Facebook Pixel Υπόκλιση Σκαριόλο σε "Kill Bill" κι Εθνική
| 2015-09-14 17:45:00

Υπόκλιση Σκαριόλο σε "Kill Bill" κι Εθνική

Υπόκλιση Σκαριόλο σε "Kill Bill" κι Εθνική

Ο εκλέκτορας των “φούριας ρόχας”, Σέρτζιο Σκαριόλο παραχώρησε δηλώσεις, όπου αναφέρθηκε στον επερχόμενο προημιτελικό, ανέλυσε το παιχνίδι της “γαλανόλευκης“, εξήρε την ποιότητα των παικτών της και εξήγησε πως θα κινηθεί η δική του ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι θα πρέπει να κάνει η Ισπανία: “Θα πρέπει να κάνουμε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε την Ελλάδα. Και αυτό ίσως και να μη σταθεί αρκετό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ ώστε να τους κερδίσουμε. Θα πρέπει να σταθούμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, έχοντας υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και συνέπειας στο παιχνίδι και στο πλάνο μας. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε και αρκετά καλοί στην άμυνα μας.

Έχουμε δείξει κάποια αρκετά καλά στοιχεία στην άμυνα μας, αλλά είχαμε και αρκετά κενά διαστήματα και αυτά θα πρέπει να τα βελτιώσουμε ενόψει της Ελλάδας γιατί είναι μία ομάδα που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και να σε πληγώσει. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας”.

Για το στοιχείο που θα κρίνει το ματς: “H συγκέντρωση. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι. Και η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Διαθέτουμε την καλύτερη επίθεση στο τουρνουά, έχουμε επιθετικές αρετές και μπορούμε να δημιουργήσουμε κινδύνους στον αντίπαλο. Η Ελλάδα είναι μία πολύ καλή ομάδα, συμπαγής και ιδιαίτερα έμπειρη. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι σε χαμηλό σκορ και θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το κομμάτι”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών: “Οι Ρούντι, Γκασόλ και Ρίμπας είναι κάπως καλύτερα, αλλά θα δούμε πως θα παρουσιαστούν. Ελπίζω να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται και να καταφέρουν να παίξουν. Ελπίζω να μπορέσουν να αγωνιστούν”.

Για την ποιότητα της Ελλάδας και συγκρίσεις με παλαιότερους αγώνες: “Οι συγκρίσεις είναι πάντα δύσκολες, αλλά το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε απέναντι τους ήταν πριν δύο χρόνια. Έχουν αλλάξει πράγματα από τότε. Όμως, σαφώς και διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Όλοι οι παίκτες τους είναι καλοί. Κάποιοι από αυτούς παίζουν στο ΝΒΑ, ενώ οι υπόλοιποι πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη έχοντας κερδίσει όλοι τους την Ευρωλίγκα. Αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο με πολλές συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ, έχοντας όλοι τους σημαντικό ρόλο στους συλλόγους που ανήκουν.

Ακόμη και κάποιοι από τους Έλληνες παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον, είναι παίκτες υψηλού επιπέδου και αυτό δείχνει την μεγάλη ποιότητα αλλά και το βάθος που διαθέτει το ρόστερ τους. Είναι ένα εξαιρετικά δυνατό και ισχυρό σύνολο που ποντάρει στην ομαδικότητα του. Είναι σπουδαία ομάδα και ισχυρή σε όλες τις θέσεις”.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ισπανία: “Προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους μας μέσα στην ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να υποφέρουμε μέσα στο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να παλέψουμε για την κάθε κατοχή, σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και ξέρουμε πως ενδέχεται να κριθεί στο τελευταίο σουτ, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πρέπει να έχουμε υπομονή”.

Για τον Σπανούλη: “Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη. Είναι πολυδιάστατος παίκτης. Ξέρει να διεισδύει μέσα στη ρακέτα, ξέρει να προστατεύει την μπάλα και είναι ικανότατος στο να σημειώνει μεγάλα σουτ. Είναι σπουδαίος σκόρερ και καλός δημιουργός. Ξέρει να τροφοδοτεί σωστά τους συμπαίκτες του, ξέρει να λειτουργεί καλά στα δύσκολα και στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα. Ξέρει να δίνει λύσεις σε ένα παιχνίδι. Διαθέτει τεράστια ποιότητα σαν παίκτης. Και δεν πρόκειται για παίκτη εγωιστή, καθώς ξέρει να λειτουργεί ομαδικά”.

Για την αντιμετώπιση του “Kill Bill”: “Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Έχουν και καλούς σέντερ. Οι Κουφός και Μπουρούσης δίνουν σκορ στην ομάδα τους. Βρίσκονται και οι δύο σε αρκετά καλή κατάσταση και αυτό ως ένα βαθμό οφείλεται και στην καλή απόδοση των δημιουργών τους, καθώς έχουν εξαιρετικούς πασέρ στα γκαρντ όπως τους Σπανούλη, Καλάθη, και Ζήση που κάνουν περίφημη δουλειά. Δεν μπορείς να σταματήσεις απόλυτα τον Σπανούλη. Αυτό δεν γίνεται. Αλλά μπορείς να τον περιορίσεις. Όμως, το θέμα για εκείνους δεν είναι να κερδίσει ο Σπανούλης, αλλά η Ελλάδα”.

Για τους Έλληνες NBAερς: “Έχουν καλούς παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ. Ο Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει για την αθλητικότητα του, αλλά και για τη διάσταση που μπορεί να δώσει στο παιχνίδι της Ελλάδας. Ο Κουφός είναι ένας δυνατός και ικανός ψηλός μέσα στη ρακέτα και έχει κάνει ένα καλό δίδυμο μαζί με τον Μπουρούση“.

Για το αγωνιστικό προφίλ της Ελλάδας: “Η Ελλάδα συνηθίζει να παίζει καλά με τρεις γκαρντ, με τρεις δημιουργούς στην πεντάδα της. Ο Αντετοκούνμπο συνήθως ξεκινάει στο “3” και στη συνέχεια παίζει στο “4“. Έχουν αθλητικούς και καλούς παίκτες στη θέση του πάουερ-φόργουορντ, όπως τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Καϊμακόγλου και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Νομίζω πως τα “4άρια” μας διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά τους “4άρια” και πιστεύω πως αν παίξουμε όπως πρέπει, βγάζοντας τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο, λειτουργώντας με συγκέντρωση, μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά απέναντι τους”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags