Facebook Pixel Ο Μίσσας "έσκασε" τους βασικούς της Εθνικής - Η κούραση και τα τραγικά ποσοστά! (ΦΩΤΟ)
| 2017-09-13 21:05:00

Ο Μίσσας "έσκασε" τους βασικούς της Εθνικής - Η κούραση και τα τραγικά ποσοστά! (ΦΩΤΟ)

Ο Μίσσας "έσκασε" τους βασικούς της Εθνικής - Η κούραση και τα τραγικά ποσοστά! (ΦΩΤΟ)

Τί ασυνήθιστο έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός όσον αφορά στο rotation κόντρα στη Ρωσία και γιατί οι διεθνείς μας "έσπασαν" τα καλάθια;

Η Ελλάδα γνώρισε «πικρό» αποκλεισμό από το Ευρωμπάσκετ 2017 χάνοντας στα προημιτελικά από τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ίσως η αιτία για την κατάρρευση της ομάδας μας στην τελευταία περίοδο, που έφερε και την ήττα, έγκειται στο πολύ μικρό rotationτου Κώστα Μίσσα.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε ελάχιστες ανάσες στους βασικούς του παίκτες, με αποτέλεσμα αυτοί να «σκάσουν» από την κούραση. Όπως μπορείτε να δείτε και στα στοιχεία στο τέλος του κειμένου, πέντε παίκτες της Ελλάδας έπαιξαν για πάνω από 32 λεπτά!

Ο Μπουρούσης αγωνίστηκε για 32:33, ο Παπανικολάου για 37:24, ενώ Καλάθης, Σλούκας και Πρίντεζης ξεπέρασαν τα 33 λεπτά! Μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι 5 θεωρούνται οι καταλύτες της Εθνικής και σε αυτούς πηγαίνει η μπάλα στα δύσκολα. Μετά από τέτοια καταπόνηση, λοιπόν, δεν φαντάζει καθόλου παράλογο που έμειναν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο και δεν είχαν καθαρό μυαλό για να κρατήσουν την Ελλάδα στο παιχνίδι όταν οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν με μπροστάρη τον Σβεντ.

Παράλληλα, η κούραση σίγουρα επηρέασε, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, την μεγάλη αστοχία της Εθνικής. Η «γαλανόλευκη» σούταρε απόψε με το τραγικό 50% στις βολές (10/20) και 25% στα τρίποντα (5/20)!

Δείτε τα στατιστικά της Ελλάδας:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags