Facebook Pixel «Τον πίστεψα παρά τον πυρετό»
| 2011-01-13 01:37:00

«Τον πίστεψα παρά τον πυρετό»

«Τον πίστεψα παρά τον πυρετό»

Την ευθύνη για τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Δημήτρη Διαμαντίδη ανέλαβε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο σημείωσε πως ήταν αδύνατον να μην χρησιμοποιήσει τον ηγέτη των «πρασίνων». Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο και είπε η ατμόσφαιρα ήταν παραδειγματική.

«Πρώτα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, γιατί άξιζε να κερδίσει. Έπαιξε πολύ έξυπνα σε άμυνα κι επίθεση στα τελευταία τρία λεπτά, γι' αυτό και πήρε τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο πολλές φορές το συζητούν πριν αρχίσει η σεζόν. Εμείς ήμασταν νευρικοί κι αυτό είναι ένας από τους λόγους της ήττας. Είχαμε 74 κατοχές έναντι 73, αλλά είχαμε μεγάλη αστοχία. Ήμασταν άστοχοι λόγω της καλής άμυνας στο "1 εναντίον 1" του αντιπάλου στο λόου ποστ. Επίσης γιατί ήμασταν νευρικοί, δεν διαβάζαμε την άμυνα για να σουτάρουμε από καλύτερη θέση», ανέφερε αρχικά ο Ζοτς και συνέχισε:

«Πιστεύω πως ομαδικά παίξαμε καλή άμυνα, αλλά δεχθήκαμε και... φθηνά καλάθια. Στα τελευταία δύο λεπτά δεχθήκαμε δύο εύκολα λέι απ. Μία ομάδα με την εμπειρία μας πρέπει να αντιδράσει διαφορετικά. Συγχαρητήρια και πάλι στον Ολυμπιακό.

Είμαι περήφανος για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Απόψε έδωσαν παράδειγμα σε όλους στην Ελλάδα. Πριν από το τζάμπολ ο διαιτητής Σχινάς μας είπε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα πρέπει να αποχωρήσουμε κι αυτό κάναμε. Αυτό είναι καλό. Παράδειγμα για όλους. Θα παρακολουθήσω τι συμβαίνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παρότι χάσαμε ο κόσμος σεβάστηκε τους παίκτες του Ολυμπιακού κι εμείς δεχθήκαμε τις αποφάσεις των διαιτητών. Καμία σχέση με πέρυσι. Κανείς δεν ξεχνά τι έγινε πέρυσι. Αν αυτό είναι το σωστό παράδειγμα, ας το ακολουθήσουν. Συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα».

Όσον αφορά τον Διαμαντίδη σχολίασε: «Μετά το ματς με τον Ίκαρο, ο Διαμαντίδης ήρθε μόνο σε μία προπόνηση και για 30 λεπτά. Κυριακή δεν ήρθε, ούτε τη Δευτέρα, ούτε το πρωί στην προπόνηση πριν από τον αγώνα. Πρόκειται για ανάλυση στρατηγικής. Απόψε ήρθε κι είπε πως ήταν καλύτερα. Μιλάμε για τον αρχηγό μας, τον καλύτερο παίκτη μας, τον ηγέτη μας. Δεν ξέρω αν εμπιστεύομαι άλλον όπως αυτόν. Ο τρόπος που αγωνίστηκε χωρίς αγωνιστικότητα, χωρίς δύναμη, οφείλεται σε αυτό.

Αν κάποιος ευθύνεται, αυτός είμαι εγώ. Αποφάσισα να τον κρατήσω, να πηγαίνει η μπάλα σ' αυτόν. Δεν είναι πρόβλημα μόνο πώς έπαιξε αυτός. Οι ψηλοί μας είχαν 5/17 σουτ κάτω από το καλάθι. Δεν είναι φυσιολογικό για τους Μπατίστ και Βουγιούκα να σουτάρουν έτσι. Πιστεύω θα μας βοηθήσει αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια, αλλά ακολουθούν πολύ πιο σημαντικά παιχνίδια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags