Facebook Pixel "Είμαι στην καλύτερή μου φάση..."
Μπάσκετ
| 2011-04-30 09:12:00

"Είμαι στην καλύτερή μου φάση..."

"Είμαι στην καλύτερή μου φάση..."

Το παλιό σουξέ του Αντύπα τραγουδά ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος δηλώνει ότι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Μέρος από τη συνένετυξή του Αμερικανού στο "ΒΗΜΑ":

«Με την ίδια δίψα»

«Αν κρίνουμε με βάση προ διετίας εμπειρία στο Βερολίνο, είμαι σίγουρος ότι και στο Final 4, θα υπάρχει η ίδια δίψα και η ίδια αγωνία για τους αγώνες. Γνωρίζοντας πόσο εξαιρετικό είναι να κατακτάς την κορυφή της Ευρώπης, σε κάνει ακόμη πιο αποφασισμένο να διεκδικήσεις και τις φετινές πιθανότητες σου. Δεν έχουν ισχύ επιχειρήματα τύπου, αφού κατακτήσαμε ένα τρόπαιο. Για μένα πρέπει να διεκδικείς όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια γίνεται. Άλλωστε, η καριέρα του αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό είναι εξαιρετικά σύντομη».

«Στην καλύτερή μου φάση»

«Αισθάνομαι ότι τώρα μπαίνω στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Είμαι σίγουρα πολύ καλύτερος παίκτης, έχω μάθει πολλά από τον Ομπράντοβιτς, έχω γίνει εξυπνότερος και "διαβάζω" καλύτερα το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την πρώτη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό».

«Ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα η Σιένα»

«Μην ξεχνάτε ότι την είχαμε αντιμετωπίσει και με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της περιόδου 2008-09 στον δρόμο προς το φάιναλ Φορ. Είναι μια ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα, διαθέτει σκληρό προφίλ και η μεγαλύτερης της αρετή είναι η άμυνα. Είναι αθλητική ομάδα και διαθέτει μεγάλα κορμιά , ειδικά στις θέσεις των γκαρντ, καθώς οι περισσότεροι είναι στα δύο μέτρα. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρων ημιτελικός».

«Φοβερός ο Διαμαντίδης»

«Ο τύπος είναι φοβερός αμυντικός και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι απίστευτη διάκριση για έναν αθλητή να κατακτά για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα. Μπράβο του. Ξέρετε όμως γιατί του αξίζουν όλα τα βραβεία που υπάρχουν στο μπάσκετ; Γιατί μέσα του δεν νοιάζεται για τις ατομικές διακρίσεις, παρά μόνο για το πως θα βοηθάει τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Είναι τρομερό παιδί και δουλεύει πολύ σκληρά συνεχώς».

«Κορυφαίος ο Ομπράντοβιτς»

«Θα το πως όπως το αισθάνομαι: Αν ήμουν υποχρεωμένος να στοιχημάτιζα σε έναν προπονητή, με τον οποίο θα επέλεγα να πάω στο Final 4, αυτός θα ήταν ο Ομπράντοβιτς. Πιστεύω ότι είναι ο κορυφαίος στο είδος του, έτσι απλά. Όχι μόνο στην τακτική, αλλά και στο ανθρώπινο κομμάτι . Το ότι έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου τον βοηθάει να καταλαβαίνει τις αντιδράσεις των παικτών, τον τρόπο σκέψης τους. Του αρέσει να ακούει, να μελετάει τους παίκτες, να σκύβει στα προβλήματα τους. Είναι το τέλειο πακέτο».

«Κι εγώ αναρωτιέμαι»

«Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, ακόμη και σε περιόδους που δεν υπήρχε αυτή η κρίση, γιατί θα πρέπει εγώ να παίρνω 50 φορές περισσότερα από έναν δάσκαλο, που σε τελική ανάλυση ασκεί ένα λειτούργημα και έχει σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνία, καθώς διαμορφώνει τους χαρακτήρες των παιδιών. Μου είναι πάντα δύσκολο να απαντήσω. Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι θα έπαιζα μπάσκετ ακόμη και αν δεν έβγαζα τα χρήματα που βγάζω τώρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags