Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαθήλωση - Έριξε τον Φέντερερ από την κορυφή ο Τσόριτς!
| 2018-06-25 06:35:00

Αποκαθήλωση - Έριξε τον Φέντερερ από την κορυφή ο Τσόριτς!

Sportdog Team
Αποκαθήλωση - Έριξε τον Φέντερερ από την κορυφή ο Τσόριτς!

Έπαιξε με τη φωτιά όλη την εβδομάδα ο Ρότζερ Φέντερερ και έμελλε να... καεί στον τελικό του Gerry Weber Open!

Ο Ελβετός θρύλος ηττήθηκε με 7-6(6), 3-6, 6-2 από τον εκπληκτικό Μπόρνα Τσόριτς και αύριο θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του.

Μένει, λοιπόν, στα 98 τρόπαια και δεν βγαίνει με τίποτα το πολύ... αισιόδοξο σενάριο, που τον ήθελε να σηκώνει την 100η κούπα στο αγαπημένο του Wimbledon!

O Φεντ μετρούσε 20 διαδοχικές νίκες στο γρασίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βρήκε ποτέ τον καλό του εαυτό στο Χάλε, όπου κυνηγούσε τον δέκατο τίτλο του.

Κατάφερε με αρκετή δυσκολία να φτάσει στον τελικό, όμως κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, όπως ο Τσόριτς, τελείωσαν τα ψέματα!

Τα πράγματα, πάντως, θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά, αν ο Φέντερερ εκμεταλλευόταν τα δύο σετ πόιντ του στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Δεν χειρίστηκε, ωστόσο, τα πράγματα όπως θα έπρεπε και ο 21χρονος Κροάτης πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο 36χρονος «ζωντάνεψε» με το πρώτο του μπρέικ στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ, καθώς μπόρεσε να ισοφαρίσει στη συνέχεια σε 1-1, όμως στο καθοριστικό σετ ο Τσόριτς ήταν σαφώς ανώτερος και κατέκτησε δίκαια τον δεύτερο (και μεγαλύτερο) τίτλο της καριέρας του. Ήταν μόλις η τρίτη φετινή ήττα του Φέντερερ!

Ο Μπόρνα, που μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης δεν είχε πετύχει back to back νίκες στο χορτάρι και το συνολικό ρεκόρ του στην επιφάνεια ήταν 2-7(!), θα ανεβεί τώρα από το Νο.34 στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νέα αστέρια στο tour και, για να είμαστε ειλικρινείς, περιμέναμε την «έκρηξη» λίγο νωρίτερα!

Το ότι νίκησε στο Χάλε τον Σάσα Ζβέρεφ (Νο.3) και τον Φέντερερ (Νο.1), πάντως, σίγουρα λέει πολλά για την ποιότητά του...

Ο Φέντερερ, από την άλλη, όπως προαναφέραμε, μετά από την προσωρινή αλλαγή σκυτάλης, θα πέσει ξανά αύριο στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, δίνοντας τη θέση του στον Ράφα Ναδάλ, που θα προηγηθεί με 50 βαθμούς διαφορά.

Με δεδομένο ότι υπερασπίζεται τον τίτλο στο Wimbledon (2.000 βαθμοί), ενώ ο Ράφα μπορεί να βάλει βαθμούς στην τσέπη αν πάει πέρα από τον τέταρτο γύρο (180 βαθμοί), θεωρείται πολύ δύσκολο να επιστρέψει μετά το βρετανικό σλαμ στην κορυφή.

Ο Φέντερερ, βέβαια, θα είναι Νο.1 του ταμπλό στο Wimbledon, καθώς οι διοργανωτές χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερη φόρμουλα στη βαθμολογία των αθλητών, δίνοντας επιπλέον βάρος στις επιδόσεις τους στο χορτάρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags