Facebook Pixel Sportdog.gr | Μια ομάδα για την Ελλάδα Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Γαμματικοπούλου
Άλλα Σπορ
| 2019-05-25 21:22:00

Μια ομάδα για την Ελλάδα Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Γαμματικοπούλου

Sportdog Team
Μια ομάδα για την Ελλάδα Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Γαμματικοπούλου

Κορυφαίο αφιέρωμα του Roland Garros για τους 3 εκπροσώπους του ελληνικού τένις.

Στιγμές δόξας ζει το ελληνικό τένις, χάρη στην παρουσία τριών αθλητών μας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη και σε δεύτερο η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Για την ελληνική ομάδα του τένις έφτιαξε ένα σπουδαίο αφιέρωμα και το επίσημο site του Roland Garros το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις των αθλητών μας οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα ότι παίζουν για το εμείς και όχι για το εγώ!

Στο άρθρο πρωταγωνιστής είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ρωτά για να μάθει για το αποτέλεσμα της Γραμματικοπούλου στον 2ο γύρο αφού έπαιζε όταν έκανε προπόνηση και δηλώνει ότι πιστεύει πολύ στην Βαλεντίνη και θα φτάσει στο top-100.

Ο Στέφανος είναι ξεκάθαρος. Μπορεί αυτός να είναι στο Νο6, η Μαρία στο Νο29 και η Βαλεντίνη στο Νο193 αλλά όταν τον ρώτησαν εάν ήρθε στο Παρίσι ως "σημαιοφόρος" της Ελλάδος είπε: «Όχι. Θα ήθελα να πω "εμείς" και όχι "εμένα", γιατί είμαστε ομάδα. Δεν βλέπω όλο αυτό ατομικά αλλά ως ομάδα.

Είμαι πραγματικά ευτυχής για τη Μαρία και τη Βαλεντίνη όταν κερδίζουν! Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Ίσως να κερδίσουμε μεγάλους τίτλους, ίσως να κάνουμε το τένις στην Ελλάδα ένα από τα κορυφαία αθλήματα που θα παίζουμε και θα παρακολουθούμε.

Πιστεύω ότι φτάνουμε εκεί. Έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία και μεγαλύτερη τηλεοπτική έκθεσε σε κάθε σπίτι. Περισσότεροι άνθρωποι απο ποτέ παρακολουθούν τένις και μιλούν γι' αυτό στην Ελλάδα. Είναι υπέροχο».

Η Βαλεντίνη από την πλευρά της σημειώνει: «Σίγουρα είμαστε μια ομάδα. Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Είμαστε μια μικρή χώρα με οικονομικά προβλήματα και δεν είχαμε κανέναν (στο τένις). Γι' αυτό είναι απίστευτο για μένα να παρακολουθώ τον Στέφανο και την Μαρία που μπορούν πραγματικά να με εμπνεύσουν».

Συν τοις άλλοις υπάρχει αναφορά για την επιχορήγηση 30.000 ευρώ που έλαβε η Σάκκαρη από την ΕΟΕ για την Ολυμπιακή της προετοιμασία και ζήτησε να τα μοιραστεί με τους συναθλητές της δηλώνοντας τότε: «Όλοι εργαζόμαστε σκληρά και όλοι αξίζουμε το ίδιο ποσό».

Το αφιέρωμα καταλήγει με δηλώσεις του Τσιτσιπά ο οποίος χαρακτηρίζει ευγενική την κίνηση σημειώνει με έμφαση:«Όλοι υποστηρίζουμε το ένας τον άλλο. Είμαστε μια μικρή χώρα που δεν έχει μεγάλη ιστορία στο τένις αλλά προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό. Είναι σημαντική η συνύπαρξη μας γιατί είμαστε ισχυρότεροι έτσι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags