Facebook Pixel Βόλεϊ - Ολυμπιακός: Πανηγύρισε το 7ο συνεχόμενο νταμπλ!
Άλλα Σπορ
| 2019-05-01 20:46:00

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός - Πανηγύρισε το 7ο συνεχόμενο νταμπλ!

Sportdog Team
Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός - Πανηγύρισε το 7ο συνεχόμενο νταμπλ!

Τα κορίτσια του Πειραιά στην κορυφή της Ελλάδας.

Βόλεϊ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του Πανναξιακού, «σκούπισε» την ομάδα της Νάξου και κατέκτησε το έβδομο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας του στη Volleyleague γυναικών.

Αυτό ήταν το έβδομο σερί νταμπλ για τον Ολυμπιακό αφού είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό η κατάκτηση του κυπέλλου στο κλειστό των Σερρών με αντίπαλο τον ΑΟ Θήρας. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς επιβεβαίωσε την εγχώρια κυριαρχία της για ακόμη μία χρονιά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αγωνίστηκε στα πλέι οφ χωρίς δύο βασικότατα στελέχη της ομάδας, την κεντρικη Κατερίνα Γιώτα και την Σάσκια Χίπε στη διαγώνιο. Όμως οι «ερυθρόλευκες» δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στους τελικούς. Άξια συγχαρητηρίων και η ομάδα της Νάξου που έφτασε στους τελικούς του πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της. 

Μεγάλη πρωταγωνίστρια του τριτου τελικού η Έμοντς, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν η Βλαχάκη με την Λαμπρούση.

Ο Ολυμπιακος κατάφερε να χτίσει διαφορά στο πρώτο σετ με τα καλά σερβίς της Χριστοδούλου φτάνοντας στο 8-4 στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Πανναξιακός όμως έδειξε αντίδραση και μετά από άσο της Ριντ και λάθος της Λαμπρούση προηγήθηκε με 13-15 για πρώτη φορά μέσα στο παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο το σετ έγινε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα ενώ οι παίκτριές του έκαναν λάθη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πάρουν διαφορά. Τελικά κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 25-23 μετά από επίθεση της Βλαχάκη.

Η ομάδα της Νάξου έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στο δεύτερο σετ. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 7-9 μετά από δύο σερί πόντους της Χατζηευστρατιάδου με τον Ολυμπισκό να φτάνει στο 10-9 μετά από χαμένη επίθεση της Στεντίλ. Οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμά τους και έφτασαν στο 14-11 με δύο σερί πόντους της Λαμπρούση. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς έφτασε στο 16-12 με επίθεση της Βλαχάκη ενώ προηγήθηκε με πέντε πόντους (19-14) με μπλοκ της Ζακχαίου. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς συνέχισε να είναι εντυπωσιακή φτάνοντας στο 25-15 και το 2-0 σετ με την Λαμπρούση.

Με επίθεση της Έμοντς και άσο της Λαμπρούση ο Ολυμπιακός έφτασε στο 7-2 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, δείχνοντας αποφασισμένος να καθαρίσει τον τελικό. Η ομάδα της Νάξου όμως αντέδρασε και πάλι και μείωσε στους δύο πόντους (9-7) με την Στέντιλ. Οι γηπεδούχες όμως με την Ζακχαίου στο σερβίς βρήκαν την ευκαιρία να χτίσουν σερί και έφτασαν στο 13-7 με την Λαμπρούση. Η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους (22-12) και κατέκτησε το έβδομο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Τα σετ (25-23, 25-15, 25-14)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags