Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεπέρασε το σοκ από Μπάρτσα, εύκολα την Μπάμπεργκ - «Όργια» Καλάθη!
Μπάσκετ
| 2017-10-19 23:15:00

Ξεπέρασε το σοκ από Μπάρτσα, εύκολα την Μπάμπεργκ - «Όργια» Καλάθη!

του Δημήτρη Σκούφου
Ξεπέρασε το σοκ από Μπάρτσα, εύκολα την Μπάμπεργκ - «Όργια» Καλάθη!

Ο εξαιρετικός Καλάθης πήρε τον Παναθηναϊκό από το χεράκι και τον οδήγησε στην πρώτη νίκη του (93-83) επί της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ, ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε μια σχετικά άνετη νίκη επί της ομάδας του Νίκου Ζήση, ξεπερνώντας έτσι την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Εξωπραγματικά πράγματα έκανε για άλλο ένα ματς ο Νικ Καλάθης, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και 6 ασίστ, έχοντας 14 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο. Από κοντά σε απόδοση και οι Σίνγκλετον, Γκιστ, Βουγιούκας, αλλά και ο Λεκαβίτσιους.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με τον Καλάθη να κάνει... πράγματα και θαύματα, προηγήθηκε γρήγορα με 12-8 στο 5' και παρότι η Μπάμπεργκ μείωσε σε 17-15, οι Πράσινοι κατάφεραν να πάνε την διαφορά στο +7 (22-15) στην λήξη της πρώτης περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε από... κοντά τον Παναθηναϊκό και στο 12' έριξε την διαφορά στον έναν πόντο (24-23), την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν πρόβλημα στην άμυνα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούσαν να ξεφύγουν πολύ στο σκορ, όμως διατηρούσαν μια απόδοση 6-8 πόντων και με τέτοια πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (43-35).

Οι Πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά μέχρι και τους 18 πόντους (57-39 στο 24'). Σε αυτό το διάστημα Σίνγκλετον και Βουγιούκας είχαν αναλάβει... δράση επιθετικά και μαζί με τον "σεληνιασμένο" Καλάθη που συνέχισε να σκοράρει, κρατούσαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε βρει ρυθμό και δεν άφηνε την Μπάμπεργκ να πλησιάσει κάτω από τους δέκα.

Στο 28' το ματς έγινε 65-54, όμως με μερικές εξαιρετικές φάσεις από τον Σίνγκλετον σε άμυνα και επίθεση το "τριφύλλι" έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 69-56. Ο Παναθηναϊκός ήλεγξε τον αγώνα και έφτασε μέχρι το +17 (84-67), αν και στο τέλος χαλάρωσε επιτρέποντας στην Μπάμπεργκ να ρίξει την διαφορά στους 10 (93-83 που ήταν και τελικό σκορ).

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι Καλάθης και Σίνγκλετον, αλλά και το φοβερό ποσοστό του Παναθηναϊκού στα τρίποντα. Ο πρώτος τράβηξε την ομάδα σε όλο το παιχνίδι, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αμερικανός ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο οδηγώντας εκ του ασφαλούς στη νίκη το "τριφύλλι". Το τρομερό 9/16 τρίπονα έδωσε μεγάλη ώθηση στους Πράσινους, παρότι το ποσοστό στις βολές ήταν και πάλι τραγικό (64,9%).

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Νικ Καλάθης. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εκπληκτικός και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιζε μόνος του, τελειώνοντάς το με 14 πόντους. Ο γκαρντ του "τριφυλλιού" ήταν εντυπωσιακός σε επίθεση και άμυνα, οργάνωνε εξαιρετικά και έδειξε για άλλο ένα ματς ότι είναι ο ηγέτης που θα πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ιδιαίτερη σημασία είχε το αποψινό ματς για τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος έδειξε για πρώτη φορά ότι μπορεί να προσφέρει πολλά, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Ο Λιθουανός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση με 10 πόντους και όποτε χρειάστηκε, έδωσε τα... φώτα του και στην οργάνωση, έχοντας 3 ασίστ.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Λοτζέσκι και Ντένμον βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του ματς να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Ο Βέλγος φόργουορντ αγωνίστηκε 21 λεπτά και δεν σημείωσε κανένα πόντο, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε μόλις 3 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Παρότι το ΟΑΚΑ δεν γέμισε, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν αρκετός και έσπρωξε με την φωνή του την ομάδα στη νίκη επί της Μπάμπεργκ, ύστερα από την συντριβή της πρεμιέρας με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ βοήθησε από τον πάγκο όποτε χρειάστηκαν οι Πράσινοι, αφού μετά από κάθε τάιμ άουτ οι παίκτες του έκαναν σερί και έπαιρναν σημαντικές διαφορές. Από την άλλη ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το "αντίδοτο" στα... όργια του Καλάθη, αλλά και στην ενέργεια που έβγαλαν οι Γκιστ και Σίνγκλετον.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Ρίβερς 6 (1), Παππάς 8, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 11 (1), Βουγιούκας 11, Λεκαβίτσιους 10 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ 4, Λοτζέσκι, Καλάθης 23 (6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Χάκετ 8 (1), Χίκμαν 19 (4), Ζήσης 2, Νίκολιτς 8 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Στάιγκερ 6 (2), Μίτροβιτς, Λο 5 (1), Ολίντε 2, Ράμπιτ 6, Χέκμαν 2, Ραντόσεβιτς 19 (8/10 δίποντα), Τέιλορ 6.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 21/35 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 24/37 βολές, 25 ριμπάουντ (19+6), 14 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Μπάμπεργκ: 20/38 δίποντα, 9/19 τρίποντα, 16/20 βολές, 24 ριμπάουντ (19+5), 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 10 λάθη, 3 τάπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags