Facebook Pixel «Ο Αρης έχει... χώμα!»
Μπάσκετ
| 2013-12-23 12:05:00

«Ο Αρης έχει... χώμα!»

«Ο Αρης έχει... χώμα!»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στον Sentra 103,3 για τη μεγάλη χθεσινή πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» επί του Πανιωνίου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και όχι μόνο! Αναφέρθηκε στην... μπουτίκ φρούτων πατέρα του και εξιστόρησε μια περιπέτειά του από το παρελθόν για να εξηγήσει το μεγαλείο του Αρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον Sentra 103,3:

Για το αν η χθεσινή βραδιά στο «Αλεξάνδρειο» ήταν έμπλεη συναισθημάτων: «Το συναίσθημα περίσσευε, αλλά τι μεγάλο μπορείς να κάνεις χωρίς συναίσθημα; Χωρίς συναίσθημα δεν γίνεται τίποτα, γι' αυτό κι είναι τόσο ελκυστικό το μπάσκετ. Οι αυξομειώσεις των συναισθημάτων είναι μοναδικές. Πρέπει να ισορροπείς πολύ καλά για να μη... λαλήσεις!».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον Άρη: «Πριν από τρεις εβδομάδες μου ζήτησε ο Χαντ να φύγει, χάσαμε και τον Γκίκα στο ματς με την Ελευσίνα. Ακροβατούσε ιδιαίτερα αυτή η ομάδα. Για εμένα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το κρίσιμο ματς δεν ήταν το χθεσινό, αλλά αυτό του Σαββάτου με τον Ίκαρο. Μια ατυχία στην προπόνηση κι από το ζενίθ μπορείς να βρεθείς στο ναδίρ».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Αρη κόντρα στον Πανιώνιο: «Για εμένα είναι απλά τα πράγματα. Όταν υπάρχει ηθική βάση και χτίζεται κάτω πάνω σε αρχές, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο τσακωμός και η σύνθεση της διαφορετικότητας είναι υγεία. Οφείλω πολλά στη γυναίκα μου, με την οποία έχω πάει να χωρίσω 78.000 φορές. Έτσι είναι και στον αθλητισμό. Πρέπει να χτίζεις σε στέρεες βάσεις>.

Για τις αντιδράσεις των παικτών του μετά το ματς: «Δεν περίμενα το ξέσπασμα των παικτών. Περίμενα πως η ομάδα θα παίξει, αλλά δεν περίμενα πως θα συνέπιπτε να έλεγαν όλοι μαζί πως «πάμε για κάτι μεγάλο». Ο καλός προπονητής είναι αυτός που διαψεύδεται από τους παίκτες του και χθες με διέψευσαν.

Για τη διαφορετικότητα του Άρη: «Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός μανάβης και λέγαμε πως είχαμε «μπουτίκ φρούτων»! Μεγαλώσαμε φτωχικά αλλά δεν μου έλειπε τίποτα. Είχε βρει έναν παραγωγό που έφερνε πορτοκάλια-μέλι. Ο άνθρωπος ήταν… Μπαρτσελόνα στα πορτοκάλια! Όμως έφερνε πολύ μικρές ποσότητες. Κάποια στιγμή τον ρώτησα γιατί τα πορτοκάλια του ήταν τα πιο γλυκά και μου απάντησε: «Το χώμα παιδί μου». Ε, αυτό το πράγμα συμβαίνει με τον Άρη. Εχει χώμα και να είναι καλά αυτοί που το έφτιαξαν».

Για το τεχνικό κομμάτι της νίκης επί του Πανιωνίου: «Για εμάς ήταν απλά τα πράγματα από τεχνικής άποψης. Ο Πανιώνιος έχει βαθύ ρόστερ 12 παικτών που παίζουν δυνατή άμυνα στα όρια του φάουλ. Κάποια στιγμή παίζοντας δυνατά θα σου χαλάσουν τον ρυθμό. Κάποια στιγμή κατεβάζαμε με τον Βεζένκοφ τη μπάλα για να αποφορτίζεται ο Αθηναίος. Επίσης έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αμυντικά τον Πανιώνιο που παίζει με πολλές απομονώσεις. Δεν μου αρέσει αυτό το μπάσκετ, αλλά είναι αποδοτικό. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Η επίθεσή μας ήταν ξεκάθαρη, με δημιουργούς το 1 και το 4 προσπαθήσαμε να βρούμε τα μις ματς. Και τέλος θέλαμε να βελτιώσουμε τον έλεγχο των ριμπάουν και το να είμαστε στο +1 στον μαγικό αριθμό ασιστ-λαθών».

Για τον κόσμο του Άρη, αλλά και το εάν οι παίκτες του έπαιξαν και γι' αυτόν:

«Είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας κι αυτό μας έδωσε σημαντικό κίνητρο. Οι παίκτες έπαιξαν για το μεγαλείο του Άρη. Μπορεί να έπαιξαν και για εμένα, αλλά μπορεί και να απελευθερώθηκαν, γνωρίζοντας πως ότι και να γίνει θα τα… ακούσει ο προπονητής. Ήταν περιπετειώδης αυτή η κωπηλασία σε τόσο ταραγμένα νερά. Από αυτή την ποιότητα των παικτών του Άρη, κέρδισα κι εγώ».

Για το εάν συγκινήθηκε μετά το ματς: «Συγκινήθηκα πριν από το ματς, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο όχι μετά. Ένοιωσα πολύ όμορφα, ένοιωσα ένα κομμάτι της επιτυχίας».

Για τον επόμενο αντίπαλο της νέας ομάδας του, της Εφές: «Δεν ξέρω με ποιόν παίζει η Εφές το Σάββατο! Η συνεργασία μου οριστικοποιήθηκε πριν από δυόμισι εβδομάδες. Θα κωπηλατήσω στα νερά του Βοσπόρου τώρα. Θα τα δούμε όλα εν καιρώ. Εκεί είναι... τυφώνας! Δεν ξέρω πολλά πράγματα, έχω ακούσει διάφορα αλλά περιμένω να τα διαπιστώσω από κοντά».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Το 2002 πήγα σε ένα σεμινάριο μετά τον πόλεμο στην Σερβία κι ο Ντούντα είχε φέρει προσωπικότητες όπως ο Ντελ Χάρις, ο Ντον Νέλσον και Γκρεγκ Πόποβιτς. Εγώ τότε ήμουν ακόμα στη Χαλκίδα! Κάποια στιγμή στη σάλα ενός μεγάλου ξενοδοχείου όπου ήταν συγκεντρωμένοι όλοι, μπήκε ο Ντίβατς κι είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσαν Ίβκοβιτς διότι δίπλα του γίναμε καλύτεροι άνθρωποι». Αυτό τα λέει όλα. Για εμένα ο Ντούσαν είναι μάγκας, φίλος και ξεχωριστός».

Για τις κόντρες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του «top 16» της Ευρωλίγκας: «Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα έρθω για να παίξω με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτόν τον όμιλο δεν θέλω να τον σκέφτομαι! Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού».

Για το τι παίρνει από τον Άρη αποχωρώντας: «Από τον Άρη παίρνω τη γεύση. Αυτό το ιδιαίτερο χώμα. Και τη συμμετοχή. Αυτό που κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί».

Για το εάν ζητήθηκε η άποψή του για την επιλογή του επόμενου προπονητή του Άρη: «Έχει περάσει στον κόσμο η άποψη πως στον Άρη εγώ αποφάσιζα για όλα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Με ρώτησαν από τη διοίκηση κι είπε για τον Πρίφτη, τον Ζούρο, τον Κατσικάρη, τον Μίνιτς. Μίλησα για πολλά παιδιά.Και για τον Νέναντ Μάρκοβιτς ότι είναι πολύ καλό παιδί. Χρειάζεται αντοχή και να προσαρμοστείς σε μια κατάσταση, διότι έχει... κύμα στον Άρη!

Για το εάν θα παρακολουθήσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να έρθω στον τελικό. Μακάρι, αλλά και να έρθω δεν θα με δει κανείς!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags