Facebook Pixel Σε πελάγη ευτυχίας άπαντες στον Απόλλωνα Σμύρνης
| 2019-11-10 06:35:00

Στο… απόγειο του ενθουσιασμού ο Απόλλων Σμύρνης!

Sportdog Team
Στο… απόγειο του ενθουσιασμού ο Απόλλων Σμύρνης!

Το κλίμα ευφορίας για την ιστορική πρόκριση επί της Βουλιαγμένης, η κλήση στην εθνική Μαυροβουνίου του Μοσκόφ και ο Μπάντερ Νάσερ που νιώθει σαν το σπίτι του και θέλει να γράψει ιστορία με τον Απόλλωνα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον Απόλλωνα Σμύρνης μετά την ιστορική πρόκριση στην β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Υδατοσφαίριση των Ανδρών με την εκτός έδρας νίκη το απόγευμα της Τετάρτης (6/11) με σκορ 6-5 επί της Βουλιαγμένης.

Ο όρος ιστορικός δεν είναι καθόλου υπερβολικός, καθώς το προχθεσινό ήταν το πρώτο διπλό του Απόλλωνα επί μιας παραδοσιακής δύναμης του πόλο, όπως είναι ο ΝΟΒ και, που, μάλιστα, επιτεύχθηκε μόλις στον 3ο χρόνο παρουσίας της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» στη μεγάλη κατηγορία και μόλις στον 6ο χρόνο ύπαρξης του τμήματος. Είναι η συνέχεια της περυσινής επιτυχίας με την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος και του ιστορικού φετινού ξεκινήματος με την παρθενική συμμετοχή στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις τάξεις των «κυανόλευκων» επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός, καθώς η συγκεκριμένη πρόκριση επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, δείχνει και προς τα έξω ότι η μεθοδική δουλειά που γίνεται στο τμήμα αποφέρει κάθε χρόνο καρπούς. Αποτελεί την επιβράβευση της όλης προσπάθειας προς την κατεύθυνση να καθιερωθεί σε βάθος χρόνου και ο Απόλλων Σμύρνης, ως μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Αλλά όλα γίνονται βήμα – βήμα. Γι’ αυτό και η πρώτη (ιστορικά) εκτός έδρας νίκη επί της Βουλιαγμένης και μάλιστα σε νοκ άουτ αγώνα πανηγυρίστηκε, ως όφειλε, ως μία μεγάλη επιτυχία από άπαντες στην ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης και προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού και στον κόσμο της «ελαφράς ταξιαρχίας», που από την πρώτη ημέρα αγκάλιασε το εγχείρημα. Από τότε, δηλαδή, που ο Γιώργος Αφρουδάκης υλοποίησε το όραμά του και σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης και με την πολύτιμη στήριξη του μεγάλου χορηγού Σταμάτη Βελλή, δημιούργησαν το τμήμα Υδατοσφαίρισης.

Επίσης στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση και για την έως τώρα απόδοση όλων των παικτών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και με το… καλημέρα, παρέα με τους «παλιούς», δίνουν τα διαπιστευτήρια της αξίας τους υπό τις οδηγίες του Γιάννη Κατρουζανάκη και των συνεργατών του.

Στην εθνική Ανδρών του Μαυροβουνίου ο Νικολά Μοσκόφ

Το κλίμα ενθουσιασμού με το διπλό επί της Βουλιαγμένης ήρθε να τονώσει και η κλήση του Νικολά Μοσκόφ στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών του Μαυροβουνίου. Η ανάδειξη του 22χρονου ως πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια και οι φετινές μέχρι τώρα εξαιρετικές του εμφανίσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης είναι μεταξύ των ομάδων που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, του άνοιξαν το δρόμο για την εθνική Ανδρών της χώρας του. Έτσι από χθες (7/11) είναι στο Μαυροβούνιο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα την προσεχή Τετάρτη.

Μπάντερ Νάσερ: «Να γράψουμε ιστορία με τον Απόλλωνα – Δείξαμε ότι είμαστε… εδώ»

Διεθνής με την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας είναι και ο Μπάντερ Νάσερ. Ο 26χρονος αριστερόχειρας περιφερειακός είχε καθοριστική συμβολή (όπως και ο εξαιρετικός Κώστας Γαλανίδης) στο διπλό επί της Βουλιαγμένης, καθώς σημείωσε τρία πολύ όμορφα γκολ και μάλιστα τα δύο εξ αυτών στην 4η περίοδο.

Ο Απόλλων Σμύρνης, σύμφωνα με τον Μπάντερ (ή Μπαντίρ όπως τον φωνάζουν όλοι στην ομάδα) έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα επιστρέφοντας δύο φορές στο ματς. Τόσο από το 3-0 όσο και από το 5-3, πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου, apollongs.gr, τόνισε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί ένδειξη της δυναμικής του Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο χαρακτήρισε ως μεγάλη ομάδα και τη μεταγραφή του στους «κυανόλευκους» ως μεγάλο βήμα για την καριέρα του, ενώ μίλησε για το ρόστερ των 18 πολύ καλών παικτών που... ματώνουν στις προπονήσεις και σε κάθε αγώνα για την επίτευξη των στόχων. Μίλησε ακόμη για τους λόγους που το καλοκαίρι είπε το «ναι» στην πρόταση του Γιώργου Αφρουδάκη, για τη ζωή στην Ελλάδα, αλλά και για την επιθυμία του να γράψει ιστορία με το σκουφάκι του Απόλλωνα.

Αναλυτικά η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ΜπάντερΝάσερ:

Για το διπλό επί της Βουλιαγμένης:

«Πιστεύω ότι το πολύ καλό στοιχείο της ομάδας ήταν ότι έκανε δυναμικό comeback και δεν τα παράτησε όταν έμεινε πίσω στο σκορ (σ.σ. και με 3-0 και με 5-3). Μέχρι το τέλος το πιστεύαμε, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και αυτό έφερε τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο όταν χάνεις και ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας να κάνεις μια καλή αντεπίθεση. Εμείς το κάναμε και αυτό δείχνει χαρακτήρα για την ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική νίκη όχι μόνο επειδή μας έδωσε την πρόκριση, αλλά για να δούμε παράλληλα σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε για το πρωτάθλημα.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια γιατί ο Απόλλων είναι πολύ καλή ομάδα και έφερε πολλούς παίκτες στο ήδη υπάρχουν καλό υλικό για να είναι δεύτερος στην Ελλάδα. Δουλεύουμε σκληρά για αυτόν τον στόχο και είμαστε στον σωστό δρόμο».

Για την προσωπική του απόδοση με τα τρία γκολ που σημείωσε, αλλά και τη… δήλωση του Απόλλωνα με το διπλό στη Βουλιαγμένη:

«Όταν αποφάσισα να έρθω στην ομάδα πολλοί δεν ήξεραν τον Απόλλωνα επειδή δεν είναι πολλά χρόνια στον χώρο. Όμως ο Απόλλων Σμύρνης είναι πολύ μεγάλη ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα απαιτητικό. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι συνεχώς περισσότερα πράγματα για το πρωτάθλημα και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και του τεχνικού τιμ προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος.

Όσο για τα γκολ που πέτυχα για εμένα δεν λένε κάτι αν δεν συνδυάζονται με νίκη της ομάδας. Πιο σημαντική είναι η νίκη και πάντα θέλω να ψάχνω το ομαδικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια είναι σημαντικό να βάζεις γκολ, αλλά πιο σημαντική είναι η νίκη.

Και θέλω να μιλήσω και για κάτι άλλο. Πολλοί παίκτες ψάχνουν ή διαλέγουν ομάδα για να δουν πόσα γκολ μπορούν να κάνουν ανά παιχνίδι. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να κάνω γκολ. Δουλεύω για να μπορώ να βοηθήσω σε κάθε θέση. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Για μένα στόχος είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς και να γράψουμε ιστορία με τον Απόλλωνα. Δεν ήμουν ποτέ εγωιστής, ούτε έχω πει ποτέ στην καριέρα μου ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης. Δουλεύεις στην προπόνηση για να παίξεις καλά στον αγώνα, εάν παίξεις.

Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να παίξουν καλά μόνο στο παιχνίδι. Για να πάρεις, όμως, κάτι που δεν είχες πριν πρέπει να κάνεις κάτι που δεν είχες κάνει ποτέ. Πρέπει να… πεθαίνουμε σε κάθε προπόνηση σαν να είναι η τελευταία μας, όπως το ίδιο και σε κάθε αγώνα.

Έτσι κάνουμε στον Απόλλωνα και το ίδιο κάναμε όλοι μαζί και ενάντια στη Βουλιαγμένη, Ήταν πολύ δύσκολο γιατί σε πέντε μέρες δώσαμε τρία παιχνίδια. Κερδίσαμε τα Χανιά, αλλά απογοητευτήκαμε με το αποτέλεσμα ενάντια στον Ολυμπιακό διότι – παρά το ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη - ξέραμε όλοι ότι μπορούσαμε καλύτερα και ότι δεν γίνεται να χάνουμε με τόσα γκολ.

Ήρθε, λοιπόν, και το ματς με τη Βουλιαγμένη, μια επίσης πολύ καλή ομάδα και με τη νίκη μας δείξαμε ότι ο Απόλλων είναι εδώ και ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Για το απαιτητικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου:

«Στο τέλος Νοεμβρίου έχουμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, καθώς παίζουμε με το Φάληρο (23/11 εκτός έδρας), τον Υδραϊκό (27/11 εκτός) και με τη Βουλιαγμένη (30/11 εντός) και αυτή η νίκη που κάναμε για το κύπελλο θα μας δώσει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Το παιχνίδι ενάντια στη Βουλιαγμένη δεν έδινε απλά την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για να δούμε που βρισκόμαστε. Όταν, λοιπόν, νικάς την 2η ομάδα στην Ελλάδα και μάλιστα στην έδρα της, το αποτέλεσμα αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι δείχνει ότι κι εσύ είσαι πολύ καλή ομάδα».

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα, για τους συμπαίκτες του και τη δουλειά στις προπονήσεις:

«Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Αφρουδάκης για να έρθω στον Απόλλωνα ήξερα πως μιλάω με έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού πόλο. Μου είπε, λοιπόν, ότι ο Απόλλων Σμύρνης είναι μια ιστορική ομάδα, ειδικά στο ποδόσφαιρο, και μου εξήγησε την προσπάθεια που γίνεται. Ήρθα και διαπίστωσα ότι η ομάδα είναι σε… άλλο επίπεδο, πολύ υψηλό και ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα.

Επίσης έχω παίξει και στο παρελθόν με πολύ καλούς συμπαίκτες και μπορώ να πω ότι έχω πάρα πολύ καλούς συμπαίκτες και τώρα στον Απόλλωνα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδα. Ο Απόλλων έχει 18 πολύ καλούς παίκτες και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ μας. Μας κάνει όλους καλύτερους το ότι ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο ο ένας στην ομάδα, αλλά ότι υπάρχει και ο άλλος που μπορεί να πάρει τη θέση σου με την εικόνα του στις προπονήσεις».

Για την εμπειρία του από τη διαμονή του στην Ελλάδα:

«Έχω επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές στο παρελθόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και νιώθω ήδη σαν να είμαι σπίτι μου. Πολύ ωραίοι άνθρωποι, ωραία πόλη, ωραίο φαγητό».

Αγαπημένο φαγητό τώρα που το λες;

«Ο μουσακάς (γέλια)»

Ελληνικά μαθαίνεις ή καταλαβαίνεις;

«Όχι πολύ, αλλά το σημαντικό είναι ότι όταν μιλάμε για τακτική, ένα, δύο, παραπάνω, περίμενε, αυτά τα καταλαβαίνω».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags