Facebook Pixel Κόμπε είσαι... δεν τα παρατάς!
Μπάσκετ
NBA
| 2013-12-26 22:32:00

Κόμπε είσαι... δεν τα παρατάς!

Κόμπε είσαι... δεν τα παρατάς!

Όταν λείπει ο Κόμπε... χορεύει ο "King James". Γι' αυτό και το "Christmas Game" ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ δεν ειχε την ίδια αίγλη χωρίς τον "λαβωμένο" ηγέτη των "λιμνανθρώπων".
 

Η 12η Απριλίου 2013 έδειχνε πως θα σημαδέψει για πάντα τον "Μπλακ Μάμπα", καθώς μετά από μια προσπάθεια για καλάθι κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διαλύθηκε ο αχίλλειος τένοντάς του και κάποιοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το... τέλος του. Η απάντησή του άργησε, αλλά δεν ήταν αργά όταν ήρθε...

Μετά από οκτώ "εφιαλτικούς" μήνες κατάφερε να ξεπεράσει τον φρικτό τραυματισμό, που είχε προσπαθήσει να τον τελειώσει, επιστρέφοντας στη δράση. Αρχικά, δεν ήταν τόσο εύστοχος, όμως σταδιακά ανέβαζε στροφές, δίνοντας μάλιστα πιο... ομαδικά σημάδια, σε σχέση με το παρελθόν.

Τελικά, η χαρά του κράτησε λίγο, καθώς είχε νέο ραντεβού με την ατυχία, το οποίο τουλάχιστον θα έχει σαφώς μικρότερη διάρκεια. Περίπου δύο εβδομάδες μετά την επάνοδό του, ο Κόμπε υπέστη κάταγμα σε ένα μικρό κόκαλο στο αριστερό του γόνατο και θα μείνει έξω μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Μασάει; Όχι βέβαια!

Το καλοκαίρι που η πλειονότητα του μπασκετικού κόσμου τον θεωρούσε "τελειωμένο", ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς... απειλούσε πως όταν επιστρέψει θα διεκδικήσει και πάλι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Στόχος του επίσης είναι να μην αποσυρθεί πριν συμπληρώσει 20 σεζόν στο ΝΒΑ (φέτος διανύει τη 18η).

Με τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα εκπληρώσει αμφότερες τις νέες φιλοδοξίες του. Όμως, εδώ μιλάμε για τον Κόμπε Μπράιαντ. Τον πλέον εγωιστή αστέρα του παγκοσμίου μπάσκετ στη μετά-Τζόρνταν εποχή. Για τον άνθρωπο που δεν τα παρατάει ποτέ και τα βάζει χωρίς φόβο με τον οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε εντός, είτε εκτός παρκέ...

Ο Κόμπε έχει έντονη προσωπικότητα. Δεν συμβιβάζεται με τα λίγα. Σε πολλούς γίνεται αντιπαθής. Όμως, αυτό που τον νοιάζει τώρα είναι πότε θα επιστρέψει για να κατακτήσει ένα ακόμη δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Τα πέντε που έχει στο παλμαρέ του (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) έχουν γεμίσει τα δάχτυλα του ενός του χεριού και αυτά του άλλου... ζηλεύουν. Θέλουν κι αυτά να νιώσουν τη λάμψη της στέψης.

Η καταγωγή του από τη Φιλαδέλφεια του... Ρόκι Μπαλμπόα είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Ο 35χρονος γκαρντ αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το ανέφικτο. Ο ίδιος το πιστεύει πάντως...

ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags