Facebook Pixel Η επιστροφή του ...Ζουρπένκο
| 2012-12-24 17:08:00

Η επιστροφή του ...Ζουρπένκο

Η επιστροφή του ...Ζουρπένκο

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο επιστρέφει. Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία κίνηση έκπληξη συμπληρώνοντας την ρακέτα του με έναν …μακρύ παίκτη. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς. 

Ο Γκεόργκι Σερμαντίνι, παιδί που διδάχθηκε τα βασικά στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και πέρυσι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του ως παίκτης της Καντού κόντρα στον Ολυμπιακό, προστέθηκε στο ίδιο γεμάτο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ψηλοί για όλα τα γούστα, αλλά έλειπε είναι η αλήθεια το… σκιάχτρο. Αγωνιστικά μιλάμε και μην είστε κακεντρεχείς αρχίζοντας τα... περί μίστερ Μπιν.

Ο Σερμαντίνι είναι ένας γρήγορος ψηλός που θα κυνηγήσει να κόψει όλα τα σουτ. Δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα καλά, με εξαίρεση το πικ εν ρολ και γι' αυτό ο ρόλος του είναι μόνο συμπληρωματικός. Αυτή είναι η αιτία που δεν έπιασε στην Μάκαμπι, η οποία αναζητούσε βασικό σέντερ.

Οι παλιοί θα θυμούνται τον Ανατόλι Ζουρπένκο, ένα παιδί που έφερε ο Ολυμπιακός σε μικρή ηλικία στις αρχές των '90s  από τη Ρωσία μαζί με τον Ζεβροσένκο κι έκανε συμπαθητική διαδρομή. Αδύνατος, ψηλολέλεκας, ταχύτατος, μόνο που ο Σερμαντίνι δεν έχει τις μπασκετικές ικανότητες του Ζούρπι, καθώς έμαθε το μπάσκετ πολύ αργά. Αμυντικά βεβαίως βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κίνηση εξασφάλισης, καθώς ο Μπαρτζώκας πιστεύει, το είχε αποδείξει και στο Μαρούσι, ότι ποτέ δεν έχεις… αρκετούς ψηλούς. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι τώρα οι πρωταθλητές γίνονται η ομάδα με την πληρέστερη γραμμή ψηλών στην Ευρωλίγκα έχοντας παίκτες για κάθε περίπτωση και κατάσταση.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags