Facebook Pixel "Τι να κάνει η αστυνομία. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας"
| 2013-12-23 14:50:00

"Τι να κάνει η αστυνομία. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας"

"Τι να κάνει η αστυνομία. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας"

Ο πρόεδρος του Σπόρτιγκ Βασίλης Σακόπουλος φιλοξενήθηκε από τον Sentra 103,3 με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο παίκτης του Προμηθέα Πατρών, Γιάννης Ντιμπ, και παραδέχτηκε πως η ευθύνη είναι δική τους...

Για το συμβάν:

«Είτε καταδικάσουμε είτε όχι το περιστατικό, είναι μια δολοφονική επίθεση. Μην κοροϊδευόμαστε. Τι να κάνει η αστυνομία. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γινόταν το παραμικρό. Ήταν ένα ματς με άψογη διαιτησία, την καλύτερη που έχω δει όσα χρόνια είμαι στην ομάδα. Οι Πατρινοί ήταν κύριοι με όλη τη σημασία της λέξης».

Για το εάν θα προχωρήσει ο Σπόρτιγκ σε μήνυση κατ' αγνώστων:

«Δεν ξέρουμε ποιος ήταν αυτός που πέταξε τον κάδο. Τα θέματα των μηνύσεων αφορούν τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι ζήτημα να επέμβουμε εμείς. Δεν ελέγχεται η κατάσταση. Παρότι είχαμε διαβεβαιώσεις πως δεν θα συνέβαινε το παραμικρό.

Για το εάν ήταν οπαδοί άλλων ομάδων αυτοί που πέταξαν τον κάδο:

«Μην ψάχνουμε δικαιολογίες σε οπαδούς άλλων ομάδων. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να λυθεί. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο Σπόρτινγκ. Αυτή η αντίδραση είναι αποτέλεσμα όλης της κοινωνίας. Το γήπεδο δεν είναι εκκλησία. Είναι θαύμα ότι αυτό το παιδί ζει σήμερα.»

Για το εάν υπάρχει ζήτημα αποχώρησής του από την ομάδα μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό:

«Θα είχα εγκαταλείψει από χθες. Δεν μου άρεσε ποτέ η λέξη πρόεδρος. Αν φωνάξεις στον δρόμο τη λέξη πρόεδρος, από τους 100 θα γυρίσουν οι… 102! Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν ακόμα. Αν φύγω την επόμενη ημέρα θα διαλυθεί το σωματείο. Είμαι 65 ετών και 57 χρόνια στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό. Αφού το έκαναν στον Σπόρτινγκ, στην ουσία έθιξαν εμένα. Καταλαβαίνω το να γίνει ένας καυγάς μεταξύ παραγόντων. Αλλά το να επιτεθούν σε παίκτη είναι αδιανόητο».

Για την παρουσία του στην ομάδα του Σπόρτιγκ όλα αυτά τα χρόνια:

«Επειδή τα τελευταία χρόνια είχα μια σοβαρή ασθένεια την οποία ξεπέρασα, η προσφορά μου περιοριζόταν στο ότι έστελνα χρήματα. Ζούσα στο πατρικό της γυναίκας μου στο χωριό. Επέστρεψα διότι δεν υπήρχε ούτε φως ούτε νερό! Μπήκε μια σειρά. Το Σάββατο έγινε η γιορτή των μικρών τμημάτων και υπήρχε χαρά. Ξαφνικά όλα αυτά διαλύονται. Πήγε να χαθεί ένα παιδί. Και να σκεφτεί κανείς πως στον Προμηθέα αγωνίζεται ο ανηψιός του Κώστα Πετρόπουλου που έχει βάλει τη σφραγίδα του στο Σπόρτινγκ…».

Για το γεγονός πως ο Σπόρτιγκ δεν έκανε την τελευταία επίθεση για να διεκδικήσει τη νίκη:

«Σιγά μην κάναμε κι επίθεση… Ποιος ασχολείται με το αποτέλεσμα έπειτα απ' αυτό που συνέβη;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags