Facebook Pixel Αποικία η Ελλάς
| 2014-10-21 19:42:00

Αποικία η Ελλάς

Αποικία η Ελλάς

Πέρα από το γελοίον του πράγματος, λαθρόβιοι στον αθλητισμό χαπακωμένοι να κάνουν κουμάντο σε εταιρείες με τζίρο εκατομμυρίων, κρύβεται και ένα είδος θείας δίκης σε αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Φανατικοί οπαδοί, άλλων χρωμάτων αλλά παρομοίου φυράματος με εκείνους που δρομολόγησαν το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, απέτρεψαν τον «αρραβώνα» του Ολυμπιακού με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

«Εάν αυτοί που κινητοποιήθηκαν έλθουν και την Τετάρτη στο γήπεδο, θα εισπράξουμε αρκετά χρήματα για να πάρουμε πρωτοκλασάτο παίκτη της Ευρωλίγκας», σχολίασε με πικρό χιούμορ ο μάνατζερ της ομάδας του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης. Αν δείτε ότι αργούν, αγαπητέ, καθίστε και φάτε χωρίς αυτούς. Σιγά τώρα που θα καταδεχθούν το μπάσκετ αυτοί που το θυμούνται μόνο όταν κρύβει οπαδική κόντρα...

Τους ερέθισε τους φανατικούς του «Δικεφάλου» το κόκκινο του Ολυμπιακού και η αποικιοκρατική υπεροψία που έδειξαν οι Αγγελόπουλοι όταν επιχείρησαν να κουρσέψουν τον πάγκο του ΠΑΟΚ. «Τρύπημα», είδα ότι αποκαλούν τη μεθόδευση στα μέσα κοινωνικής αποχαύνωσης. «Επρεπε», γράφουν, «να ζητήσουν πρώτα την άδεια της διοίκησης πριν συμφωνήσουν με τον προπονητή της». Σωστό αυτό το τελευταίο, αλλά εξίσου σωστή η ένσταση των απέναντι: «Αφού δεν ενοχλήθηκε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, δεν πέφτει λόγος στην κερκίδα του».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν σε όλα το βράδυ της Κυριακής και μάλιστα δρομολογήθηκε η πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον ΠΑΟΚ. Αλλά οι οργανωμένοι άσκησαν βέτο με τη δύναμη που τους δίνει το εθιμικό δίκαιο του ελληνικού αθλητισμού, οπότε τα συμβόλαια κλειδώθηκαν στο συρτάρι, μέχρι νεωτέρας.

Ο Μίλαν Τόμιτς, που παρακολουθεί αμίλητος τα απανωτά σίριαλ (Κολέ, Μαρκόπουλου κ.ο.κ.) και διστάζει να ανοίξει το στόμα μετά τη σφαλιάρα του «Ζηρίνειου», συνεχίζει σε ρόλο πρώτου προπονητή. Μέχρι νεωτέρας και αυτός. Εάν έχει εξαρχής ενημερωθεί ότι αποτελεί προσωρινή λύση, έχει καλώς. Ειδάλλως, θα κερδίσει και χειροκρότημα από τους προσωπικούς του οπαδούς, όταν αποφασίσει την ηρωική έξοδο.

Ας μη ξεχνάμε, ότι και αυτός προβιβάστηκε με βασικό επιχείρημα το λαϊκό του έρεισμα. Εάν οι κλακαδόροι του λιμανιού κοιτούσαν τη δουλειά τους τη νύχτα της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα είχε σήμερα προπονητή (όχι τον αδοκίμαστο Τόμιτς ούτε τον Μαρκόπουλο, αλλά) τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μόλις 17 μήνες μετά τη δεύτερη κατάκτηση του ευρωπαϊκού θρόνου, ο πελαγωμένος Ολυμπιακός εξακολουθεί να κλυδωνίζεται σαν καρυδότσουφλο, έρμαιο των κυμάτων που του προκαλεί κάθε ήττα από τον «αιώνιο αντίπαλο». Φουρτούνα σε ένα φλιτζάνι του καφέ, λέγεται αυτό.

Ποιος ενδιαφέρεται για το ψωρο-Κύπελλο της ψωρο-Ελλάδας, πέρα από το πρόσκαιρο πληγωμένο «εγώ» των οπαδών; Σάμπως ενδιαφέρεται για το μπάσκετ οποιοσδήποτε από δαύτους; Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Κυριακής ζουν και αναπνέουν, όπως και οι ορκισμένοι της απέναντι όχθης. Οι αντίστοιχοι του Βορρά έχουν τον δικό τους καημό: ψάχνουν στο ημερολόγιο πότε είναι το επόμενο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης για να βγάλουν εκεί το άχτι τους.

Και η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες, με ταμπούρλα και με άφθονο θέατρο του παραλόγου.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags