Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Νίκη και πρωτιά για τους Πειραιώτες - Ένταση και "φωνές" για τη διαιτησία από τον Δικέφαλο
| 2019-03-23 19:28:00

Πήρε το ντέρμπι και την πρωτιά ο Ολυμπιακός - Ένταση και "φωνές" για τη διαιτησία από ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Πήρε το ντέρμπι και την πρωτιά ο Ολυμπιακός - Ένταση και "φωνές" για τη διαιτησία από ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκανε το 2-1 και είναι οριστικά πρώτος στην κανονική περίοδο της Volley League.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-1) και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Παραλίγο να τιναχτεί το ντέρμπι στον αέρα στην τελευταία φάση του τρίτου σετ.

Στο τέλος του τρίτου σετ, η απόφαση του διαιτητή Θέμελη που έδωσε ουσιαστικά το σετ και την πρώτη θέση στον Ολυμπιακό ξεσήκωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του δικεφάλου αποχώρησαν και επέστρεψαν με τον παιχνίδι να ξεκινά 15 λεπτά αργότερα. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, ενώ πετάχτηκε και μπουγάτσα στον αγωνιστικό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν και το πρώτο ματς που χρησιμοποιήθηκε το βίντεο ρέφερι.

Για τον Ολυμπιακό 23 πόντους σημείωσε ο Σμιτ και 15 ο Αλεξίεφ. Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε επιθετικά ο Κλάπβαϊκ με 23 πόντους ενώ ο Γκάρετ πρόσθεσε ακόμη 11.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με τακτική στο σερβίς της να χτυπήσει την «ερυθρόλευκη» υποδοχή που είχε θέμα με τον Αλεξίεφ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέριχέρι στο ξεκίνημα του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν για πρώτη φορά στο +2 (7-9) με κόντρα μπάλα του Κλάπβαϊκ. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τρεις πόντους (11-14) με ωραίο πρώτο χρόνο του Τακουρίδη αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 15-15 με μπλοκ του Πετρέα.

Ο ΠΑΟΚ που είχε πάνω από 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση προηγήθηκε με 16-19 με μπλοκ του Όκολιτς και 17-20 με επίθεση του Κλάπβαϊκ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολλανδού πλησίασε στον πόντο (19-20) αλλά ένα μπλοκ του Όκολιτς κι ένας άσο του Γκάρετ έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προσπεράσει με 19-23 κατακτώντας τελικά το σετ με 21-25 μετά από πρώτο χρόνο του Τακουρίδη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 4-1 με άσο του Σμιτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με άσο του Όκολιτς μείωσε σε 5-4. Οι Πειραιώτες βρήκαν και πάλι εύκολους πόντους και με μπλοκ του Σμιτ προηγήθηκαν με 10-6 και χτίζοντας σερί με τον Καναδό διαγώνιο στο σερβίς. Στο 12-8 με μπλοκ άουτ του Πετρέα ο διαιτητής Θεμελής σφύριξε παρεμπόδιση στον Τερβαπόρτι που έκανε το σκορ 13-8 σε μια απόφαση που ξεσήκωσε τον πάγκο του δικεφάλου. 

Οι γηπεδούχοι με άσο του Σμιτ και χαμένη επίθεση του Γκάρετ έφτασαν στο 15-8 στα μισά του δεύτερου σετ. Η διαφορά έφτασε στους οκτώ πόντους (18-10) με τον ΠΑΟΚ να μαζεύει τη διαφορά προς το τέλος. Με το σκορ στο 23-17 ο Γκάρετ σέρβιρε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μείωσε 23-20 με τους Σμιτ και Ράουβερντινκ να δίνουν το σετ με 25-21 στον Ολυμπιακό.

Με δύο σερί πόντους του Σμιτ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-8 στο τρίτο σετ με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει αμέσως σε 10-10 με Γκάρετ και Όκολιτς, ενώ με πρώτο χρόνο και μπλοκ του Σέρβου οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 10-12 αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με Τερβαπόρτι και Σμιτ ισοφάρισε σε 12-12 αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Τακουρίδη προσπέρασε με 13-16.

Σερί λάθη από Φιλίποφ και Γκάρετ επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει ξανά στον πόντο (15-16) με τον Κλάπβαϊκ να δίνει πάλι προβάδισμα δύο πόντων (15-17) στον ΠΑΟΚ. Μετά από λάθος του Χριστοφιδέλη, πρώτο χρόνο του Όκολιτς και μπλοκ του Φιλίποφ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 17-22 με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 19-22 με επίθεση του Ράουβεντινκ. Ένα λάθος του Όκολιτς έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο (20-22) αλλά ο Κλάπβαϊκ έδωσε και πάλι λύση για τον ΠΑΟΚ.

Δύο μπλοκ από Ράουβερντινκ και Σμαραγδή έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσε σε 23-23 δίνοντας παράταση στο θρίλερ. Ο Κλάπβαϊκ έδωσε σετ μπολ στον ΠΑΟΚ αλλά οι Πειραιώτες μετά από πέρασμα του Ράουβερντινκ και άουτ επίθεση του Γκάρετ έφτασαν στο σετ μπολ. Μία παράβαση στο φιλέ του Σμαραγδή (25-25) έδωσε νέα παράταση στο σετ. Ο Σμιτ με μπλοκ άουτ έδωσε νέο σετ μπολ στον Ολυμπιακό που πήρε τελικά το σετ με 27-25 με μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα και παραλίγο να τινάξει το ντέρμπι στον αέρα. 

Ο διαιτητής έδωσε υπέρβαση σε μια προσπάθεια του Φιλίποφ για πάσα (το πόδι του παίκτη του ΠΑΟΚ έχει περάσει στο αντίπαλο τερέν), οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια. Τελικά το τέταρτο σετ ξεκίνησε μετά από 15 λεπτά διακοπή.

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags