Facebook Pixel Ο ένας το έκανε! Ο άλλος ...πώς το έκανε;
Μπάσκετ
| 2011-03-25 02:38:00

Ο ένας το έκανε! Ο άλλος ...πώς το έκανε;

Ο ένας το έκανε! Ο άλλος ...πώς το έκανε;

Ο Παναθηναϊκός ήταν ...θαύμα, έκανε το θαύμα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα! Ο Ολυμπιακός έκανε κι αυτός ...θαύμα! Κατάφερε να χάσει στο ΣΕΦ από τη Σιένα των -48!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης υποκλίθηκε στον Πρωταθλητή της δεκαετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο εκπληκτικός -για δεύτερο συνεχόμενο ματς- Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά νίκησε 75-71 την Μπαρτσελόνα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", στο 2ο διαδοχικό μεταξύ τους παιχνίδι στη Βαρκελώνη, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 (α΄ματς 83-82 για την Μπάρτσα) και πλέον έχει την τύχη στη δική του έδρα. Με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ (Τρίτη 29 και Πέμπτη 31 Μαρτίου), επιστρέφει στη Βαρκελώνη, αλλά όχι για 5ο ματς! Για το φάιναλ-φορ του Μαϊου (4-6 του μήνα) και για τον 6ο ευρωπαϊκό του τίτλο!

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έκανε το δικό του θαύμα. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε διαλύσει πριν δυο μέρες με 89-41(!) και μπροστά σε γεμάτο ΣΕΦ, κατάφερε να χάσει και μάλιστα εύκολα, με 17 πόντους διαφορά. Η Σιένα του Νίκη Ζήση αυτή τη φορά ...ξύπνησε, βρήκε κοιμισμένους τους ερυθρόλευκους και τους νίκησε 82-65 κλέβοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Έτσι, πλέον ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε μια νίκη στη Σιένα την ερχόμενη εβδομάδα (επίσης Τρίτη - Πέμπτη τα ματς) για να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του 3ου συνεχόμενου φάιναλ-φορ. Με δύο νίκες στην Ιταλία οι ερυθρόλευκοι περνούν, με δύο ήττες αποχαιρετούν, με 1-1 φτάνουν στο 2-2 και παίζουν το 5ο και τελευταίο ματς στο ΣΕΦ ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας.

Η βραδιά των δεύτερων αγώνων των πλέι-οφ της Ευρωλίγκα ήταν η βραδιά των μπρέικ, καθώς και τα άλλα δύο ζευγάρια βρίσκονται πλέον στο 1-1. Στη Βιτόρια, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με κορυφαίο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (22 πόντους), νίκησε 83-81 την Κάχα Λαμποράλ και πλέον πάει για δύο ματς στο Ισραήλ. Στη Μαδρίτη, η Βαλένθια λύγισε 81-75 τη Ρεάλ και επίσης έφερε στο 1-1 τον ισπανικό εμφύλιο πριν τα δύο ματς στη δική της έδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η γιορτή που έγινε… κηδεία στο ΣΕΦ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ίβκοβιτς: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου»

«Δεν χάθηκε τίποτα. Το άγχος στην Σιένα»

Έτσι άλωσε τη Βαρκελώνη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομπράντοβιτς: «Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε ότι προκριθήκαμε»

«Δεν θέλω να κατηγορώ την διαιτησία, αλλά…»

Την «ασίστ της βραδιάς» ο Διαμαντίδης! (ΒΙΝΤΕΟ)



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags