Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δύο μεταγραφές Ιανουαρίου στη "μαύρη λίστα" Μεντιλίμπαρ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-24 10:00:00

Δύο μεταγραφές Ιανουαρίου στη "μαύρη λίστα" Μεντιλίμπαρ - "Κόλπο γκρόσο" με Κάρμο, πιέζει ο Αλεξανδρόπουλος

του Παναγιώτη Νικολάου

Τα 7 ονόματα που "εξετάζει" ο Βάσκος και οι αποφάσεις του. Ποιους ζήτησε να παραμείνουν στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, ποιοι θα δώσουν εξετάσεις στα επόμενα παιχνίδια και ποιοι μετρούν απλά μέρες για να φύγουν...

Ο Ολυμπιακός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον των επτά δανεικών παικτών του, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν αποδειχθεί καταλυτικοί στη φετινή πορεία της ομάδας. Ειδικά στο ανέβασμα που συντελέστηκε επί Μεντιλίμπαρ, με την ομάδα να κάνει 7 νίκες στα τελευταία 9 ματς και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League.

Η περισσότερη κουβέντα γίνεται προφανώς για τον Ποντένσε, αφού κανείς στο Λιμάνι δεν θέλει να δει τον Πορτογάλο εξτρέμ να αποχωρεί. Ο ίδιος ο Ποντένσε επιθυμεί την παρανομή του στον Ολυμπιακό, η οψιόν αγοράς του από τη Γουλβς ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ και οι Ερυθρόλευκοι δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ίσως γίνουν διαπραγματεύσεις για να μειωθεί το ποσό της ρήτρας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν ο βιρτουόζος άσος δεν συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα και τη νέα σεζόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα εισηγηθεί για την παραμονή του Αντρέ Όρτα, ενός παίκτη που από την πρώτη μέρα βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής. Η οψιόν αγοράς του Πορτογάλου στη συμφωνία με τη Μπράγκα είναι 4.500.000 ευρώ. Για την περίπτωση του Όρτα αναμένεται να υπάρξουν επίσης διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουν οι Πειραιώτες σε μία πιο συμφέρουσα συμφωνία.

Τα δεδομένα για τον Νταβίντ Κάρμο είναι αρκετά πιο σύνθετα, καθώς η οψιόν αγοράς του (18 εκατομμύρια ευρώ) είναι απλησίαστη για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός θα το παλέψει για ένα διαφορετικού τύπου deal με την Πόρτο, ενώ δεν αποκλείεται στο... κόλπο να μπει και η Νότιγχαμ Φόρεστ, κάτι που φυσικά ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους παίκτες. Ίσως όμως η αγγλική ομάδα μπορεί να παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής υπέρβασης που απαιτείται. Θα μπορούσε δηλαδή η Νότιγχαμ να αποκτήσει τον Κάρμο και να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της Πόρτο, η οποία φέρεται να υπολογίαζει στον Πορτογάλο στόπερ για την επόμενη σεζόν.


Με δανεισμό από την Πόρτο φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Φραν Ναβάρο, τον οποίο ο Μεντιλίμπαρ εκτιμά μεν, περιμένει περισσότερα δε. Όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Ισπανός, ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει πολύ πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς στο σκοράρισμα με 7.500.000 ευρώ, συνεπώς δεν πρόκειται να πληρώσει  το buy out. Όσο για το αν θα μπορούσε να μείνει ο Ναβάρο στην ομάδα με άλλου τύπου συμφωνία; Όχι απίθανο, αλλά σίγουρα αμφίβολο.

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς είναι δανεικός από τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό, συνεπώς είναι στο χέρι των Ερυθρολεύκων το αν θα επιδιώξουν τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Άγγλο αριστερό μπακ, που δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής.

Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει πάνω σε νεαρούς Έλληνες, δύσκολα όμως θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς ύψους 4 εκατομμυρίων για τον διεθνή άσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σαφώς ο Αλεξανδρόπουλος προτιμά να παραμείνει στο Λιμάνι από το να γυρίσει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου δεν υπολογίζεται. Η επιθυμία του παίκτη αποτελεί σίγουρα ένα ατού στις συζητήσεις. Εντούτοις οι Πορτογάλοι είναι ζόρικοι στα "παζάρια" και δεν πρόκειται να... χαρίσουν τον παίκτη, άσχετα αν τον υπολογίζουν αγωνιστικά ή όχι



Τέλος, από τη Σπόρτινγκ προέρχεται επίσης ο Τζοβάνε Καμπράλ, με οψιός αγοράς που κυμαίνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το δείγμα γραφής του Αφρικανού εξτρέμ είναι μικρό, αλλά σίγουρα δεν έχει εντυπωσιάσει. Προκειμένου να γίνει κουβέντα για πιθανή παραμονή του, θα πρέπει ο Καμπράλ να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του στο φινάλε της σεζόν.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή πλάνου από Μεντιλίμπαρ, απόφαση για Αλεξανδρόπουλο - Εκτός ομάδας με εντολή Μαρινάκη top όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags