Facebook Pixel Ο Δημήτρης Ιτούδης γράφει για τον θρίαμβο της Βαρκελώνης
| 2011-05-08 23:49:00

Ο Δημήτρης Ιτούδης γράφει για τον θρίαμβο της Βαρκελώνης

Ο Δημήτρης Ιτούδης γράφει για τον θρίαμβο της Βαρκελώνης

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για την κατάκτηση του 6ου αστεριού, τον Διαμαντίδη και τον προπονητή του τριφυλλιού.

Για την πορεία έως τη Βαρκελώνη: «Το ξεκίνημά μας στην κανονική περίοδο, ήταν αυτό που μας έδειξε ότι η ομάδα έχει και χαρακτήρα αλλά και ικανότητες. Στο Top-16, αρχίσαμε με το ιδανικό 2/2 αλλά δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια. Γνωρίσαμε δύο ήττες, δεν πήραμε τη διαφορά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και αναγκαστήκαμε να τα παίξουμε όλα για όλα στο το τελευταίο παιχνίδι στη Μάλαγα, το οποίο ήταν κομβικό γιατί με νίκη προκρινόμαστε και με ήττα αποκλειόμαστε!

Τελικά πήραμε το εισιτήριο για τα προημιτελικά ως δεύτεροι και κληθήκαμε να αντιμετωπίσαμε ένα από τα θεωρητικά – και όχι αδίκως – μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, την Μπαρτσελόνα που είχε πολύ ταλέντο, βάθος, ποιότητα, εμπειρία και καλό προπονητή! Το γεγονός ότι την αποκλείσαμε και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, αναμφίβολα μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση κυρίως επειδή όλος ο κόσμος είδε ότι κυριαρχήσαμε απόλυτα σε αυτή τη σειρά των αγώνων!

Για το φάϊναλ-φορ: «Άκουγα πολλούς δημοσιογράφους να λένε ότι η Σιένα είναι πιο “πεινασμένη”, πιο σκληρή και πιο νεαρή ομάδα, αλλά εμείς καταφέραμε να αποσυντονίσουμε τελείως το σύστημα της, παίζοντας εκπληκτική άμυνα... Στον τελικό κόντρα στην Μακάμπι, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πιο επιθετική ομάδα της διοργάνωσης και οφείλαμε να “σταματήσουμε” τον επιθετικό οίστρο της. Νομίζω ότι για μία ακόμη φορά η αμυντική μας προσπάθεια ήταν άκρως αποτελεσματική και αν δεν κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη και δεν χάναμε ορισμένα εύκολα καλάθια και μερικές βολές στην τελευταία περίοδο, θα κερδίζαμε πιο εύκολα... Νομίζω όμως ότι δίκαια είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης!»

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι ένας τεράστιος παίκτης και αθλητής κι ένας τεράστιος άνθρωπος! Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι μαζί του, γιατί αποτελεί το απόλυτο πρότυπο για πολλά παιδιά και θεωρώ ότι εδώ και χρόνια, παρ’ότι ακόμη συνεχίζει να παίζει, έχει περάσει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ επειδή καταφέρνει να παρακινεί ανθρώπους να του μοιάσουν και αυτό αποτελεί το πιο υγιές παράδειγμα για όλους! Το βασικό αγωνιστικό του χαρακτηριστικό, πέρα από τα απίστευτα αθλητικά και μπασκετικά του προσόντα, είναι ότι βρίσκεται συνεχώς στην... τσίτα! Έχει συνεχώς άγχος ότι... αύριο δεν θα είναι καλός, θέλει να κάνει συνεχώς προπόνηση, θέλει να είναι ενημερωμένος για όλες τις λεπτομέρειες των αντιπάλων... Όταν βρίσκεσαι στην κορυφή, για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα, χρειάζεσαι καθοδήγηση... Ο Καίσαρας είχε πάντα πίσω από τον θρόνο έναν τύπο που του έλεγε συνεχώς, «είσαι άνθρωπος, δεν είσαι Θεός!», γιατί μπορούσε κάλλιστα να τρελαθεί... Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μήτσο, ο οποίος είναι συγκεντρωμένος και ξέρει να διεκδικεί το επόμενο τρόπαιο... Αύριο θα είναι στην προπόνηση γιατί ξέρει ότι μόνο μέσω της προπόνησης μπορεί να φτάσει ψηλά!»

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Για τον Ζέλικο, αν αυτός ο άνθρωπος που έχει κερδίσει... όλον τον κόσμο, έχει συνεχώς τέτοια σπίθα, τέτοιο πάθος και τέτοια επιθυμία για τίτλους, τότε εμείς οι υπόλοιποι που στεκόμαστε δίπλα του και είμαστε νεότεροι, πρέπει να έχουν την πενταπλάσια! Είναι μεγάλη μου τιμή που πάνω απ‘ όλα είναι φίλος μου! Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εδραιώσει μία σχέση που έχει περάσει από διάφορα στάδια, αλλά στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και την αλληλοεκτίμηση. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο και ο Ζέλικο έχει άγχος πριν από τους μεγάλους αγώνες, με την θετική και δημιουργική έννοια όμως... Έτσι διατηρείται σε εγρήγορση και καταφέρνει κάθε λίγο και λιγάκι να αφήνει άφωνη όλη την Ευρώπη...»

Για την αναγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού που αναγνωρίζει τη συμβολή μου σε όλο αυτό το αποτέλεσμα... Με τιμά αφάνταστα αυτή η αγάπη που μου δείχνουν κι εγώ από την πλευρά μου τους την ανταποδίδω με την αφοσίωση και τη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια για λογαριασμό αυτού του τεραστίου συλλόγου!»

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags