Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το σκληρότερο ντέρμπι αιωνίων!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-11 20:01:00

Το Ολυμπιακός - ΠΑΟ που έμεινε στην ιστορία - Το κυνήγι του Κωνσταντίνου στον Συνετόπουλο! (Vid)

Sportdog Team
Το Ολυμπιακός - ΠΑΟ που έμεινε στην ιστορία - Το κυνήγι του Κωνσταντίνου στον Συνετόπουλο! (Vid)

Το 1973 το ντέρμπι αιωνίων γράφτηκε στην ιστορία.

Σαν σήμερα, 11 Μαρτίου 1973, την 22η αγωνιστική έγινε στο Καραϊσκάκη το σκληρότερο ντέρμπι της ιστορίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κι έμεινε χαραγμένο στις μνήμες όλων για το κυνήγι του Βασίλη Κωνσταντίνου στον Τάκη Συνετόπουλο.

Όταν ο Ρομέν Αργυρούδης στο 51 σκόραρε (3-2) για τους οικοδεσπότες ο ρέφερι Τιμολέων Λάτσιος έδωσε κόκκινη κάρτα στον Αθανασόπουλο, αλλά αυτός δεν δέχτηκε να αποχωρήσει με αποτέλεσμα το χορτάρι να γίνει πεδίο αντεγκλήσεων.

Ο Συνετόπουλος αντάλλαξε λόγια με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, αυτός εξερράγη και ακολούθησε… κυνηγητό στο Φάληρο.

Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών, Παναγιώτης Κελεσίδης, έγραψε στην αυτοβιογραφία του: “Πάνω στην ένταση ο Τάκης Συνετόπουλος άνοιξε διάλογο με τον Κωσταντίνου. Κουβέντα στην κουβέντα ο τελευταίος θίχτηκε από κάποια λέξη του Τάκη και σε ημιάγρια κατάσταση άρχισε να τον κυνηγά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας σταμάτησε, λόγω γενικευμένων επεισοδίων με τον Κωσταντίνου να θεωρείται υπεύθυνος της διακοπής. Άφησα την εστία μου κι έφθασα στον Βασίλη προσπαθώντας να τον καλμάρω: Σταμάτα, θα διακοπεί ο αγώνας.

Άσε με Παναγιώτη, θα τον σκοτώσω, απάντησε ο Κωσταντίνου. Μπροστά στην ανεξέλεγκτη κατάσταση ο διαιτητής διέκοψε οριστικά το παιχνίδι στο 83’”.

Ο “αγριόγατος” ορκιζόταν μετά ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού του έβρισε την μητέρα γι αυτό και θόλωσε με αποτέλεσμα ούτε 30.000 Ολυμπιακοί να μην ήταν σε θέση να τον συγκρατήσουν εκείνη την ημέρα.


Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, μιλώντας για εκείνη την φάση, έλεγε: “Είναι αλήθεια πως με έχουν ρωτήσει χιλιάδες φορές γι’ αυτό, για το πως και το γιατί. Τα γεγονότα όμως είναι γνωστά.

Παίζαμε στο Καραϊσκάκη και περίπου 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα χάναμε 3-2, έχοντας αδικηθεί από τον διαιτητή Λάτσιο.

Ο Λοσάντα ήταν πεσμένος έξω από την περιοχή, τραυματισμένος κι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη βγει από τον αγωνιστικό χώρο, για να κερδίσουν χρόνο.

Κάποια στιγμή, το δεξί μπακ του Ολυμπιακού, ο Συνετόπουλος -με τον οποίον σημειωτέο ήμασταν μαζί στο Ναυτικό και στην Εθνική Ελπίδων από το ’65- άρχισε να βρίζει χοντρά το Δομάζο και τον Ελευθεράκη, δίχως εκείνοι να απαντούν.

Εγώ μπήκα στη μέση και έβρισε και μένα. Πήρα ανάποδες και χίμηξα να τον πιάσω. Άρχισε να τρέχει προς τους επισήμους, εγώ από πίσω.

Έπεσαν επάνω μου και με σταμάτησαν ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Γκλέζος και ο Κουρέας.

Μετά τα επεισόδια ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον αγώνα και εγώ τιμωρήθηκα από τον Παττακό, ο οποίος ήταν στο γήπεδο, με έναν χρόνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Το έμαθα από την τηλεόραση!

ΠΗΓΗ: Νewspao.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags