Facebook Pixel Γκάλης Vs Ομπράντοβιτς! (BINTEO)
| 2011-05-12 12:22:00

Γκάλης Vs Ομπράντοβιτς! (BINTEO)

Γκάλης Vs Ομπράντοβιτς! (BINTEO)

Γάνδη, 7 Απριλίου 1988. Όταν ο Ομπράντοβιτς συνάντησε τον Γκάλη. Πώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε ως παίκτης, τον "θρύλο" του ελληνικού μπάσκετ.

O Νίκος Γκάλης σε μια ακόμη παράστασή του σημειώνει 41 πόντους στον μικρό τελικό του Final-4 της Γάνδης, κόντρα στην Παρτιζάν. Το παιχνίδι όμως έχει μια ιδιαιτερότητα... Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να μαρκάρει -χωρίς επιτυχία είναι αλήθεια- τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Κανείς δεν φανταζόταν τότε πως θα εξελιχθεί η καριέρα και η πορεία των δύο αντρών.

Ο Γκάλης έγινε ο απόλυτος σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο "Ζοτς" με τους συνολικά 30 τίτλους που έχει κατακτήσει ως προπονητής, έγινε ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών" των πάγκων. Σίγουρα ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης δεν υπήρξε ποτέ πρωτοκλασάτος παίκτης, όμως υπήρξε ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών.

Πολύ καλός αμυντικός, κακός επιθετικός άλλα πάντα... εγκεφαλικός ο προπονητής των τίτλων. Απολαύστε σε video τη... "μονομαχία" Γκάλη-Ομπράντοβιτς και θυμηθείτε πως ήταν πριν 23 χρόνια οι Ντίβατς, Πάσπαλι, Τζόρτζεβιτς, Γιαννάκης και Ιωαννίδης.

Παρτιζάν-Άρης 105-93

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Τζόρτζεβιτς 7, Ομπράντοβιτς 2, Γκρμπόβιτς 13, Σάβοβιτς, Πετσάρσκι 24, Ντίβατς 31, Πάσπαλι 21, Νάκιτς 7

ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 11, Γκάλης 41, Σούμποτιτς 18, Ρωμανίδης 7, Φιλίππου 4, Γουίλτζερ 10

*Το Final-4 της Γάνδης και η μαύρη γάτα...

Ο Άρης κατέκτησε την τέταρτη θέση στη Γάνδη και γι αυτό ίσως ευθύνεται μια... γάτα. Έξαλλος ήταν ο προληπτικός Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς η αποστολή της ελληνικής ομάδας είχε καταλύσει σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο είχε ως θυρεό μια μαύρη γάτα που δέσποζε στην οροφή του.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags