Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κίνηση-ματ Μεντιλίμπαρ - Η μεγάλη αλλαγή στην 11αδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-27 19:47:00

Κίνηση-ματ Μεντιλίμπαρ σε Αλμέιδα - Η μεγάλη αλλαγή στην 11αδα Ολυμπιακού - "Άλλη" ομάδα στη Φιλαδέλφεια!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κίνηση-ματ Μεντιλίμπαρ σε Αλμέιδα - Η μεγάλη αλλαγή στην 11αδα Ολυμπιακού - "Άλλη" ομάδα στη Φιλαδέλφεια!

Τεράστια έκπληξη στου Ρέντη από τον Βάσκο προπονητή, ο οποίος στο πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο...) ματς της χρονιάς, θέλει να αιφνιδιάσει τον Αργεντινό. Τι δοκίμασε στις προπονήσεις και τα πρόσωπα που θα πάρουν φανέλα βασικού.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση βρίσκει τον Ολυμπιακό να δίνει έναν «τελικό» με την ΑΕΚ  εκτός έδρας. Για την ακρίβεια, το -6 από την κορυφή αναγκάζει τους Ερυθρόλευκους να βλέπουν όλα τα εναπομείναντα ματς των Πλέι οφ ως… τελικούς, αφού τα περιθώρια για να παραμείνει η ομάδα στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου στενεύουν.

Ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει άσχημα επί Μεντιλίμπαρ σε παραγωγή ευκαιριών και γκολ, αντιθέτως είναι η άμυνα αυτή που τον έχει πληγώσει περισσότερο. Επρόκειτο ξεκάθαρα για την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας στην ήττα με 3-1 από τον Παναθηναϊκό και στην αντίστοιχη με 4-1 από τη Μακάμπι, που ανατράπηκε στη ρεβάνς, καθώς οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν έξι γκολ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει τις αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού, συνεπώς παρουσιάζει ενδιαφέρον το σχήμα που δοκίμασε στο πρόσφατο φιλικό των Ερυθρολεύκων με τη δεύτερη ομάδα, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Εκεί ο Βάσκος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τριάδα στην άμυνα!

Το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε με αρκετούς απόντες εξαιτίας των υποχρεώσεων για τους διεθνείς παίκτες με τις εθνικές τους ομάδες. Παράλληλα δεν αγωνίστηκαν βασικοί παίκτες, που είχαν φορτωμένο πρόγραμμα το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μεντιλίμπαρ δούλεψε σχηματισμό με τρεις στόπερ, δείγμα του ότι πιθανώς βρίσκεται στο μυαλό του εν όψει του φινάλε της σεζόν.

Την τριάδα των στόπερ συνέθεσαν οι Βέζο, Μπιανκόν και Ντόη, ενώ ο Κίνι ανάλαβε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά ως μπακ-χαφ και ο Ρίτσαρντς την αριστερή. Οι «επιστροφές» των Κάρμο, Ρέτσου, Ροντινέι, Ορτέγκα θα δείξουν πολλά για τις προθέσεις του Μεντιλίμπαρ και το αν θα δουλέψει τριάδα με τους βασικούς του αμυντικούς. Είτε μιλάμε για 3-5-2 είτε για 3-4-3, πρόκεται για σχηματισμούς που θέλουν αρκετή δουλειά και εξοικείωση προκειμένου να λειτουργήσουν αρμονικά και όχι επιζήμια για την ομάδα.

Ίσως η τριάδα αποτελέσει τον τρόπο να ενταχθεί περισσότερο στο σύνολο ο Ρούμπεν Βέζο, τον οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ως ενδεκαδάτη λύση αλλά μέχρι στιγμής έχει πάρει πολύ μικρό χρόνοι συμμετοχής. Στα… χαρτιά, μία γραμμή στόπερ με Κάρμο, Ρέτσο, Βέζο φαντάζει εξαιρετική και ικανή να βοηθήσει ώστε να «μακιγιαριστούν» οι αμυντικές αδυναμίες των δύο πλάγιων μπακ, Ροντινέι και Ορτέγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ακριβά αμάξια Ελλήνων ποδοσφαιριστών - Νο1 ο Φορτούνης πάνω από… Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags