Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώτα τον... έδειρε και μετά τον κατάπιε η Αρκούδα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2017-10-26 06:01:00

Πρώτα τον... έδειρε και μετά τον κατάπιε η Αρκούδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πρώτα τον... έδειρε και μετά τον κατάπιε η Αρκούδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριά ήττα στη Μόσχα για τον Παναθηναϊκό (81-63), ξεχώρισε ο Ρίβερς.

Με σκυμμένο το κεφάλι γυρίζει ο Παναθηναϊκός από τη Μόσχα, καθώς ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ στην τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα με 81-63, όντας ανταγωνιστικός μόνο για μικρά διαστήματα της αναμέτρησης. Οι Πράσινοι είχαν σε καλή μέρα τον Ρίβερς, ωστόσο Ροντρίγκεθ και Χάινς ήταν ασταμάτητοι.

Οι Πράσινοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς με τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την Πέμπτη, καθώς στόχος τους είναι να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους.

Η ΔΥΑΚΥΜΝΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ. Μόλις στο 2’ ήταν ήδη 6-0, ενώ η ΤΣΣΚΑ με τον Ροντρίγκεθ να κάνει ό,τι θέλει στην πράσινη άμυνα, στο 4’ ήταν στο 11-1. Το Τριφύλλι ωστόσο, με προσωπικούς πόντους του Σίνγκλετον και λίγη βοήθεια από τον Λεκαβίτσιους (ευστόχησε σε ένα δίποντο) γύρισε άμεσα το ματς, καθώς στο 5’ ισοφάρισε σε 11! Ωστόσο, και πάλι οι Ρώσοι κατάφεραν πολύ γρήγορα να ξεφύγουν, προηγήθηκαν 20-11 με τρεις σερί αιφνιδιασμούς, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 27-15.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πριν καν το καταλάβει, βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους (34-17), ενώ όντας κάκιστοι στην άμυνα (αργές επιστροφές και καθόλου συγκέντρωση) και μη έχοντας πλάνο στην επίθεση, έδωσαν κι άλλα δικαιώματα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Ροντρίγκεθ έμοιαζε ασταμάτητος και στο 16’ έκανε το 39-21. Στο σημείο αυτό όμως ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ την δεύτερη πεντάδα του και με πόντους των Λεκαβίτσιους – Αντεκούνμπο και τρίποντα των Ρίβερς-Λοτζέσκι μάζεψε την διαφορά και έκλεισε το ημίχρονο στο 43-33.

Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε (αρνητικά) από το πρώτο ημίχρονο, ήταν το χτύπημα του Ντε Κολό στο πρόσωπο του Γκιστ 23’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και η αντίδραση του Αμερικανού, ο οποίος του όρμησε. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή και αποβλήθηκαν από το ματς.

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ρίβερς, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Όγκαστ και τα πήγε αρκετά καλά. Κατέβασε τον ρυθμό, έπαιξε καλύτερη άμυνα και με τον Όκγκαστ να πιάνει εξαιρετική απόδοση, έμεινε κοντά στο σκορ, 45-35 και 55-45. Μάλιστα, με τρίποντο του Λοτζέσκι στην τελευταία επίθεση, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 60-51.

Ανάλογη εικόνα είχε το ματς και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όπου με τρίποντο του Ρίβερς ο Παναθηναϊκός έκανε το 65-54, ενώ ο Λεκαβίτσιους στο 35’ με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 69-57. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στον τρομερό Ροντρίγκεθ, ο οποίος απάντησε αμέσως με τρίποντο και στην επόμενη φάση με… τετράποντο (εύστοχο τρίποντο και φάουλ του Όγκαστ) για το 76-57! Πλέον, οι Πράσινοι ήταν αδύνατον να γυρίσουν στο ματς, πήραν τραβηγμένες επιθέσεις στο φινάλε και το τελικό σκορ ήταν 81-63.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η απίστευτη ευστοχία τω Ρώσων και φυσικά η ποιότητα των Χάινς και Ροντρίγκεθ έκριναν το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στην άμυνα και με 63 πόντους δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Τα στατιστικά ωστόσο ήταν μοιρασμένα!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο Παναθηναϊκός: Το Τριφύλλι βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ κόντρα σε μία ομάδα που ήταν απίστευτα εύστοχη. Η άμυνά του βελτιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν υπήρχε παίκτες, με εξαίρεση τον Ρίβερς που είχε 17 πόντους να τραβήξει το σκορ.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Ροντρίγκεθ ήταν ο MVP του αγώνα και ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παναθηναϊκό στα κρίσιμα σημεία. Ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους και έχοντας 3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ! Τρομερός και ο Χάινς που είχε 21 πόντους με 9/10 δίποντα και 3/4 βολές!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το παραλίγο ξύλο μεταξύ του Ντε Κολό και του Γκιστ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γάλλος χτύπησε (μάλλον άθελά του) πάνω στην φάση στο πρόσωπο τον άσο του Παναθηναϊκού και αυτός του… όρμησε. Αν δεν υπήρχε άμεσα η παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ίσως να βλέπαμε απίστευτες σκηνές στο παρκέ, καθώς ο Γκιστ ήταν εκτός εαυτού. Αμφότεροι αποβλήθηκαν και δεν αγωνίστηκαν στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ντένμον για ακόμα ένα ματς βοήθησε ελάχιστα το Τριφύλλι, ενώ έμεινε άποντος στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε. Κακός και ο Βουγιούκας, που έπαιξε όμως μόλις τρία λεπτά, εκτός αγώνα ο Παππάς.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να έχει ένα από τα πιο ήσυχα γήπεδα της Ευρωλίγκα, όμως η ατμόσφαιρά του είναι μοναδική και πάντα θυμίζει κάτι από ΝΒΑ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε την μπαγκέτα στους Χάινς και Ροντρίγκεθ και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Έλληνας κόουτς πάντως στο φινάλε δεν πάτησε φρένο και άφησε την διαφορά να ξεφύγει. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Τσάβι Πασκουάλ πάλεψε το ματς, προσπάθησε να το χτυπήσει με την «δεύτερη» πεντάδα του, ωστόσο δεν γινόταν μόνο με τον Ρίβερς και τον καλό Όγκαστ να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος.

Τα στατιστικά:

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 4, Φριντζόν 2, Βέστερμαν 5 (1), Ροντρίγκεθ 25 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ), Βοροντσέβιτς 2, Κλάιμπερν 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Χίγκινς 9 (1), Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 21 (9/10 δίποντα, 3/4 βολές), Χάντερ 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρίβερς 17 (3), Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 9 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ 8 (4/6 δίποντα), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 7 (4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1). 


Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 22/43 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 13/15 βολές, 29 ριμπάουντ (21+8), 20 ασίστ, 11 κλεψίματα, 11 λάθη, 5 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός: 15/34 δίποντα, 9/21 τρίποντα, 6/12 βολές, 32 ριμπάουντ (23+9), 15 ασίστ, 6 κλεψίματα, 15 λάθη, 4 τάπες.


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags