Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Toyota «θα βρει νέο προσανατολισμό» για το Prius;
Άλλα Σπορ
| 2018-12-14 08:50:00

Η Toyota «θα βρει νέο προσανατολισμό» για το Prius;

Sportdog Team
Η Toyota «θα βρει νέο προσανατολισμό» για το Prius;

Αναγνωρίζει την ανάγκη «μια νέας κατεύθυνσης» για το Prius.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της βορειοαμερικανικής αγοράς, οι πωλήσεις του Toyota Prius έχουν μειωθεί περισσότερο από 23% τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους, όπως αναφέρει το drive.gr.

Ένα κακό σκορ που μπορεί να εξηγηθεί από πολλά πράγματα: Η φθηνή βενζίνη, κατά πρώτο λόγο, είναι ένας παράγοντας που απομακρύνει λίγο περισσότερο τους Αμερικανούς από τα λεγόμενα «πράσινα» οχήματα. Ο άλλος είναι η αυξανόμενη τρέλα για τα SUV, που κάνουν τις μπερλίνες να χάνουν την ορμή τους σε μια χώρα που, όμως, δεν τα συμπαθούσε ιδιαίτερα πριν από λίγο καιρό.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Koichi Kaneko, είπε στους συναδέλφους μας του Detroit Bureau ότι το επόμενο Prius θα πρέπει να αλλάξει και να πάρει μια νέα κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, η πέμπτη γενιά του που βρίσκεται ακόμη στην αρχή της κυοφορίας της, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί πλήρως, προκειμένου να ακολουθήσει την τάση της αγοράς και -γιατί όχι;- να περάσει στην κατηγορία των SUV. Να θυμίσουμε ότι έχουμε δει ήδη να δοκιμάζεται το Prius+ με έντονα χαρακτηριστικά SUV.

Μια λογική επιλογή, δεδομένου του σφιγμού που διαθέτει αυτός ο τύπος αυτοκινήτου σήμερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Ειδικά μάλιστα που ο ανταγωνισμός προβλέπεται ολοένα και πιο σκληρός... περιλαμβανομένου του εσωτερικού, με τα υβριδικά RAV4 και το πιο κόμπακτ CH-R.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags