Facebook Pixel Η εφαρμογή του "τα έχουμε δει όλα"
| 2011-05-31 16:21:00

Η εφαρμογή του "τα έχουμε δει όλα"

Η εφαρμογή του "τα έχουμε δει όλα"

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ ανδρών και αναλύει την πιθανότητα να κάνει το 3-0 ο Παναθηναϊκός και να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Εντεκα χρόνια βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και τα έχει καταφέρει όλα. Πέντε ευρωπαϊκά, δέκα πρωταθλήματα Ελλάδας, έξι κύπελλα. Εχει κατακτήσει τίτλους με κάθε τρόπο που θα μπορούσαν να ονειρευτούν οι οπαδοί της ομάδας. Ευρωπαϊκό στην έδρα της αντιπάλου στον τελικό, ευρωπαϊκό στην έδρα του Παναθηναϊκού, πρωταθλήματα με 3-0, με 3-1, με 3-2, τίτλο με μειονέκτημα έδρας (το 2009), πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού, έστω κι αν το ματς δεν τελείωσε ποτέ (στον περσινό τέταρτο τελικό).

Το μόνο που δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι να κατακτήσει την κούπα κερδίζοντας δύο φορές τον «αιώνιο» αντίπαλο μέσα στο Στάδιο Ειρήνης κ Φιλίας. Κάτι που έχει την ευκαιρία να το κάνει την Τετάρτη το βράδυ. Να κάνει το sweep με μειονέκτημα έδρας.

Αν ρωτήσετε τον ίδιο θα σας πει πως δεν τον απασχολεί το πως, αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που θα κάνει θα είναι να προετοιμάσει τους παίκτες του για μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Ο στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε αυτή έρθει στο 3ο, είτε στο 4ο, είτε στο 5ο ματς. Ομως αν το καταφέρει και αυτό, τότε η φράση «τα έχουμε δει όλα» θα ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. Και θα αφορά την θητεία του Ζοτς στον «πράσινο» πάγκο.

Για να έρθει πάντως το 3-0, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μην εμφανιστεί ξανά με «κενά» στο ξεκίνημα του ματς, όπως συνέβη στα δύο πρώτα παιχνίδια. Οσο δύσκολο φαντάζει να καταφέρει ο Ολυμπιακός να γυρίσει τη σειρά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να μην αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι». Τούτη τη φορά θα πάνε σαφώς πιο «ψυλλιασμένοι». Τούτη τη φορά δεν θα υπάρχει επιστροφή για τον Ολυμπιακό. Τούτη τη φορά, αν οι παίκτες του Ιβκοβιτς πάρουν παρόμοια διαφορά με τα δύο πρώτα ματς (+9 στο πρώτο, +10 στο δεύτερο) θα πρέπει να τη διατηρήσουν με κάθε τρόπο. Αν δεν το κάνουν, καλό θα είναι να σκεφτούν γιατί οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες της ομάδας λυγίζουν μπροστά στην επιτυχία, όπως συνέβη και απέναντι στη Σιένα...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags