Facebook Pixel "Τελικός την Πέμπτη"
Μπάσκετ
| 2011-03-30 12:00:00

"Τελικός την Πέμπτη"

"Τελικός την Πέμπτη"

"Είμαστε απλώς στο 2-1" και "προχωράμε σιγά-σιγά" ήταν οι δηλώσεις του Ιτούδη μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ενδεικτικές των χαμηλών τόνων που θέλουν να κρατήσουν στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη, στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

-Εάν υπάρχουν εκπλήξεις η μυστικά μεταξύ των ομάδων:

«Σε μια σειρά όπως είναι αυτή δεν νομίζω ότι υπάρχουν εκπλήξεις. Μόνο κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να ξαφνιάσουν. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα χρησιμοποίησε κάποιες ζώνες στα παιχνίδια του Ισπανικού πρωταθλήματος. Το είχαμε δει και το περιμέναμε. Στην αρχή μας αιφνιδίασαν, αλλά αργότερα προσαρμοστήκαμε. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν αλλαγές. Θα υπάρξουν και από αυτούς, αλλά και από εμάς».

-Για τις πιθανότητες πρόκρισης και εάν αυτές πλέον είναι υπέρ του ΠΑΟ:

«Είμαστε απλώς στο 2-1 στις νίκες. Δεν κοιτάμε ποσοστά. Είμαστε σε μία σειρά πλέι-οφ, και σε αυτό παίζουν ρόλο μόνο οι νίκες. Το παιχνίδι της Πέμπτης, το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό γιατί μας πηγαίνει στο φάιναλ-φορ. Πρέπει να μην κοιτάξουμε συναισθήματα, αλλά μόνο τη λογική και να μείνουμε στο πλάνο που έχουμε σχεδιάσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι παίκτες μέσα σε λίγες ημέρες καλούνται να δώσουν άλλο ένα παιχνίδι, τόσο σημαντικό».

-Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟ με την Μπαρτσελόνα:

«Και τα τρία παιχνίδια ήταν καλά, και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Τακτικά είναι σημαντικό το στοιχείο ότι η Μπαρτσελόνα έμεινε κάτω από τους 75 πόντους. Με την επιλογή της άμυνας που κάναμε ωθούμε την Μπαρτσελόνα να σουτάρει περισσότερα τρίποντα. Είναι επιλογή μας. Η Μπαρτσελόνα γύρισε το παιχνίδι, ίσως άλλη ομάδα να μην το είχε καταφέρει»

-Ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας:

«Δεν ξεχωρίζουμε κάτι. Είναι όλα όσα έχουμε κάνει. Έχει σχέση η πολύ καλή ομάδα που διαθέτουμε. Ορθά θεωρούσαν την Μπαρτσελόνα φαβορί. Είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες είναι υψηλής αντίληψης. Όταν αναλύεις έναν αντίπαλο, αυτό είναι πολύ σημαντικό.Εμείς προσπαθούμε να δούμε πως θα βγάλουμε περισσότερες αδυναμίες στους αντιπάλους μας. Αναμφίβολα θα πάρουν κάποιοι παίκτες περισσότερες πρωτοβουλίες. Φυσικά, και ο Νικ έχει βοηθήσει πολύ, αλλά χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Είναι σημαντικό στοιχείο ότι απέναντι σε μια ομάδα που κατεβάζει εύκολα ριμπάουντ εμείς είμαστε οι νικητές. Σημαντικό όπως και το γεγονός ότι δεν ξεφεύγουμε στα λάθη. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύεται κάθε λάθος».

-Για τα όσα έλεγαν για την περιφέρεια του ΠΑΟ:

«Η απάντηση είναι δεδομένη. Δεν αλλάξαμε, τότε, που γινόταν η συζήτηση. Τώρα θα έχουμε αλλάξει άποψη. Τις αποφάσεις τις παίρνει ένας, ο στρατηγός, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Έχουμε και αδυναμίες. Αλλά έχουμε αποδείξει ότι το σύστημα δουλεύει. Πάμε μέσα στο γήπεδο με αφοσίωση στο πλάνο. Προσπάθεια από όλους να πάρουμε τα ριμπαουντ να μην κάνουμε λάθη».

-Αν μπορεί ο ΠΑΟ να πάρει το τρόπαιο:

«Προχωρήσατε πολύ μακριά. Πάμε σιγά-σιγά, και κοιτάμε μόνο το ματς της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα βγούμε καλύτεροι από το χθεσινό παιχνίδι. Τα ματς τα δικά μας είναι κλειστά. Δεν έχω δει άλλα ματς. Αλλά θεωρώ ότι αυτά της σειρά μας με την Μπαρτσελόνα θα μπορούσαν να είναι και οι τελικοί της διοργάνωσης, σε ένα στιλ ΝΒΑ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags