Facebook Pixel Πέταξε στην Α2 το Περιστέρι!
| 2013-05-19 19:26:00

Πέταξε στην Α2 το Περιστέρι!

Πέταξε στην Α2 το Περιστέρι!

Στον... τελικό της ουράς της Α1, το Περιστέρι νίκησε στην δεύτερη παράταση τον Ηλυσιακό με 83-82, ωστόσο σε ισοβαθμία και έχοντας χάσει με 4 πόντους στον πρώτο γύρο, υποβιβάστηκε στην Α2.
 

Το Περιστέρι νίκησε τον Ηλυσιακό, αλλά όχι με +4 (83-82) που χρειαζόταν και έτσι η ομάδα των Ιλισίων έμεινε στην Α1 και το Περιστέρι αποχαιρέτησε τα μεγάλα σαλόνια.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο κρίθηκε στην παράταση το Περιστέρι νίκησε τον Ηλυσιακό, αλλά όχι με +4 που του έδινε το εισιτήριο της παραμονής και έτσι αποχαιρετά την μεγάλη κατηγορία. Ο Ηλυσιακός γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του καθώς διαφύλαξε το αβαντάζ των τριών πόντων που είχε περιθώριο να ηττηθεί και έτσι η κόρνα της λήξης τον βρήκε να πανηγυρίζει την παραμονή του στην Α1.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα εάν ήθελε να παραμείνει στην Α1. Από την άλλη ο Ηλυσιακός ήξερε πως και με ήττα ακόμη και με τρεις πόντους πετύχαινε τον στόχο του και έτσι στο τέλος το Περιστέρι έψαξε για το +4 (σ.σ. το +3 δεν του αρκούσε καθώς στην τριπλή ισοβαθμία με Ελευσίνα και Ηλυσιακό ήταν τελευταίο), αλλά δεν το βρήκε ποτέ και έτσι υποβιβάστηκε.

MVP: Τερέλ Στόγκλιν και Νίκος Χατζής μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός γκαρντ διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ο αρχηγός του Ηλυσιακού βγήκε μπροστά και με πολύ κρίσιμους πόντους χάρισε στην ομάδα του την παραμονή στην κατηγορία.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Θα ήταν άδικο να μπει κάποιος παίκτης του Περιστερίου σε αυτή την κατηγορία. Όλοι οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη έδωσαν το...110% των δυνάμεων τους, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

KEY POINT: Το Περιστέρι βρέθηκε στο -3 (53-56) στο 35', αλλά με συνεχόμενα τρίποντα των Παπαντωνίου και Κομποδιέτα προσπέρασε (59-56) με τον Ηλυσιακό να έχει άμεση απάντηση με καλάθι και φάουλ του Χατζή και τρίποντο του Στόγκλιν για το 59-62. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που το Περιστέρι έδειξε πως μπορεί να φτάσει στο +4, αλλά ο Ηλυσιακός δεν τον άφησε να το πιστέψει ούτε για ένα λεπτό και επέστρεψε αμέσως στο ματς. Στην παράταση ο Ηλυσιακός, όμως, έδειξε πολύ πιο ψύχραιμος και με κατάφερε τελικά να ηττηθεί μόλις με έναν πόντο και να μείνει έτσι στην κατηγορία.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και έτσι στις εξέδρες του κλειστού του Περιστερίου βρέθηκαν περίπου 50 άτομα.  

Πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags