Facebook Pixel Pole position!
| 2013-12-30 13:20:00

Pole position!

Pole position!

Τον μάθαμε ως νικητή. Κι τέτοιος θα παραμείνει. Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τον αγώνα. Απλά, έχει σταματήσει στα πιτ-στοπ.

Η ζωή του είναι γεμάτη επιτυχίες. Γεμάτη πρωτιές. Δεν είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα που κέρδισε. Δεν είναι οι αμέτρητοι αγώνες στους οποίους άνοιξε τη σαμπάνια. Δεν είναι η σύγκριση μόνο με τον αείμνηστο Άιτον Σένα, δεν είναι η αμύθητη περιουσία του, δεν είναι οι αμέτρητοι ορκισμένοι οπαδοί του, ούτε οι αμέτρητοι ορκισμένοι εχθροί του, δεν είναι τα ρεκόρ του, δεν είναι τα βιβλία που έχουν γραφτεί ή εμπνευστεί από εκείνον, δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά. Είναι μόνο Ένα. Φόρμουλα Ένα. Το άθλημα με το οποίο συνέδεσε το όνομά του ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το άθλημα που συνδέθηκε με τον Γερμανό πιλότο.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες και πτυχές του χαρακτήρα του Μίκαελ Σουμάχερ, του πρώτου αθλητή που έγινε εκατομμυριούχος, εκείνου που έχει στην ιδιοκτησία του ένα νησί, εκείνου που αποτέλεσε έμπνευση για την ανέγερση πύργου, εκείνου που άλλοι λατρεύουν και άλλοι λατρεύουν να μισούν. Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες προσωπικότητες. Εκείνου που δήλωσε αιώνιος στρατιώτης της Φεράρι, όταν καλείτο να επιστρέψει εσπευσμένα μετά τον τραυματισμό του Φελίπε Μάσα κι εκείνου που έκανε την ανατροπή της χρονιάς με την υπογραφή του στην Μερσεντές.

Η παιδική ηλικία!

Το σπορ που διάλεξε ο Μίκαελ δεν χρειαζόταν να κλωτσάει μια μπάλα. Δεν αρκούσε να τη βάζει σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι ή να έχει μια ρακέτα στο χέρι και να παίζει με τον τοίχο. Συνήθως, απαιτείται η βοήθεια της οικογένειας και κυρίως οικονομική, αφού είναι από τα πιο ακριβά σπορ. Οι πιλότοι της Φόρμουλα Ένα είθισται να είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών, αντίθετα ο Μίκαελ – όπως και ο αδελφός του Ραλφ – μεγάλωσαν σε μια οικογένεια που δεν είχε ιδιαίτερη άνεση. 

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags