Facebook Pixel Αυτό απάντησε ο Πασκουάλ για την επιλογή του να κάνει φάουλ στο τέλος!
Μπάσκετ
| 2017-02-25 01:20:00

Αυτό απάντησε ο Πασκουάλ για την επιλογή του να κάνει φάουλ στο τέλος!

Αυτό απάντησε ο Πασκουάλ για την επιλογή του να κάνει φάουλ στο τέλος!

Διαβάστε τι δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ για την σημερινή αγχωτική νίκη επί της Ούνικς και την επιλογή του να κάνει φάουλ, προκειμένου να έχει ο Παναθηναϊκός την τελευταία επίθεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός κόουτς στην συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη επί της Ούνικς Καζάν: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε πως όλες οι ομάδες που κέρδισαν ένα τρόπαιο, σαν εμάς, έχουν μεγάλο πρόβλημα να κερδίσουν το επόμενο παιχνίδι της EuroLeague. Όλες οι ομάδες είχαν θέματα, το είδαμε με την Αρμάνι Μιλάνο, με την Μπάμπεργκ, με τη Μακάμπι. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς να παίζουμε άμυνα. Νομίζω ότι απόψε κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι αμυντικά. Στο γ' δεκάλεπτο κάναμε κάποια καλά διαστήματα στην άμυνα, αλλά ήμασταν κακοί επιθετικά. Το σημαντικό είναι ότι πιστέψαμε στη νίκη".

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague: "Είμαστε στον σωστό δρόμο. Η ποιότητά μας είναι ανάλογα της συγκέντρωσης και της έντασης που έχουμε στο παιχνίδι. Χωρίς αυτά είναι αδύνατο να κερδίσουμε οποιαδήποτε παιχνίδι. Απόψε μάς έλειπαν λίγο απ όλα. Η Ούνικς Καζάν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι: "Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε, είναι κι αυτή μια πιθανότητα. Από την άλλη, αν δούμε τα περισσότερα παιχνίδια της EuroLeague κρίνονται με πολύ μικρές διαφορές. Το έχω ξαναπεί ότι πρέπει να βελτιώσουμε το πως ξεκινάμε τα παιχνίδια. Ειδικά στην άμυνα δεν καταφέρνουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι στην αρχή. Απόψε παίξαμε καλύτερη άμυνα στο β' μέρος, ωστόσο τούς δώσαμε τη δυνατότητα να παίξουν με άλλη αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, ομάδες σαν την Ούνικς Καζάν είναι πιο επικίνδυνες γιατί παίζουν χωρίς πίεση".

Για την απόφαση να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ούνικς Καζάν: "Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τι πηγαίνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχα τάιμ άουτ, ήταν ένα παιχνίδι με πολλές κατοχές. Πήγε ψηλά το σκορ. Η εντολή ήταν να προσπαθήσουμε να κλέψουμε την μπάλα. Ήμασταν κοντά δύο φορές".

Για το αν η ομάδα του παίζει περισσότερο απ ότι θέλει με το ένστικτο: "Έχουμε παίκτες που παίζουν με το ένστικτο και αυτό δεν μπορούμε να τους το κόψουμε. Εκεί έγκειται η ποιότητά τους. Το "κλειδί" είναι να προσαρμόζεις αυτό το ένστικτο στη λειτουργία της ομάδας. Στο α' ημίχρονο είχαμε τρεις ασίστ, αριθμός που δεν ήταν φυσιολογικός. Πρέπει να αφήνεις τους παίκτες να βγάζουν προς τα έξω το ένστικτό τους, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να είναι σαφές ότι η δημιουργία δεν είναι ατομικό στοιχείο, αλλά θέμα της ομάδας".

Για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση: "Μέχρι τώρα, στα δεύτερα παιχνίδια με τις ομάδες, έχουμε καταφέρει να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τον α' γύρο. Απόψε αμυντικά δεν βελτιωθήκαμε στο κομμάτι της τακτικής. Κάτι που είναι δική μου ευθύνη. Επιθετικά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το παιχνίδι στη Ρωσία. Αντιληφθήκαμε καλύτερα που θα έχουμε το πλεονέκτημα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags