Facebook Pixel "Ο Πιστόριους ούρλιαζε, έκλαιγε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα"
| 2014-05-05 14:36:00

"Ο Πιστόριους ούρλιαζε, έκλαιγε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα"

"Ο Πιστόριους ούρλιαζε, έκλαιγε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα"

Δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή της, η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, άρχισε ξανά.

Ο 28χρονος Παραολυμπιονίκης εμφανίστηκε φρεσκοκουρεμένος, με μαύρο κοστούμι και ίδιο χρώματος γραβάτα, μεταδίδει η Πούμζα Φιλανί του BBC από την Πρετόνια της Νότιας Αφρικής.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Απριλίου για τις πασχαλινές διακοπές κι αφού κατέθεσαν ο ίδιος ο Πιστόριους και δύο εμπειρογνώμονες. Με ένα στυλό στο χέρι, ο Πιστόριους άκουγε προσεκτικά τον γείτονά του Γιόχαν Στάντερ, να περιγράφει τις πρώτες στιγμές μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Στέενκαμπ από τον σύντροφό της, μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του.

Ο μάρτυρας, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε εκείνο το βράδυ στο σπίτι του Πιστόριους, αφού ο ίδιος ο Παραολυμπιονίκης ήταν εκείνος που τον ειδοποίησε στις 03:18. Χαρακτήρισε τον Πιστόριους "συντετριμμένο".

Ο Στάντερ, ο οποίος μένει σε απόσταση περίπου 350 μέτρων από το σπίτι του Πιστόριους, κατέθεσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον αθλητή στις 03.18 της 14ης Φεβρουαρίου. Ο Πιστόριους του είπε: "Πυροβόλησα την Ρίβα. Την πέρασα για διαρρήκτη. Σε παρακαλώ έλα γρήγορα".

Όπως είπε ο Στάντερ, όταν πήγε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με την οικογένειά του, τον είδαν να κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας στα χέρια του την Στέενκαμπ.

"Μπόρεσα να διακρίνω ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι (η Ρίβα). Εκείνος ήταν συντετριμμένος. Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο", είπε.

Το όνομα του Στάντερ βρισκόταν εξ αρχής στον μακρύ κατάλογο με τους μάρτυρες κατηγορίας αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα κληθεί να καταθέσει. Τελικά τον κάλεσε η υπεράσπιση ως μάρτυρα.

Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον Κένι Ολντβάγκε, έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πιστόριους, και όχι από τον επικεφαλής της υπερασπιστικής του ομάδας, τον Μπάρι Ρουξ.

Η ομάδα υπεράσπισης του Πιστόριους θα εξετάσει ως μάρτυρες, εκτός από κάποιους γείτονες του αθλητή, και έναν εμπειρογνώμονα βαλλιστικής.

Επιπλέον, θα κληθεί ένας ψυχολόγος για να καταθέσει σχετικά με την αναπηρία του Πιστόριους και το πόσο ευάλωτο τον κάνει να αισθάνεται.

Η κατηγορούσα αρχή επεδίωξε να τεκμηριώσει ότι ο Πιστόριους συμπεριφέρεται με παράτολμο τρόπο και υποστήριξε ότι ένας λογικός άνθρωπος θα ήλεγχε πριν πυροβολήσει έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags