Facebook Pixel Οι πρωταγωνιστές της Λωζάννης
| 2011-04-11 17:38:00

Οι πρωταγωνιστές της Λωζάννης

Οι πρωταγωνιστές της Λωζάννης

Η επέτειος της 11ης Απριλίου 2000 στη Λωζάννη δεν έχει την αίγλη της 4ης Απριλίου 1968 στο Καλλιμάρμαρο για την μπασκετική ΑΕΚ. Δεν παύει να αποτελεί, ωστόσο, ημερομηνία - ορόσημο, η οποία απλώς δεν αποτέλεσε το εφαλτήριο επιτυχιών διαρκείας.

Το πρωτάθλημα Ελλάδος του 2002 συνιστά διάκριση πρώτου μεγέθους, καθώς έβαλε τέλος στην ανομβρία 32 ετών, αλλά δεν είχε συνέχεια.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα (Κυπελλούχων) πανηγυρίστηκε πάντως με τις δέουσες τιμές σε Ελβετία και Ελλάδα.

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε και η πολύπαθη ΑΕΚ ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη, καθώς με αντίπαλο τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Άρη διεκδικεί το "ήμισυ" της παραμονής της στη κατηγορία. Οι εποχές άλλαξαν άρδην για την "Ένωση". Πρωταγωνιστές της επιτυχίας της Λωζάννης ήταν μεταξύ άλλων ο Άγγελος Κορωνιός (σ.σ. προπονητής σήμερα της ομάδας) και ο Δήμος Ντικούδης (σ.σ. στυλοβάτης σήμερα της ομάδας).

Οι Κορωνιός και Ντικούδης ίσως και να είναι οι μόνοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να θυμηθούν και να εμπνεύσουν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που θα ταξιδέψει αύριο στη Θεσσαλονίκη. Αν και αποτελεί κοινό μυστικό ότι πιο εύκολη αντίπαλος φάνταζε για τους Κορωνιό - Ντικούδη η (πανίσχυρη) Κίντερ του 2000 από τον… Άρη και το Μαρούσι του 2011!

Η μάχη επιβίωσης συνιστά εντελώς διαφορετική περίπτωση και βαραίνει φανέλες και… πόδια. Κι ας μην αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο (το γεγονός) τα τελευταία χρόνια για την δύσμοιρη "Ένωση".

ΠΗΓΗ: www.basketblog.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags