Facebook Pixel Νέα επιστολή κατά του Πύρρου Δήμα
| 2013-08-09 21:06:00

Νέα επιστολή κατά του Πύρρου Δήμα

Νέα επιστολή κατά του Πύρρου Δήμα

Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών συνεχίστηκε σήμερα με οκτώ (από τα 15) μέλη να καλούν τον Πύρρο Δήμα να δρομολογήσει εξελίξεις και -ενδεχομένως- να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου. Η επιστολή που απευθύνεται στον τετράκις Ολυμπιονίκη και από το 2008 πρόεδρο της ΕΟΑΒ, αποτελεί απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Πράγματι, το 2008 η Άρση Βαρών δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα από το ομαδικό ντόπινγκ. Γνωρίζετε ότι την απόλυτη ευθύνη ανέλαβε ο προπονητής, που σας ανέδειξε 4 φορές Ολυμπιονίκη και το τότε Δ.Σ., που εσείς σήμερα κατηγορείτε ήταν το ίδιο, με αυτό που σας ανέδειξε Ολυμπιονίκη και το οποίο απαλλάχτηκε από τον Εισαγγελέα ως έχων ουδεμία ευθύνη.
Επίσης ξεχνάτε ότι τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας σας ως προέδρου, βρέθηκαν θετικά 8 δείγματα κορυφαίων αθλητών (Κουρτίδης - Λάπου - Τριανταφύλλου - Καστρίτση κ.λ.π., οι οποίοι και εγκατέλειψαν), με τεράστια την προσωπική σας ευθύνη. Όσον αφορά την τρύπα του προϋπολογισμού που αναφέρετε, θα σας θυμίσουμε ότι τα τελευταία 28 χρόνια σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις οι ισολογισμοί ήταν μηδενικοί και παίρνανε τα συγχαρητήρια των σωματείων για την νοικοκυρεμένη διαχείριση.

Θα έπρεπε η Ομοσπονδία να σας απονείμει το 4ο χρυσό σας μετάλλιο, διότι είσαστε ο μόνος πρόεδρος μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας που μειώσατε με αυτογκόλ το προϋπολογισμό της μέσα σε 2 χρόνια της τάξεως των 49% από 1.150.000 ? το 2011 σε 595.000,00 ? το 2013, όταν η αντίστοιχη μείωση της Ομοσπονδίας Πάλης ήταν 30% από 1.400.000,00 ? το 2011 σε 971.600,00 ? το 2013, η όποια έγινε με συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου της, Ολυμπιονίκη κου Κωνσταντίνου Θάνου, στην αθλητική πολιτική ηγεσία.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει, είναι η θέση του προέδρου για να δίνετε χρήματα στους ημετέρους, με πρώτο με καλύτερο τον άμεσο συνεργάτη σας, που ενδεικτικά στοίχησε στην Ε.Ο.Α.Β. 23.000,00 ? το 2012, και συνεχίζει να στοιχίζει ακριβά μέχρι και σήμερα, με συνέπεια να στερούμε την καταβολή οδοιπορικών στους σωματειακούς προπονητές. Επίσης, οι ομοσπονδιακοί προπονητές και ο φυσιοθεραπευτής στοίχησαν 76.000,00 ? το 2012, δηλαδή τρεις δόσεις στους Σωματειακούς προπονητές.

Βεβαίως, φυσικά δεν κάνετε συμβούλιο καταστρατηγώντας, το καταστατικό που προβλέπει συμβούλιο κάθε 15νθήμερο - τι και αν το ζητάνε 7 μέλη του συμβουλίου - το καταστατικό μιλάει για 5, γιατί ξέρετε ότι έχετε απολέσει προ πολλού την εμπιστοσύνη με υπαιτιότητά σας των μελών του Δ.Σ. αλλά και την αποδοχή σας στα σωματεία της Ε.Ο.Α.Β. Αποκορύφωμα της έλλειψης αυτοκυριαρχίας σας αποτελεί το ατόπημά σας να επιτεθείτε φραστικά και να βιαιοπραγήσετε σε βάρος του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Για όλα αυτά κύριε Πρόεδρε, ενώ υπήρξατε ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην Άρση Βαρών, κινδυνεύετε να είστε ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Ομοσπονδίας, γι' αυτό σας καλούμε να συγκαλέσετε σύντομα Δ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό και να δρομολογήσετε τις επιβαλλόμενες εξελίξεις, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην Ε.Ο.Α.Β.. Τελειώνοντας, σας παρακαλούμε να μην αναφέρεστε στον ηγέτη του αθλήματος, όπως λέτε, κον Ιωάννη Σγουρό, διότι μόνον κακό μπορείτε να του κάνετε».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι της ΕΟΑΒ κκ Μαυροματίδης, Σκιαδάς, Ταμουτσίδης, Μαμτσαδέλης, Μαυρακάκης, Χατζηλέοντας, Βιδάκης και Χατζησαββίδης. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags