Facebook Pixel Ο νέος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού θα είναι…
| 2011-06-07 12:59:00

Ο νέος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού θα είναι…

Ο νέος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού θα είναι…

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος μοιάζουν να είναι ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό.

Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Τους λόγους θα τους έχετε διαβάσει ή μπορείτε να τους πληροφορηθείτε από τα σχετικά σημερινά ρεπορτάζ. Εμείς θα καταπιαστούμε με ένα θέμα, που θα έχει λόγο ύπαρξης μόνο αν μείνουν τα δύο αδέρφια στην ΚΑΕ. Διότι αν δεν μείνουν, τότε τα δεδομένα αλλάζουν όχι μόνο στο κεφάλαιο, που θα θίξουμε, αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ.

Μένουν, λοιπόν, οι Αγγελόπουλοι, μένει ο Ίβκοβιτς, λέμε πως φεύγει ο Παπαλουκάς, ποιος θα είναι ο νέος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού; Θα μου πείτε «εδώ είναι να φύγουν οι Αγγελόπουλοι, με αυτό ασχολείσαι;». Είπαμε: μιλάμε για την περίπτωση, που τα δύο αδέρφια μείνουν εκεί, που είναι. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, μπορούν να πουν το εξής: «Τι να τον κάνει τον πλέι-μέικερ ο Ολυμπιακός; Ο Σπανούλης θα μείνει, ομοίως και ο Τεόντοσιτς με τον Γκόρντον, θα επιστρέψει και ο Σλούκας. Είμαστε κομπλέ».

Εμ δεν είσαστε. Ή μάλλον δεν θα είναι ο Ολυμπιακός. Ο λόγος είναι προφανής. Κανείς από τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη και Γκόρντον δεν είναι «καθαρός» πλέι-μέικερ. Και ο Σλούκας, όσο ταλαντούχος κι αν είναι, δεν είναι Παπαλουκάς. Ο «Τεό» έχει ακούσει τα μύρια όσα, προστέθηκε σε αυτά και η δυσφορία για τις χαμένες βολές στο ΟΑΚΑ. Εκεί ήταν συγκλονιστικός, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να βάλει την σφραγίδα του για μία νίκη, που πιθανότατα θα άλλαζε την μοίρα του Ολυμπιακού, ομοίως και την δική του. Γενικώς και αυτό δεν είναι κάτι, που αμφισβητείται, ο 34χρονος πλέι-μέικερ δεν είναι αυτός, που ήταν.

Φυσιολογικό είναι αυτό. Περνάνε τα χρόνια, άλλοι επηρεάζονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Είναι, όμως, «καθαρός» πλέι-μέικερ. Και πάνω απ’ όλα παίκτης με τεράστιο ειδικό βάρος. Παίζει δεν παίζει καλά. Έχοντας τον στο ρόστερ σου, νοιώθεις ήσυχος. Τώρα, που λογικά θα φύγει, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τέτοιον παίκτη. Θα πρέπει να τον αναζητήσει και ουχί στο ελληνικό μέτωπο. Ο Νίκος Ζήσης είναι η μοναδική ελληνική λύση, αν και επίσης δεν είναι φυσικός πλέι-μέικερ. Άσχετα του ότι έχει ακόμη συμβόλαιο με την Σιένα και οι Πειραιώτες ακόμη και αν μείνουν οι Αγγελόπουλοι, δεν θα δίνουν πλέον αποζημιώσεις. Αυτά…παλιά!

Επομένως, ο περί ου ο λόγος θα αναζητηθεί στην κοινοτική ή στην αμερικάνικη αγορά. Ένας τύπου Πριτζιόνι. Τύπου είπαμε. Όχι ο σιτεμένος Αργεντινός. Ή ένας…Παπαλουκάς. Αν και στα μέτρα του, μόνο εύκολο δεν είναι να βρεις.

Προς το παρόν, πάντως, το μυαλό είναι στο τι τελικά θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Αν θα μείνουν, οι Ολυμπιακοί πρέπει να βγουν και να πανηγυρίζουν σαν να πήρε η ομάδα του 10 πρωταθλήματα. Αν όχι, το μυαλό πολλών θα πάει σε εποχές Όβτσινα, Γκούλιας, Εμρέ Εκίμ και Τζιγκάνοβιτς. Στο μπάσκετ η κόλαση από τον παράδεισο δεν είναι πολύ μακριά. Και οι Ολυμπιακοί το ένοιωσαν για τα καλά, όταν ο Κόκκαλης τα παράτησε και η αγαπημένης τους ομάδα πάλευε να μπει στα πλέι-οφ!

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags