους. Ο Άμραμπατ κινήθηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Ελίασον στα αριστερά και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς ρυθμό. Η ΑΕΚ είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους απέναντι στην άμυνα της Λαμίας. Ουσιαστικά η μοναδική της... υποψία υποψία ευκαιρίας ήταν μία προβολή του Ελίασον από παράλληλο γύρισμα του Πινέδα στο 7', που κατέληξε άουτ. Από την πλευρά της, η γηπεδούχος ομάδα άφηνε την μπάλα στον αντίπαλο με σκοπό να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει.

Δίχως καν να έχει φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση έως εκείννο το σημείο, η ΑΕΚ βρήκε τη λύση από μία στημένη φάση στο 17'. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ, οι συμπαίκτες του εφάρμοσαν άψογα δουλεμένη κομπίνα για να ανοίξουν χώρο στον Βίντα, ο οποίος ήρθε με φόρα από την πίσω ζώνη και με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, περιορίζοντας στο ελάχιστο τους κινδύνους για την εστίας τους. Στο 22' ο Άμραμπατ είδε τον Κοσέλεφ εκτός εστίας, επιχείρησε να τον "κρεμάσει" με λόμπα από πολύ μακριά όμως αστόχησε. Από σαφώς καλύτερη θέση εκτέλεση ο Τσούμπερ στο 27', αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ από διαγώνια αριστερά.

Στο 32' ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε μακρινό σουτ του Τόσιτς, ενώ στο 38' μία προσπάθεια του Τζανετόπουλου με την... πλάτη έπειτα από εκτέλεση φάουλ είχε την ίδια κατάληξη. Στο ενδιάμεσο η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, καθώς η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ πέρασε ελάχιστα άουτ στο 35'.

Στο 41' ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα από τον Τόσιτς στον χώρο του κέντρου και με καίρια μεταβίβαση έβγαλε τον Ελίασον σε θέση τετ α τετ με τον Κοσέλεφ. Ο Σουηδός μέσος πλάσαρε εύστοχα και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με ισχυρό προβάδισμα (0-2).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, από άποψη ρυθμού. Η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48', όταν ο Σλίβκα προσπάθησε να πασάρει στον αμαρκάριστο Σίντκλεϊ αντί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τον Βίντα να βάζει καθοριστική προβολή σε κόρνερ. Η ΑΕΚ απάντησε με Πινέδα (49') και Ελίασον (54'), αμφότεροι όμως νικήθηκαν από τον εξαιρετικό Κοσέλεφ.

Στο 63' η ΑΕΚ έκανε το 3-0 χτυπώντας ξανά από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, ο Τσούμπερ έπιασε κεφαλιά με πλάτη στην εστία, με την μπάλα να περνά από όλους και να παίρνει τροχιά προς την απέναντι γωνία, καταλήγοντας στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα ο Σλίβκα πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Σίντκλεϊ, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Στάνκοβιτς από πλάγια θέση μειώνοντας σε 3-1 για τη Λαμία.

Ο ορεξάτος Ελίασον έψαχνε δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει σε δύο περιπτώσεις με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Στο 67' ο Σουηδός αρχικά νικήθηκε από τον Κοσέλεφ σε αριστερό σουτ και στη συνέχεια της φάσης έγινε αποδέκτης σέντρας του Άμραμπατ, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά.

Στο 76' η Λαμία δεν μπόρεσε να μειώσει σπαταλώντας... τριπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Σιμόν βρέθηκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, όμως προσπάθησε να πασάρει αντί να σουτάρει απέναντι στον Στάνκοβιτς. Από παρέμβαση αμυντικού η μπάλα κατέληξε στον Σίντκλεϊ, που σούταρε δυνατά και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Σιμόν έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ πίεσε για να πετύχει περισσότερα γκολ, με τους Φερνάντες (87') και Μάνταλο (89') να σπαταλούν ευκαιρίες, ενώ στο 90+4' ο Πήλιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό δεξί σουτ.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης (59'Σαντάνα), Σλίβκα, Τόσιτς (59' Λέικ), Νούνιες, Μάλτσι (77' Τσούκαλος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (67' Λιούμπισιτς), Ελίασον (81' Φερνάντες), Άμραμπατ (81' Πισάρο), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Πόνσε (81' Αραούχο)

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags