Facebook Pixel Συσσίτια βραδείας καύσεως
Life
| 2013-07-25 04:23:00

Συσσίτια βραδείας καύσεως

Συσσίτια βραδείας καύσεως

Τελικά οι πεινασμένοι, κατά τη λογική της Χρυσής Αυγής, πρέπει να χορταίνουν πολύ εύκολα.

H Έλενα Φάκου αναλύει το φαινόμενο της βραδείας καύσεως της τροφής των συσσιτίων που διεξάγονται δυο φορές το χρόνο...

Τελικά οι πεινασμένοι, κατά τη λογική της Χρυσής Αυγής, πρέπει να χορταίνουν πολύ εύκολα. Αν με 2 συσσίτια το χρόνο, δηλαδή, με 6 αυγά, 1 τσουρέκι, 300 γρ κρέας, 1 πακέτο μακαρόνια, 1 κονσέρβα ,10 πατάτες κι ένα πεπόνι, χορταίνει μια οικογένεια, τότε εγώ πάω πάσο, πρόκειται για πραγματικά κοινωνικό έργο.

Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση, τα τρόφιμα να είναι βραδείας καύσεως, δηλαδή να τα τρώνε το Πάσχα ( α συσσίτιο) και να τα χωνεύουνε το Καλοκαίρι ( β συσσίτιο) ώστε να καλύπτουν τον ενδιάμεσο χρόνο ανάμεσα στα συσσίτια που τους αφήνουν νηστικούς. Τώρα λογικά, μέχρι τα Χριστούγεννα( μέρες αγάπης) που μπορεί να γίνει το γ συσσίτιο, θα είναι χορτασμένος ο ταλαιπωρημένος Έλληνας με το πεπόνι του Ιουλίου.

Η ολη διοργάνωση δε, παραείναι φαντασμαγορική για έργο κοινωνικής αλληλεγγύης. Εγώ τα συσσίτια διαφορετικά τα ξέρω. Πάνε ήσυχα και καλά οι άποροι σε κάποια κέντρα, δίχως  μουσικές, κάμερες, πολιτικές αγορεύσεις , στέκονται στην ουρά και τρώνε με τη σειρά τους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το γεύμα που τους αναλογεί. Τώρα το πώς ακριβώς χορταίνεις μια πολύτεκνη οικογένεια βοηθώντας την 2 φορές το χρόνο δίνοντάς της 3 κρεμμύδια , ακόμη αποτελεί μυστήριο.

Πήγανε λέει πολλοί. Τζάμπα φαγητό δίνανε, δε δίνανε φάπες. Λογικό ήταν να πάνε οι δύσμοιροι που έχουν σφίξει το ζωνάρι στο λαρρύγγι τους. Δε σχολιάζουμε τους αναξιοπαθούντες που πήγαν. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σου φιλήσουν το χέρι επειδή τους δίνεις ένα ευρώ στις μέρες μας, εκεί δε θα πηγαίνανε; Σχολιάζουμε την υποκρισία του «κινηματογραφικού» αυτού υστερόβουλου κοινωνικού έργου. Αν θέλετε να ταίσετε τον κόσμο κύριοι, σας συγχαίρω. Δεν τον χορταίνετε όμως με μια φραντζόλα ψωμί κάθε 6 μήνες, μην παριστάνετε τους ήρωες. Αντέχετε; Κάντε συσσίτιο κάθε μέρα. Ένα πιάτο φαί. Μπορεί να φάνε λιγότεροι, αλλά θα είναι πιο τίμιο από πλευράς σας.

 Και κυρίως, η φιλανθρωπία δεν είναι διαφήμιση. Κάντε τη χωρίς τυμπανοκρουσίες, διαγγέλματα και liveμετάδοση στο ίντερνετ. Δεν παρακολουθούμε τσάμπιονς λίγκ, να στηθούμε όλοι μπροστά στους δέκτες και να σχολιάζουμε. Λίστες απόρων και υπάρχουν και μπορούν να δημιουργηθούν. Βοηθήστε αθόρυβα, μυστικά, διατηρώντας έτσι και τη δική σας αξιοπρέπεια αλλά κυρίως, φροντίζοντας για την αξιοπρέπεια των φτωχών, που έρχονται να φάνε, όχι να βγούν φωτογραφίες με τα μωρά στην αγκαλιά να ζητιανεύουν ουσιαστικά λίγη τροφή.

Έχω ακούσει ότι στην Κατοχή πηδούσανε για μια σοκολάτα. Φοβάμαι πως έρχονται χειρότερες μέρες. Μόνο Για Έλληνες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags