Facebook Pixel Γιώργος Διαλεκτός: Ο άνθρωπος που τρέχει στα βουνά μαζί με πίτσα!
| 2018-02-23 17:32:00

Ο Γιώργος Διαλεκτός κάνει προπόνηση καθημερινά, αλλά τρώει και πίτσα…!

Sportdog Team
Ο Γιώργος Διαλεκτός κάνει προπόνηση καθημερινά, αλλά τρώει και πίτσα…!

Αν έχεις πάει έστω και μια φορά σε αγώνα ορεινού τρεξίματος, αποκλείεται να μην άκουσες το όνομα «Διαλεκτός»...

Αν έχεις πάει έστω και μια φορά σε αγώνα ορεινού τρεξίματος, αποκλείεται να μην άκουσες το όνομα «Διαλεκτός». Είτε από τους συμμετέχοντες είτε από το μικρόφωνο της διοργάνωσης….

Τι έχει το βουνό και έχεις κολλήσει?

Είσαι για ώρες έξω και δεν περνάς ποτέ από το ίδιο σημείο. Βρίσκεσαι σε τοπία, που δεν μπορείς καν να περιγράψεις. Κάθε φορά, είναι αλλιώς, ανάλογα με την εποχή. Και όταν φτάνεις στην κορυφή, η φύση σου «ξεπληρώνει» όλη την κούραση και τον κόπο με την εικόνα που σου προσφέρει. Αυτά και μόνο για μένα αρκούν…

Δεν το λες και εύκολο για τον καθένα να ανέβει μια κορυφή….

Πόνος πάντα υπάρχει, και στην προπόνηση, και  στον αγώνα. Θα μας πεις μαζοχιστές, αλλά μας αρέσει. Και στην τελική μας βελτιώνει.

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος να ζει ένας trail runner?

Λιτόχωρο, Μέτσοβο, Αράχωβα, Γαλλικές Άλπεις, Πυρηναία …  Εμένα η βάση μου προς το παρόν είναι η Αθήνα και τις περισσότερες προπονήσεις τις βγάζω στην Πάρνηθα.

Τι πρόγραμμα έχεις τις καθημερινές?

Μη φανταστείς ότι ακολουθώ κάποιο στρατιωτικό πρόγραμμα. Ξυπνάω «νορμάλ» ώρα, γύρω στις 8:30. Κάνω σίγουρα μια προπόνηση το πρωί, και αν μου επιτρέψει η δουλειά και μια ακόμη το απόγευμα.

Έχεις κάνει ποτέ καμιά παρασπονδία?

Αν και ασκούμαι καθημερινά, δεν είναι ότι δεν κάνω ποτέ παρασπονδίες. Χτες για παράδειγμα έφαγα πίτσα μπάρμπεκιου, που είναι και η αγαπημένη μου!  Κάποια στιγμή έχω παρασυρθεί και έχω παραπιεί σε γενέθλια φίλου, ενώ είχα αγώνα την επομένη. Έτρεξα με hangover και ακόμα το μετανιώνω. Θυμάμαι ακόμα ότι κάθε βήμα ήταν μια μάχη με τον εαυτό μου για να τερματίσω!

Στην ντουλάπα σου έχεις μόνο dry fit?

Αν την ανοίξεις θα καταλάβεις σίγουρα ότι το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου! Θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις σακάκι ή πουκάμισο. Τα έψαχνα η αλήθεια είναι πριν μερικές μέρες που πήγα μετά από καιρό σε ένα live και δυσκολεύτηκα αρκετά να τα εντοπίσω.

Ποιον τύπο κοπέλας / συντρόφου θεωρείς καλύτερο στη φάση που είσαι?

Κοίτα ο τρόπος ζωής μου, λόγω αθλητισμού και των συγκεκριμένων απαιτήσεων του,  έχει –θέλοντας και μη- ορισμένα στεγανά. Γι’ αυτό και η σύντροφος μου, αν και δεν χρειάζεται να ζει ακριβώς όπως εγώ, σίγουρα δεν θα μπορούσε να έχει και τον εντελώς αντίθετο τρόπο ζωής. Συνεχόμενα, ποτά, μπαρ, ξενύχτια…. κτλ μάλλον δεν πολύ κολλάνε…  Ποτέ δε ξέρεις βέβαια τι θα γίνει ...!

BIO

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του  πήγαινε παντού τρέχοντας. Με τον κλασικό αθλητισμό ασχολήθηκε σχεδόν πριν 15 χρόνια και πιο συγκεκριμένα με το αγώνισμα των στιπλ, στο οποίο κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 2.000 μ.
Κάποια στιγμή, εντελώς τυχαία, γνώρισε το ορεινό τρέξιμο, και μετά απλά «έμεινε» εκεί. Πλέον είναι ένας από τους κορυφαίους Trail Runners, συμμετέχει με πολλά ρεκόρ και πρωτιές σε όλους σχεδόν τους ορεινούς αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα skyrunning, αλλά και σε διεθνή πρωταθλήματα. Από το 2015 εκπροσωπεί την WIND στις αθλητικές και όχι μόνο δράσεις της εταιρίας, συμβάλλοντας με την WIND Running Team στην ανάπτυξη του δρομικού φαινομένου στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags