Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Στον τελικό μετά από ματς θρίλερ – Σήκωσέ το τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2018-08-12 01:00:00

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Στον τελικό μετά από ματς θρίλερ – Σήκωσέ το τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Στον τελικό μετά από ματς θρίλερ – Σήκωσέ το τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ νίκη κόντρα στον Άντερσον.

Στον τελικό του Rogers Cup του Τορόντο προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς στα ημιτελικά κατάφερε πάλι με ανατροπή να νικήσει 2-1 σετ και τον Κέβιν Άντερσον, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη!

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι και tie break-θρίλερ στο 3ο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίσας πήρε την πρόκριση και την Κυριακή, ανήμερα των 20ων γενεθλίων του, θέλει να πατήσει στην κορυφή.

Ο Τσιτσιπάς που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα με τις τρομερές νίκες του αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά, έχει τρελάνει τον πλανήτη, καθώς κανείς δεν περίμενε πως μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά. Ωστόσο, όπως έγραψε και ο ίδιος μετά το τέλους αγώνα στην κάμερα, «Ποτέ δεν γίνεται ευκολότερο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος»!

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κυριολεκτικά πήγε πόντο με πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον νίκησε στο τάι-μπρέικ με 7-6(4). Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 27στον κόσμο, έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4. Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7), ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά.

Θυμίζουμε πως στην εκπληκτική διαδρομή του ως τα ημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τέσσερις τενίστες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη, οι τρεις μάλιστα στο «top-10». Στον α’ γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24, στον β’ γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8, στον γ’ γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 σήμερα και στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης. 

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά και του 22χρονου Ρώσου Κάρεν Κασάνοφ, νο 38 στον κόσμο. 


Τα σετ: 6-7, 6-4, 7-6
 


 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags