Facebook Pixel Η σκούπα θα έπαιρνε μαζί της τον "Ντούντα"
| 2011-06-02 07:45:00

Η σκούπα θα έπαιρνε μαζί της τον "Ντούντα"

Η σκούπα θα έπαιρνε μαζί της τον "Ντούντα"

Ο Κώστας Βαϊμάκης γράφει  για τη νίκη του Ολυμπιακού, τη "σκούπα" που αν ερχόταν από τους "πράσινους" θα ...έπαιρνε μαζί της και τον Ίβκοβιτς και τη μοιραία σύγκριση με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο Πελεκάνος με τον Πρίντεζη δεν έδωσαν απλά παράταση ζωής στον Ολυμπιακό και την ευκαιρία να πάει στο ΟΑΚΑ «ζωσμένος με εκρηκτικά», σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει τη σειρά στο ΣΕΦ για πέμπτο παιχνίδι. Κυρίως πρόσφεραν ένα «σωσίβιο» στον Ίβκοβιτς, το οποίο δεν του έχουν πετάξει στη σειρά των play-offs οι δυο συμπατριώτες του, ο Τεόντοσιτς με τον Κέσελ, από τους οποίους τόσα πολλά περίμενε φέτος. Απόλυτα λογικά ήταν που άφησε ο προπονητής τον Κέσελ εκτός 12άδας κι αν δεν ήταν περίπου δεδομένη η λαϊκή κατακραυγή, δεν αποκλείω να έκανε κάτι παρόμοιο και με τον Τεόντοσιτς «προς γνώση και συμμόρφωση». Αν ήμασταν στα τέλη Απριλίου, ίσως το σκεφτόταν, όπως είχε κάνει λίγο πριν και με τον Μπουρούση.

Σκεφτείτε για παράδειγμα να έχανε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό και να έπαιρναν οι «πράσινοι» το πρωτάθλημα με «σκούπα»: μοιραία θα πέρναγε από το μυαλό όλων, ότι ο περσινός Ολυμπιακός, του Παναγιώτη Γιαννάκη που έφταιγε πάντα για τα πάντα, πήρε το κύπελλο, έπαιξε τελικό Ευρωλίγκας και έχασε 3-1 στα τελικά των play-offs. Ενώ ο «Ντούντα», που έφτιαξε την ομάδα εν λευκώ όπως ακριβώς ήθελε, που του πρόσφεραν οι ιδιοκτήτες τον Σπανούλη στο πιάτο, αποδυναμώνοντας παράλληλα τον βασικό αντίπαλο, μπορεί να πήρε το κύπελλο κι αυτός, αλλά final - four δεν πήγε. Κι αν έχανε με 3-0, τότε θα είχε αποτύχει σχεδόν παταγωδώς.

Τώρα; Τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει στο ΟΑΚΑ αυτό που έκανε στον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ. Δύσκολο ακούγεται, αλλά για να εκθρονίσεις τον Παναθηναϊκό χρειάζεται να κάνεις δύσκολα πράγματα και στο σπίτι σου και μακριά απ’ αυτό, εφόσον το πλεονέκτημα έδρας πέταξε μακριά πολύ νωρίς. Μόνο που για να γίνει αυτό σε μια έδρα καυτή και με έναν Παναθηναϊκό που δεν θα είναι τόσο χαλαρός όσο ήταν στο ΣΕΦ - μια που ήξερε ότι μια ήττα δεν θα του στοίχιζε ιδιαίτερα - πρέπει να πάρει βοήθειες όχι μόνο από τον Πελεκάνο και τον Πρίντεζη, όχι μόνο από τον Λούκας και τον Χαλπερίν, αλλά κυρίως από τους «πρωτοκλασσάτους» του παίκτες: τον Σπανούλη και τον Μπουρούση, που δικαιολόγησαν τα «γαλόνια» τους στο ΣΕΦ και από τον Τεόντοσιτς, που παίζει σαν να τελείωσε η φετινή του συνεισφορά με τα όσα ωραία έκανε στον τελικό κυπέλλου.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, απλά είναι τα πράγματα: με λίγο καλύτερο τον Διαμαντίδη στο τέλος, το παιχνίδι θα το κέρδιζε, αφού λίγο - πολύ οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που περιμένει ο Ομπράντοβιτς να κάνουν. Ο Μπατίστ ήταν καλός όπως πάντα, ο Νίκολας ήταν ο τρίτος παίκτης που ψάχνει ο «Ζοτς» για να τραβήξει το κουπί, ο Βουγιούκας του έδωσε 9 πόντους, ο Καλάθης πρόσφερε αρκετά, Φώτσης και Σάτο επίσης. Ζητούμενο για τους «πράσινους», είναι να ξεκουραστούν ψυχικά και σωματικά, για ένα ματς που είναι στο χέρι τους να γίνει το τελευταίο μιας σεζόν που τους είχαν όλοι σχεδόν «ξεγραμμένους», αλλά ίσως τελειώσει την Κυριακή με ένα ακόμα ευρωπαϊκό κι ένα πρωτάθλημα στην πλούσια συλλογή τους.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags